Nytt år innebär mål att uppnå

Malin med sin blogg Malin Johansson - skriver mycket, läser mer tänker sätta upp mellan tio och femton mål som hon ska försöka nå under år 2012. När jag läste det inlägget blev jag själv sugen på att göra detsamma. Bortsett från att det är en rolig utmaning, är det ett bra tillfälle att verkligen få saker gjorda istället för att bara gå runt och tänka att man ska göra det där någon gång.

För bästa resultat ska det vara SMARTa mål, det vill säga de ska vara
Dessa exempel är hämtade från det här inlägget.


Åker
En fin bild
som är tagen här i Åker.


Sammanlagt kom jag upp i tretton mål som jag ska försöka uppnå under 2012, varav tre är privata och kommer således inte vara med här i bloggen. De andra tio målen är:
  • Bli klar med "ADK" (och få den upptryckt) innan 31 december 2012.
  • Göra bra ifrån mig på praktiken under våren 2012.
  • Påbörja romanprojektet "B" innan november 2012. (Ja, jag tappade sugen när det kom till "VAKT", men eftersom jag har lovat maken och bästa vännen att inte ge den en begravning tänker jag låta den ligga och se om lusten att skriva på den kommer tillbaka)
  • Skriva minst 50 000 st. ord på "B" under november 2012.
  • Gå på minst två anställningsintervjuer innan 31 december 2012.
  • Läsa minst en bok i månaden.
  • Lära mig klenornas hemlighet innan 31 december 2012. (Varför kan jag aldrig få till fina och bra klenor?! Nej, nu ska jag klämma fram ordentliga svar och trix från kära mamma!)
  • Bli gladare innan 31 december 2012.
  • Återinlära hur man stickar innan 31 december 2012.
  • Komma igång att träna och göra det regelbundet innan 31 december 2012.

 


Tanken med att jag har satt upp min deadline för de allra flesta målen till årets slut är att dels jobba med dem parallellt, dels att minska pressen. Jag har en termin kvar av mina studier och fram till examen kommer mycket fokus ligga på just studierna. Kanske fegt att ge mig själv så mycket tid, men om jag fortsätter med den här sortens utmaningar i framtiden kan jag kompensera med att inte vara lika generös med tid.

Ju fler man är, desto roligare blir det! Hoppa gärna på det här utmaningståget så kan vi peppa varandra under det kommande året. Om du har en blogg och tänker skriva om dina mål där, skriv gärna en kommentar nedan där du länkar till din blogg så att jag kan hitta och därmed peppa dig!

Lycka till!

GOTT NYTT ÅR!


Dagens citat:

"Nej, sa apotekaren till kunden, ni måste faktiskt ha recept för att köpa arsenik, det räcker inte med ett foto av svärmor."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie