Ibland blir det fel

Älsklingen är som sagt iväg på kurs nu (19/4 - 29/4) och därför kom jag och min chef överens om att jag kunde ha semester den här perioden (så jag skulle slippa ha med tösen till kontoret, för i så fall skulle jag behöva dra upp henne kl. 06.00 på morgonen), men att jag skulle "ta telefonen" när chefen är på förhandling.
 
Tack vare detta, kan jag vara hemma med tösen och häromdagen låg hon och jag och busade i min och älsklingens säng (tösen blir alltid så glad av att få vara i vår säng). Under detta busande, slängde sig tösen mot mitt huvud, så att bågarna till mina glasögon gick itu. Detta var inget som jag oroade mig särskilt över, eftersom jag hade varit smart nog att teckna försäkring på dem.
 
 
När det hade slutat regna, tog vi oss till optikern (jag hoppades även på att kunna få henne att sova en stund i vagnen) och när det till slut blev min tur, förklarade jag för tjejen bakom disken vad som hänt. Jag nämnde också att det skulle finnas garanti på dem, men att jag förvisso utnyttjat den redan vid ett tillfälle.
 
Tjejen såg upp från datorn med höjt ögonbryn (eller kanske båda, jag medger att jag inte tittade så noga)(och undrade troligtvis vad det var för tokfia hon hade fått på halsen) och förklarade lugnt att om det var en olycka, hade det ingenting med garantin att göra. Däremot hade jag tecknat en försäkring på dem.
 
"Just det. Det var det jag menade", fick jag generat ur mig.
 
Då kände jag mig ganska dum, för givetvis vet jag skillnaden på garanti och försäkring. Nåväl, alla kan vi säga fel ibland.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie