"Du har bara en kropp"

Jag brukar inte regelbundet läsa Lady Dahmers blogg, men ibland får jag anledning att läsa ett inlägg då och då. Som nu senast, då jag läste inlägget "Du har bara en kropp, använd den!", som i korthet handlar om att man ska göra det man själv vill med sin kropp (tatuera etc.) - eftersom man bara har en kropp och bara lever en gång, ska man passa på att använda den medan man lever. Exempelvis har Lady Dahmer fått höra att hon ska se upp med att tatuera sig, eftersom hon en dag kommer bli gammal och det ser inte bra ut (?) om man som äldre är tatuerad.
 
Hon har en poäng i det hon skriver. Varför ska ma "spara" på sig istället för att se till att leva? Visst, att utsätta sig för något som påverkar ens hälsa negativt är inget någon bör göra. Annars är det väl bara att köra på? Om jag vill raka av mig allt mitt hår på skallen, ska jag få göra det och om du vill tatuera dig, får du göra det. I och för sig är en tatuering mer permanent än att raka av sig håret, men det jag menade var att man får göra exakt som man själv vill utan att någon ska komma och lägga sig i. Ingen kommer att tacka dig när du är död, för att du har "bevarat" din kropp.
 
 
 
När det gäller organdonation, har jag fått höra att vissa av dem som inte vill donera organ har den åsikten de har, för att de vill att deras kroppar ska vara intakta och "hela" när de begravs. Naturligtvis har dessa personer all rätt att tycka så. Fast å andra sidan förstår jag inte poängen med att det är så viktigt att kroppen är "hel" när man är död? Om man är död har man ingen användning för sin kropp. Är det inte då bättre att kanske kunna rädda livet på någon annan, så att denne får möjlighet att använda sin kropp lite till? Det är bara en tanke jag har, men som sagt så respekterar jag självklart dessa personers beslut, trots att jag inte håller med dem.
 
Har du några tankar kring det här?
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie