Upplevd bokmiljö

Bokbloggsjerka: Berätta om en "bokmiljö" som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det!
 
Rätt många av de böcker som jag har läst de senaste åren, har utspelat sig i Stockholm och av kungliga huvudstaden har jag fått min beskärda del (först två års studier och sedan ett års arbete). Några av dessa böcker är Anders de la Mottes [geim] och [buzz], Leif GW Perssons Den döende detektiven, Lars Keplers böcker, liksom Thomas Bodströms böcker.
 
Även de sörmländska miljöerna i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Döden i Strängnäs har jag upplevt. Kanske inte så konstigt, med tanke på att jag bodde i Åkers Styckebruk i cirka 2,5 år.
 
 
 
En miljö som jag skulle vilja uppleva är Irland, som bland annat Nora Roberts skriver om i vissa av sina böcker. Nu har jag i och för sig varit nyfiken på Irland under några år och det har inte endast att göra med att jag har läst om landet i böcker. TV:n har också påverkat mig. Varför Irland? Jag tycker att naturen verkar fantastisk där! Jag är väldigt förtjust i vackra naturer. :-)
 
Eftersom jag sällan läser fantasy eller liknande, kan jag inte komma på någon fiktig miljö som jag skulle vilja uppleva.
 
Särskilt bra på att följa instruktioner verkar jag inte vara, med tanke på att jag berättade om (cirka) två miljöer som jag besökt och en som jag skulle vilja besöka, när man totalt skulle berätta om en. Aja, min blogg, mina regler. ;-)


Dagens citat:

"Vi är mera oroade över en olycka som hotar oss än över en som drabbat oss."
(John Lancaster Spalding)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie