När skriver man som bäst?

En annan sak som Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp tog upp i deckarpoddens sjunde avsnitt var när på dygnet man skriver som bäst.
 
Jag har funderat så det knakat, men har slutligen kommit fram till att jag antagligen inte har någon särskild tidpunkt då jag skriver som bäst. Så länge jag har tillräckligt med inspiration och flyt kan jag skriva när som helst.
 
 
Fast det är ju klart, jag skulle kunna tänka mig att morgonen kan vara en bra tidpunkt - förutsatt att man har fått sova ordentligt under natten. Om man stiger upp när man är utvilad bör man ha ganska mycket energi och klar tankeverksamhet. Dock får var och en avgöra när det är morgon och när denna morgon slutar. Jag som absolut inte är en tidig morgonmänniska, går gärna upp efter klockan åtta på morgonen (på helgerna sover jag helst till minst nio). Därför tycker jag synd om mig själv (nåja, bara lite) som måste stiga upp kvart i sex på vardagarna, för att hinna till jobbet. Så tidigt skulle jag aldrig kunna sätta mig och skriva. Aldrig i livet. Om jag tvingades till det skulle jag antagligen avlida.


Dagens citat:

"Följ ditt väsen så tätt inpå livet det bara går och varje stund blir till en ny upptäckt."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie