Eurovision à la 2010

Jaha, då var det alltså Eurovision Song Contest i lördags. I år hölls det i Oslo efter deras framgång i tävlingen förra året då Alexander Rybak tävlade. Måste vara fullkomligt ärlig och säga att det inte var några superbra bidrag det här året, även om en del var väldigt bra. Förvånad är jag över att Sverige inte kom med till finalen. Eller, jag tyckte ju aldrig att Sveriges bidrag i tävlingen 2010 var så himla bra, men så långt jag kan minnas har Sverige varit med i Eurovision. Fast å andra sidan är det bara underhållning och handlar inte om liv och död. I det här inlägget tänkte jag ge korta kommentarer om vad jag tyckte om finalbidragen. Alltså; det är MINA åsikter och inga expertutlåtanden. Jag må älska musik, men är ingen expert på området.

Azerbaijans bidrag var "Drip Drop". Det var en väldigt bra låt med en duktig och söt sångerska. Gillade hennes klänning otroligt mycket, men känner att den där handsken på vänster hand hade kunnat slopas. Men som sagt var låten väldigt bra och jag tycker att den hade gärna kunnat få vinna.

Spaniens bidrag var "Algo pequeñito". Min första tanke var att sångaren faktiskt liknar ett litet troll! Låten kunde ha varit bra, men just nu kändes den bara tråkig och en aning överdrivet med allt i bakgrunden. När man såg på framträdandet blev man lite distraherad av alla clowner och allt som sprang runt i bakgrunden. Nej, någon höjdare var det inte. Tummen ned!

Norges bidrag var "My Heart Is Yours". Låten var ganska bra och jag fick gåshud när jag började höra den. Kommentatorerna sade att detta var "You Raise Me Up"'s lillebror och någonstans hade de rätt. Den påminner om låten och texten är väldigt gullig. Fast på vissa ställen tyckte jag inte att sångarens röst riktigt passade in.

Moldaviens låt var "Run Away" och enligt mig var den ganska... tråkig? Okej, melodin var kanske inget fel på, men den (vet inte riktigt om det var texten eller melodin) känns tröttsam efter ett tag. Det första man får se är en person som spelar en fiol och tanken går direkt till att de kanske försöker göra en Rybak? För många gånger är det så att året efter en viss låt har vunnit, försöker många länder göra om det och tror att de kan vinna. Det som var bäst enligt mig i Moldaviens bidrag var saxofonspelandet, bortsett från det fåniga juckandet.

Cyperns "Life Looks Better In Spring" var en ganska okej låt. Sångaren var en Jimmy Janson look-a-like, eller? Definitivt en flickidol, men inget vinnarbidrag (vilket vi också kunde se).

Bosniens "Thunder and Lightning" var en okej låt och sångaren såg också okej ut. Fast någon vinnare skulle jag inte se det som.

Belgiens bidrag "Me and My Guitar" var även den en okej låt. Det saknades dock något som skulle få den att verkligen bli bra. Eller så är det en låt som man måste höra flera gånger.

Serbiens "Ovo Je Balkan" var en kul låt, fast min första tanke var att sångaren ser ut som en docka och även en kines (eller annan asiat). Bakgrundsflickorna hade snygga klänningar ^^

Vitryssland skickade "Butterflies". Enligt mig är det en ganska svag låt även om sångerskorna var söta och det där med vingarna var snyggt. Kanske en sådan låt som måste höras flera gånger innan man verkligen fastnar för den? Kul att Robert Wells var på scen.

Irlands "It's For You" var en ganska bra låt. Nu gillar jag i och för sig irländsk musik, men den här hade kunnat vinna.

Greklands låt "OPA!" hade väldigt bra rytm. Jag satt i soffan och gungade med hela tiden.

Storbritannien skickade "That Sounds Good To Me" och var en sisådär-låt. Precis som med vissa andra saknade den något för att vara bra. Men flickorna hade snygga klänningar.

Georgiens "Shine" var en okej låt. Klänningen som hon hade var fin. Fast någon vinnarlåt var det inte.

Turkiet skickade "We Could Be the Same" och den låten var faktiskt bra, men allt det där blinkandet som de hade var riktigt jobbigt. Man fick sitta och blunda.

Albaniens låt "It's All About You" var svängig!

Islands sångerska hade en bra röst. Fast när jag hörde låten "Je Ne Sais Quoi" tyckte jag att den var lite sisådär.

Ukrainas "Sweet People" var ingen vidare låt. Sångerskan var söt, men det där skynket hon bar? Man såg ju rakt igenom det!

Frankrikes "Allez Ola Ole" var en bra och svängig låt. Fast den var kanske tjatig till viss del.

Rumäniens bidrag "Playing With Fire" var en bra låt och sångerskan var söt. Fast det blev jobbigt med hennes falsett.

Rysslands "Lost and Forgotten" var en småtråkig låt även om melodin var ganska bra. Sångaren påminner om skådespelaren Christian Bale.

Armeniens "Apricot Stone" var en bra låt. Sångerskan var snygg även om hon vissa gånger påminde om en tjej som gick i min gymnasieklass (fast den här sångerskan var dubbelt så lång!). Kläderna var också snygga.

Tysklands vinnarlåt "Satellite" var en väldigt bra låt med en snygg sångerska. Kan förstå att den vann. Hennes klänning var också skitsnygg.

Portugal skickade "Ha Dias Assim" och för att vara ärlig var det en ganska tråkig låt.

Israels "Milim" var en sisådär låt. Den har potential, fast når inte ända fram. Kul att namnet är en palindrom.

Danmarks "In A Moment Like This" var en bra låt. Sångaren var en Martin Rolinski look-a-like.

Det var allt från mig idag. Hoppas att du får en trevlig stund med att lyssna på låtarna.

Dagens citat:

"Vi kan alltid leva av mindre när vi har mer att leva för."

Ha det så bra!
Soliga kramar
Jessie