Så var helgen slut ...

Ja, då var helgen slut och just nu sitter jag på X2000 på väg hem. Smile Om du har missat det har jag varit i Malmö från fredag till söndag (idag alltså) för att hälsa på familj och bästa kompisen. Kan ju dra i korta drag vad jag har varit med om.

När jag klev av tåget på centralen (Malmö C) blev jag först ganska förvirrad eftersom jag inte kände igen mig alls. På grund av Citytunneln har de byggt om en hel del och tydligen hade jag kommit in på ett av de spåren. I vanans makt gick jag åt det håll som jag brukar gå för att komma till centralhallen, men insåg när jag hade kommit uppför rulltrappan att centralhallen inte alls låg åt det hållet. Då åkte jag ned till nästa spår och hörde samtidigt av mig till bästa kompisen för att höra var hon var någonstans. Hon skulle nämligen möta mig. Hon stod i centralhallen och visste inte riktigt själv hur hon skulle ta sig till spåret där jag var. Jag testade att åka upp igen med rulltrappan och gick ut till Anna Lindhs plats. Då såg jag att jag var en bra bit ifrån centralhallen, men kom på den ljusa idén att jag nog kunde gå tillbaka på perrongen en bit för att komma till bästa kompisen. Sagt och gjort gick jag tillbaka in, åkte ned med rulltrappan och gick med raska steg åt den riktning som centralhallen låg. Jag fick åka uppför världens längsta rulltrappa men lyckades att komma rätt! Jag har aldrig tidigare varit vilse i Malmö, och absolut inte på centralen, så det här var min första gång. Jag har verkligen blivit en turist i den stad där jag växte upp ... Illa?

Stortorget
Stortorget i Malmö. Som du ser har de ingen snö!

Vi gick därefter till Stortorget där jag skulle kolla kontot för att se så att CSN skött sig, men kunde inte få någon lapp om detta (som vanligt), så det blev inget. Jag skulle även köpa åksjuketabletter eftersom jag inte hade några kvar. Tyckte att det var rena rama rånet att köpa dem, men jag måste ha dem för att slippa må dåligt på tågresan till och från Malmö, så jag var tyvärr tvungen att hålla god min och köpa. Efter det gick vi raka vägen till Triangel(e)n för att fixa min klänning till bröllopet! Jag hade bestämt mig för att ta den som jag fastnade för sist vi kollade på klänningar och letade reda på rätt storlek för att kontrolltesta den när vi hade kommit fram till affären. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig ...

Klänningen visade sig vara kortare än sist och helst vill jag ha en klänning som går ned till marken, eller i alla fall snudd på (var inte riktigt säker i fredags, men bestämde mig helt för det sen). Jag gick därför fram till ena tjejen som jobbade och frågade om det var möjligt att få den lite längre. Hon såg lite oförstående på mig och menade att de fanns bara i de storlekarna och längderna. Om jag ville ha en längre klänning fick jag helt enkelt prova en annan sort. Bästa kompisen påminde då mig om att han som vi hade pratat med sist hade sagt något om att kunna beställa en lite längre klänning om man ville. Med det i tanken gick jag fram till honom, men han verkade inte minnas att han hade sagt något sådant. Han mindes inte ens mig. Jag tyckte att vi fick en ganska bra kontakt sist (vilket bästa kompisen intygade), så därför antog jag att han skulle minnas mig lite i alla fall. Men icke. Han förklarade att bara vissa leverantörer kunde erbjuda att göra klänningen lite längre, men då var han tvungen att veta hur mycket längre jag ville ha den. Jag är dålig på ögonmått och det blev lite tjafs. Fast vi landade på att jag ville ha den cirka fem centimeter längre. Han sade också att jag annars kunde ta en större storlek och sedan gå till en sömmerska för att få den insydd så att den passar. Problemet är bara att den större storleken var för kort den med och att storleken mindre (sist jag testade) var längre ... Han fick i alla fall mitt nummer, så han skulle ringa mig när han hade fått besked.

Ganska ledsen över det nya bemötandet (jämfört med sist) gick vi båda därifrån och skulle födelsedagsfika, då bästa kompisen hade fyllt år i tisdags. Dock var jag allt för besviken för att kunna koncentrera mig, fast det släppte till slut Tunga Vi hittade inget fik som hade lediga platser, vilket resulterade i att vi köpte fika-grejer i affären och hade det trevligt hos bästa kompisen innan vi gick till Värnhemstorget för att möta min syster. Jag hade lovat henne att hänga med och kolla efter kläder som hon kunde ha på mitt och älsklingens bröllop. Samtidigt kollade jag efter skor, men hittade bara ett par som tyvärr hade fel färg ... Snacka om otur! Inte hittade syrran något heller. Efteråt skildes vi från syrran som skulle hem, och då passade jag och kompisen på att äta lite innan vi gick tillbaka till henne.

Senare åkte jag hem till syrran för att hjälpa henne med datorn som jag hade lovat, men hennes internet var för segt, så det blev inget av det. Jag försökte i alla fall. Och försöka duger väl?

På lördagen var det lite halvt fullt upp. På förmiddagen åkte jag och mina föräldrar ut till Limhamn för att kolla ett ställe som mamma visste hade klänningar. Det visade sig att de inte hade något, vilket innebar att både jag och mamma gick därifrån besvikna. Efter att mamma hade varit på sitt jobb och visat upp mig (suck ...) och samtidigt fått tips om att det fanns ett ställe där borta vid den där affären vi nyss varit i, som skulle kunna ha klänningar. Det hade de inte. När vi kom hem till mina föräldrar igen bakade jag och mamma kladdkakemuffins och sedan hjälpte jag mina föräldrar med lite datorbestyr.

Under kvällen satt man och såg på Melodifestivalen och den här gången blev jag riktigt glad över att Linda Bengtzing gick vidare till finalen med sin låt "E det fel på mej".

Ja, det var väl det mest intressanta i korta drag. Jag längtar efter älsklingen och kisarna, så det ska bli skönt att få komma hem, även om det var kul att träffa de här nere. Tänkte sätta punkt nu. Har kommit till Hässleholm och risken finns att det ska sitta någon bredvid mig vid fönstret. (Edit: Åker ifrån Hässleholm nu och har fortfarande inte fått någon tåggranne.)


Dagens citat:

"Låt oss gå och hälsa på allihop. Vi ska gå för att det är Torsdag, och vi kan önska dem alla en Glad torsdag."
(Nalle Puh)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie