Trubbel bland de olästa böckerna

Åh, typiskt! Just när man trodde att man hade ett idiotsäkert system, visar det sig att det är det sista man har ...
 
Sedan 2015 har jag hållit koll på antalet olästa böcker som jag har här hemma. Inledningsvis räknade jag hur många böcker det var och därefter har jag skrivit upp vilka böcker som jag har läst samt hur många böcker som har tillkommit under året. Det är just det sistnämnda som har kommit att bli ett problem.
 
Hittills har jag bara skrivit upp själva antalet när det gäller nytillkomna böcker och har uppdaterat siffran efter hand som böckerna har hittat hem till mig. När jag satt någorlunda regelbundet vid datorn, fungerade detta alldeles utmärkt. Fast det gör jag inte längre. Sitter jag framför en dator, är det nio av tio gånger på jobbet. Det innebär således att de flesta av mina privata göromål sker innan jobbet (oftast är jag på kontoret ungefär en halvtimme innan jag börjar) eller på lunchen. Därför har dokumentet med lästa böcker blivit orört periodvis.
 
 
Jaha, vad innebär då detta? Jo, det ska jag minsann tala om för dig! När jag senast skulle uppdatera antalet olästa böcker, kunde jag inte minnas vilka böcker som jag syftade på med den siffran som jag hade skrivit upp. Eventuellt tror jag att jag kan lista ut vilka böcker det är, men jag kan inte vara hundra procent säker.
 
Trots att skadan redan är skedd, har jag kommit på en lösning som jag ska köra med från och med nu. Jag ska skriva upp VILKA böcker som tillkommer och inte enbart antalet. Själva antalet är lättare att skriva upp i efterhand.
 
Om jag ändå hade gjort så från början ...
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie