Jessicas grotta

En idé tar form

Tidigare berättade jag om Novellix novelltävling på temat illusion. Redan då hade jag ett litet frö till idé, men visste inte riktigt hur jag skulle göra med det som grodde i huvudet. Efter hand som dagarna gick växte sig idén allt starkare. Det jag vill skriva om är något som jag snuddat vid i ett par av mina noveller och är något som jag själv vid ett svagt ögonblick under gymnasietiden, själv övervägde. Dock tog jag förnuftet till fånga och "gjorde det rätta".
 
 
 
I förra veckan satte jag mig och skrev ned en hyfsat gedigen beskrivning av novellen - så att jag själv vet vad jag ska sikta på. Det är inte ofta jag blir exalterad över det jag ska skriva eller faktiskt skriver, men då blev jag nästan eld och lågor när jag tittade igenom beskrivningen. Den här novellidén har potential att kunna bli något bra. Den kan bli spännande och intressant! Bara jag spelar mina kort rätt, så att säga.

Förvisso är jag partisk, men enbart utifrån beskrivningen skulle jag själv ha varit intresserad av att läsa den. Och den som känner mig vet att jag inte säger så särskilt ofta om det jag själv skriver!

Nu återstår bara att fundera ut fler detaljer. Sedan bör jag vara redo att sätta igång med skrivandet så snart november startar.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: Novelltävling, nanowrimo, novellix;

"Hästflickorna i rövargrottan" som e-bok

Idag minns jag inte exakt vad boken Hästflickorna i rövargrottan handlar om, men det gör faktiskt ingenting. Den boken betyder väldigt mycket för mig av andra anledningar än själva handlingen. Du som har följt mig ett tag har redan hört om det X antal gånger (och om du tycker att det blir för tjatigt, kan du hoppa över nästa stycke).
 
 
Innan jag kunde läsa, brukade jag ta min systers böcker och hitta på egna berättelser utifrån omslag och titel (min syster berättade vad böckerna hette). Jag satt och bläddrade i böckerna som om jag läste. När jag väl kunde läsa, såg jag till att läsa dessa böcker. Besvikelsen var ganska stor när jag "läste om" Hästflickorna i rövargrottan, eftersom jag tyckte att min egen berättelse hade varit mycket mer spännande.
 
Varför tjatar jag då om den här boken igen? Jo, därför att jag upptäckte att den nu finns som e-bok hos Storytel och att den är del sex i en serie! Det hade jag faktiskt ingen aning om. Man lär sig något nytt varje dag.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: hästflickorna i rövargrottan;

Skrivutmaning #24 - gestalta galenskap

Om det var så han ville ha det ...

Hon bokstavligen kokade inombords. Paus?! Vem tusan tar en paus i ett välfungerande förhållande?! Förstod han inte att det var i princip samma sak som att avsluta alltihop?! Hon kunde inte för sitt liv förstå hur hon hade kunnat ge honom anledning till att vilja lämna henne? Men han skulle få se. Han skulle allt få som han ville.
 
 
 
 
Med uppspärrade ögon rusade hon ut i köket och greppade första, bästa kniv hon kom åt. Sedan lät hon den sylvassa knivseggen slicka hennes handleder och insidan av armarna. Kniven dansade kors och tvärs över hennes hud. Snart var båda hennes armar fullkomligt röda. De bokstavligen lyste som två trafikljus.

"Vad håller du på med?"

Inombords log hon vid tanken på att han inte kunnat hindra rösten från att gå upp i falsett.

På ett ögonblick hade hon vänt sig mot honom och sträckte ut armarna så långt hon kunde från kroppen.

"Jag gör som du vill! Jag gör slut på det hela!"

Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: gestaltning, skrivutmaning, skrivutmaningapril;