Vad gör jag med min tid?

Inte alltför sällan gnäller jag om att jag inte har tid att göra vissa saker som jag vill göra. I mina ögon flyger min tid iväg och i slutändan får jag knappt något gjort.
 
När jag messade med min kompis Cherry en dag, kom vi in på just det här ämnet och jag gnällde över hur lite tid jag har till att göra sådant som jag vill göra. Då bad hon mig redogöra för vad jag gör om kvällarna och den insikt som då slog mig var pinsam - jag gör inte särskilt mycket om kvällarna när jag kommer hem från jobbet (främst de kvällar då jag är ensam hemma) och borde därför hinna med mer än vad jag gör.
 
Fast å andra sidan, är det verkligen nödvändigt? Måste man verkligen alltid göra något "betydelsefullt"? För mig kan det faktiskt räcka med att ligga i soffan med älsklingen och slötitta på TV. Då gör jag "inget speciellt", men det betyder inte att det inte är en trevlig kväll.
 
 
Alla bestämmer givetvis över sin egen tid och man gör det man vill med det. Emellertid känner jag att det är onödigt att känna press på att man hela tiden måste göra något och att detta något måste vara betydelsefullt, annars slösar man bort sin tid. Vissa tycker kanske att det är slöseri med tid att sitta och se på TV-serier och då får de göra det. För mig innebär det avkoppling.
 
Dock får jag kanske se över mina rutiner och börja planera min tid "bättre" om jag vill se till att kunna göra saker idag som jag menar att jag inte hinner göra. Men det är mitt val. Ett val som baseras på vad jag vill göra och inte vad jag känner att jag måste.


Dagens citat:

"Felfinnaren hittar fel även i paradiset."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie