Det är skillnad på sill och strömming!

I förra veckan lade författaren och komikern Niclas Christoffer upp ett inlägg på FB om att han ätit stekt sill (vilket enligt mig är bland det bästa som finns - framförallt om sillen är nystekt!), varpå flera stycken började skriva saker i stil med att stekt strömming är gott och att sill och strömming är olika namn för samma sak. Då kunde jag inte låta bli, utan skrev följande kommentar:
 
 
 
Som du ser var det en som tycktes tycka att det var bra att Niclas "satte mig på plats" (det är i alla fall så jag tolkade svaret). Då blev jag irriterad och googlade själv och fann (det var för övrigt bland det första jag hittade när jag gogglade på detta) en artikel från 2012 hos SVT Nyheter där de tydligt skriver att det faktiskt finns genetiska skillnader på sill och strömming. Du hittar artikeln här.
 
Kan vi därför nu enas om att sill och strömming INTE är olika namn för samma sak?
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie