Man måste börja någonstans

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har försökt komma igång med träningen igen, men misslyckats. Nu senast dröjde det nästan ett år innan jag började använda Fiten igen. Under 2014:s sista månader gick simningen knaggligt. Hur som helst, innan 2014 tog slut bestämde jag mig för att försöka igen. Om inte annat så har jag läst att motion kan lindra depression och jag är mäkta trött på att må dåligt.
 
Tanken var att jag skulle komma igång efter årsskiftet och som ett led i detta skaffade jag och älsklingen varsitt medlemskap hos Strandhälsan - det dygnetruntöppna gymmet i Falkenberg som praktiskt taget är vår granne. Jag hade nämligen sett att de faktiskt har zumbapass 18.30 på onsdagar och jag har länge varit sugen på att testa zumba.
 
Här är två av mina favoritlåtar som vi har på våra zumbapass. Blir riktigt impad av den här videon - de får rörelserna att se så enkla ut! Jag ser nog mer ut som en klumpig elefant när jag försöker på onsdagarna ...
 
 

 
Hittills har jag varit på fyra zumbapass och jag tycker att det är väldigt kul, även om jag fortfarande inte lärt mig alla steg än. Just nu fokuserar jag på att få till det med benen, för när jag försöker att samtidigt göra armrörelserna blir det bara kaos. Jag är antagligen felkonstruerad - jag kan inte göra flera saker samtidigt! Nåväl, möjligtvis klarar jag av att tugga tuggummi medan jag går, men det är också allt! Men förr eller senare ska jag lyckas med både ben- och armrörelser. ;-)
 
Jag har även testat på två cirkelpass och efter båda har jag haft träningsvärk. Också dessa (som påmint om idrottslektioner) har varit roliga, men i och med att jag är otränad har de varit ganska ansträngande. Fast jag tänker inte ge upp. Det är bara att bita ihop och kämpa på. Tids nog blir dessa pass mindre jobbiga!


Dagens citat:

"Innerst inne är du redan där."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie