Läs-a-lot

Nuförtiden läser jag knappt några bloggar, eftersom jag inte känner att jag har den tiden och orken just nu som krävs. Fast när jag började läsa bloggar för omkring åtta, nio år sedan, följde jag fasligt många bokbloggar. Nästan för många, om jag ska vara ärlig. Genom åren har dessa minskat och idag följer jag en bråkdel bokbloggar via Bloglovin'. På de bokbloggar som jag numera följer (fast sällan läser) har jag stött på företeelsen "läs-a-lot".
 
Nu undrar du kanske vad det är, även om man till viss del kan ana det genom namnet. Om jag har förstått det rätt, handlar denna utmaning om att räkna hur många sidor som man totalt har läst under en period.
 
 
Jag ser både för- och nackdelar med den här typen av utmaningar. På ett sätt är det mer rättvist än att räkna antal böcker, i och med att böcker kan ju vara olika långa/"tjocka" - fast å andra sidan kan storleken på texten också variera från bok till bok. Dock tror jag inte att jag skulle orka med att hela tiden hålla koll på hur många sidor som jag läser varje dag. För mig räcker det gott och väl med stressen över alla böcker som jag inte läser.
 
Håller du på med läs-a-lot? I så fall, hur tycker du att det fungerar?
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie