Min bokhylla berättar

Jag tänkte utföra ett litet experiment med dagens inlägg. Om det faller väl ut kan det tänkas att jag gör om det vid något annat tillfälle. Allt beror på.
 
Vad jag har tänkt är att se om jag kan skapa något sammanhängande med den första meningen från tio slumpvis utvalda böcker som finns i min bokhylla (jag har endast valt böcker som jag har läst). Är du beredd? Då kör vi!
 
"Det heliga landet är förlorat. Det var uppenbart och ställt utom allt rimligt tvivel att hon hade förlorat förståndet. Jag stirrar ned på mina skor och ser ett tunt lager av aska landa på det slitna lädret. Det är mitt i natten och snö blåser in från havet. Det kan blåsa hårt i San Francisco. Simon ligger på rygg i sin säng och kastar en boll mot taket. Ett högt tutande fick Martin att rycka till och vända på huvudet. Han är tillbaka. När Viktor Strandgård dör är det faktiskt inte första gången. Man kan tycka att han kunde ha bestämt sig tidigare och att han kunde ha varit karl nog att meddela omgivningen sitt beslut."
 
 
 
 
Tja, om det hade varit början på en bok skulle jag antagligen suckat mig fördärvad av förvirring, men med tanke på mina förutsättningar tyckte jag att det gick ganska bra. Vad säger du? Jag skulle kunna tänka mig att göra om det här. :-)
 
Böckerna som användes var (de är angivna i den ordning de användes): Den siste tempelriddaren av Raymond Khoury, Solens diamanter av Nora Roberts, Revolt av Suzanne Collins, Sandmannen av Lars Kepler, För mycket av det goda av Jacqueline Briskin, Som Zlatan fast bättre av Niclas Christoffer, Eldfloder av Elin Holmerin, Femtio nyanser av mörker av E.L. James, Solstorm av Åsa Larsson samt Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson.


Dagens citat:

"Det är inte vad du ser på som betyder något, det är vad du ser."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Katten Jones:

Vilket roligt experiment! Undrar hur det skulle bli om jag gjorde så... Har blandat med böcker på svenska och engelska och funderar på om jag skulle få ihop det utan att använda samma författare flera gånger (Pratchetts böcker i Discworld-serien brukar börja ganska likt varandra dessutom då själva världen gärna ska beskrivas för eventuella nya läsare).

Svar: Det var faktiskt kul att göra så :-) För jag tog visserligen 10 slumpvalda böcker, men sedan ordnade jag meningarna så att de skulle fungera sammanhängande. Och om man har så många böcker som jag har i hyllan (alla får inte plats ...) Har man väldigt många alternativ och variationer. :-) Aha, ja, om en författare börjar på liknande sätt kan det kanske vara klokt att använda olika författare. Skulle vara kul att se ditt resultat! :-D
Jag tänker faktiskt göra om det här, fast med andra böcker och den här gången ska jag bestämma ordningen utan att se meningarna (d.v.s. att meningarna får komma i den ordning som jag tar böckerna från hyllan). Ska bli spännande. ;-)
Jessica