Hur släpper man taget och går vidare?

När tråkiga eller jobbiga saker händer, kan det vara svårt att bara släppa taget och kanske försöka låtsas som att det aldrig har hänt. Jag brukar i alla fall bli rätt så starkt påverkad av det som händer mig och kan gå runt och tänka på/prata om det i flera dagar - kanske till och med veckor. Fast till slut går det ur mig. Eller, det är i vart fall det jag tror.
 
Emellanåt kommer vissa minnen och känslor tillbaka och "hemsöker" mig (det kan räcka att jag ser en viss bild för att trigga igång det). Får mig att må dåligt - trots att jag själv trott att jag lagt det bakom mig och gått vidare. Även sådant som hänt för exempelvis tio år sedan, kan plötsligt dyka upp i skallen och få mig att tappa fotfästet ett tag. Ge mig ordentlig ångest. Göra så att jag blir mentalt förlamad en stund och inte kan göra något vettigt. Göra mig gråtfärdig.
 
 
Hur ska man göra för att verkligen släppa taget och gå vidare? Jag menar, så att jag inte mår så där dåligt som jag gör, om jag skulle råka tänka på det igen senare? Vad är det som krävs? Uppenbarligen gör jag något fel.
 
Kan det vara självkänslan som spökar igen? Eller är det något annat?
 
Vad tror du? Har du samma problem som jag?
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie