Första strandbesöket

Förra helgen tog vi en promenad till Skrea Strand. Målet var att låta tösen få besöka stranden för första gången och få doppa fötterna i vattnet. Vi har ännu inte badat på stranden med henne och med tanke på att hon inte är helt förtjust i att bada i badkaret, tänkte jag att det i alla fall kunde vara ett första steg att åtminstone doppa fötterna.
 
Okej, nu ljög jag precis lite. Vi besökte faktiskt Skrea Strand i höstas med tösen, tillsammans med svägerskan och hennes sambo. Då tog vi lite bilder, fast tösen sov under större delen av det strandbesöket och hon var dessutom så pass liten att hon inte kommer ihåg det. Något badande blev det inte heller den gången. Därför räknar jag förra helgens strandbesök som första gången.
 
 
När jag gick ned till vattenbrynet med henne och försökte ställa ned henne i sanden, drog hon genast upp fötterna. Detta gjorde hon några gånger, men till slut lät hon fötterna vidröra sanden och vattnet. Till en början verkade hon inte vara helt förtjust och gnällde lite och vem kan klandra henne? Det var ju en upplevelse som hon aldrig varit med om innan och jag kan tänka mig att våt sand och kyligt vatten inte är någon höjdare direkt. Men efter en stund gick det bättre och när vi hade torkat henne och satt henne i vagnen igen, verkade det som att hon ville ned till vattnet en gång till och då gjorde vi om det. Den här gången log hon och pratade lite med mig ("ba", "aabba", "da" etc.).
 
Efter det tog vi oss hemåt så att tösen kunde få i sig lite lunch och sedan sova några timmar.
 
Eftersom det här strandbesöket blev så pass lyckat, tänker jag införskaffa en baddräkt till tösen och sedan försöka ta med henne till stranden igen för att bada. Eller, i alla fall för att doppa fötterna lite mer och låta henne sitta i sanden och vattnet. Det hade nog varit kul för henne.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie