Det krävs en plan

Jag tycker om att skriva inlägg här på bloggen, men som du märker är det som sagt tyst emellanåt. Jag har tidigare förklarat att det beror på mitt mående och att jag helt enkelt inte riktigt har den tiden just nu som krävs för att hinna och orka skriva ett inlägg varje dag. Jag försöker för tillfället minska stressen i mitt liv och då blir dessvärre bloggen lidande.
 
Fast jag har så mycket jag vill skriva om! Så många funderingar och företeelser som ligger och gnager i mig och väntar på att få komma ut. Därför känns det lite tufft att bloggen blir lidande. Dock tror jag att jag har kommit på en plan för att kanske lyckas komma på banan igen och ändå hålla bloggen hyfsat vid liv.
 
Tanken infann sig efter att jag hade lyssnat på ett avsnitt av en podd som jag följer (har börjat försöka lyssna på poddar igen). I avsnittet pratade de om hur man lyckas med sina sociala medier och deras främsta tips var att vara kontinuerlig med publiceringstid/-dag av inläggen. På så vis vet följarna vad de kan förvänta sig. Då vet man med andra ord om det kommer ett inlägg varje dag, en gång i veckan, varje tisdag och onsdag och så vidare. Det är mest schysst mot följarna, för annars riskerar man att tappa följare ifall de inte vet vad de kan förvänta sig. Alla är inte så intresserade av att varje dag kika förbi exempelvis en blogg i hopp om att det ska finnas ett inlägg.
 
 
 
Jag tänker därför så här. Till att börja med kommer jag försöka att under januari och februari publicera ett inlägg varje måndag. Om det fungerar, är min tanke att utöka det med en veckodag varje måndag. Så från och med mars blir det inlägg varje måndag och tisdag, april blir det måndag, tisdag och onsdag och så vidare. Vad tror du om det? Låter det som en bra plan?
 
Eventuellt kan det tänkas att jag kan försöka smyga in ytterligare ett inlägg då och då om tiden och orken finns. Men "huvudregeln" blir först och främst inlägg varje måndag, därefter varje måndag och tisdag etc. Om det är ett bra upplägg eller inte, det vet jag inte i nuläget. Jag är i alla fall villig att testa. Jag hoppas naturligtvis att det är ett upplägg som fungerar även för dig, istället för att du ska leva i ovisshet när den här bloggen uppdateras.
 
Kom gärna med dina synpunkter på det här upplägget, så jag vet!
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie