Chokladbiskvier

I helgen blev det att bland annat baka något trevligt till mig och älsklingen. Lite mer bakande blev och blir det fram till i morgon då mina föräldrar kommer på besök, men chokladbiskvierna var främst till oss eftersom älsklingen tycker mycket om dem och jag passade på att göra dem när vi ändå hade äggvitor över från en av veckans middagar. Även syrran tyckte om dem när hon och hennes sambo var uppe förra sommaren. Det är roligt när det man gör uppskattas. ^^

Att göra chokladbiskvier är inte särskilt svårt, men "problemet" är att det tar tid. Först ska man vispa ihop äggvita och mandelmassa till en smidig smet och sedan klicka ut dem på en smörad plåt eller en plåt klädd med bakplåtspapper.

Biskvier - innan gräddade


I receptet står det att man ska trycka ut dem lite lätt med mjölad hand så att de blir cirka fem centimeter i diameter, men jag föredrar att doppa baksidan av en tesked lite lätt i vatten och sedan trycka ut och forma klickarna efter egen önskan.

Chokladbiskvifyllning


Bottnarna måste ha svalnat helt innan man kan breda på chokladfyllningen (som ska bredas på toppigt) eftersom fyllningen annars smälter och även om det kan låta gott, blir det inget bra. Jag testade själv en gång när jag inte hade tillräckligt med tålamod för att vänta. Man lär sig av sina misstag.

Kylbox


När bottnarna väl har svalnat och man har brett på fyllningen, ska kakorna stå svalt i minst en timme så att fyllningen stelnar innan man ska doppa dem i smält blockchoklad. Eftersom vår kyl för tillfället är proppfull blev det att låta biskvierna svalna i den elektriska kylboxen vi har. Och det gick faktiskt lika bra som om de hade stått i kylen.


Chokladbiskvi


När alla kakorna har doppats i smält blockchoklad ska de stå kallt en stund till. Men sedan är det bara att äta och jag måste hålla med älsklingen; de är riktigt goda! Kan nästan föräta sig på dem.


Chokladbiskvi


Dagens citat:

"Jag vill bara säga en sak om dagens biografer: det är oftast mer skräp på duken än på golvet."
(Bette Davis)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie