Det är med dessa som jag startar min dag - del 1

Okej, tekniskt sett startar jag dagen med fåntratten och ninjan - så fort jag vaknar anstränger de sig för att vara i vägen för mig. Fast för en tid sedan nämnde jag det här med en "starta-dagen"-spellista. Det är först nyligen som jag har börjat använda den. Så från det att jag lämnar lägenheten till dess jag kommer till jobbet, är det min spellista (som jag faktiskt döpt till "Starta dagen") som gäller. Just nu har jag 28 låtar på den där listan. Därför kommer jag inte presentera alla i ett svep, men idag blir det i alla fall ett urval. :-)
 
Det är en så himla mysig låt och som får mig att tänka på sommar, i och med att vi hörde den ganska mycket på bilsemestern förra sommaren.
 
Joe Espositos "You're the best".
Det är väl aldrig fel att inleda dagen med att få höra att man är bäst och kan klara allt? Inom mig ser jag bilder från en av de bättre filmer som skapats - The karate kid. Då menar jag den äkta och inte den där konstiga där Will Smiths son är med ...
 
 
Behöver jag säga något mer än Josh Grobans röst? Hans texter är ofta väldigt kloka och så även denna. Att lyssna på Brave fyller mig med styrka och kraft. En bra start på dagen med andra ord.
 
Jag gillar verkligen de insiktsfulla påståendena som den här låttexten utgör;
 
I believe the sun should never set upon an argument.
 
I believe that junk food tastes so good because it's bad for you.
 
I believe you don't know what you've got until you say goodbye.
 
I believe you can't control or choose your sexuality.
 
Det är nästan lite farligt att börja lyssna på Savage Gardens låtar - det går knappt att sluta när man väl börjat.
 
Raymond & Marias "Ingen vill veta var du köpt din tröja".
Jag håller med om att texten inte är särskilt peppande, men när jag hörde låten första gången mådde jag inte alls bra på grund av den mobbing som jag utsattes för. Fast trots det, gjorde låten mig glad eftersom det kändes som att någon för första gången vågade säga som det var. Just den dagen som jag hörde låten första gången, skulle jag konfirmera mig. Jag höll på att förbereda mig när ZTV visade musikvideon och sedan gick jag och glatt nynnade på låten hela vägen till kyrkan.
 


Dagens citat:

"För att känna dig själv, var dig själv."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie