Mammasanningar med Vivi och Carin

När jag upptäckte instagramkontot "Mammasanningar" som drivs av Vivi Wallin, blev jag nästan eld och lågor. Tänk då hur jag reagerade när jag insåg att Vivi har driver podden "Mammasanningar" tillsammans med Carin da Silva!
 
Det som jag uppskattar allra mest med både podden och instagramkontot är att de är ärliga med föräldralivet. De saluför ingen dans på rosor eller påstår att varje dag är underbar. För mig är det en otrolig lättnad att höra och läsa, för det känns som att alla runtomkring antingen kräver att man är en perfekt förälder, eller försöker trycka ned en, påpeka alla fel man gör och sedan förklara vad som är rätt att göra (= hur de själva gör). Samtidigt får man höra av dessa människor att man ska göra det som känns bäst för en själv och sitt barn, men om man inte gör som de tycker att man ska göra blir de arga.
 
 
 
En annan tröst är att Vivi är öppen med att hon drabbades av förlossningsdepression. Trots att jag vet att förlossningsdepression förekommer, är det först nu - mer än två år sedan jag drabbades själv - som jag börjar förlåta mig själv och sluta klandra mig för hur saker och ting blev under tösens första år på grund av min egen förlossningsdepression. Det känns därför som en tröst att höra Vivi när hon pratar om sin.
 
Lyssna gärna på podden, även om du inte själv är förälder. Vivi och Carin är sjukt roliga att lyssna på! Varje vecka längtar jag till måndagar - för det är då avsnitten släpps.
 
Jag önskar dig ett riktigt Gott Slut på det gamla året och ett GOTT NYTT ÅR!
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie