Ligg hos mig (Joanna Briscoe)

"Richard och Leila är ett lyckligt par. De känner sig säkra på varandra och väntar sitt första barn. Men på en julfest blir de bekanta med en ung kvinna, Sylvie Lavigne, och det blir inledningen på en allt farligare förbindelse.
 
Vem är denna Sylvie?
 
En gäckande musgrå person som på ett egendomligt förutbestämt sätt lyckas nästla sig in i Richards och Leilas liv och gör deras lycka allt flyktigare - men vad vill hon egentligen?
 
Detta är ett relationsdrama av andlöst tät natur om de begär som kan driva oss människor mot avgrunden: åtrå, passion, svekfullhet och det förflutna som obevekligt drabbar de inblandade."
 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Joanna Briscoes Ligg hos mig. Grundidén är spännande och slutet är intressant, men första delen av boken var långsam, lite förvirrande och ganska platt. Jag tyckte inte att karaktärerna fick något riktigt djup, utan de kändes mest som ytligt bekanta. Dessutom kändes det som att Joanna Briscoe hastade igenom inledningen till huvudintrigen (hur det kom sig att Richard blev så besatt av Sylvie). Just det gick lite för fort för min smak.
 
När det väl blev fart i berättelsen (mot slutet), blev det mycket mer intressant och jag fick genast svårt att lägga ifrån mig boken.
 
Det här exemplaret har jag köpt.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie