Förvriden (Frida Arwen Rosesund)

Förvriden utspelar sig i ett norrländskt samhälle där barn (främst killar) har försvunnit och nu händer det igen. Det finns något där ute i skogen som är ute efter killarna. Något farligt.
 
Jag gillar idén - en berättelse som utspelar sig i våra norrländska skogar och handlar om väsen från vår folktro. Det hade kunnat bli läskigt. Det hade kunnat bli bra.
 
 
Om man bortser från de språkliga missarna, exempelvis regelbunden satsradning, har berättelsen potential. Dock tror jag att den hade tjänat på att omarbetas lite till. På sina håll kändes den inte riktigt trovärdig (bland annat när Jennifer berättar om sitt möte med skogsvarelserna) och de sista kapitlen kändes mest som om de hastats ihop, bara för att få ett slut. Ett möte i slutet kändes inte riktigt som att det hörde hemma där. Det kändes mest malplacerat. Jag tror att detta hade kunnat åtgärdas med ytterligare bearbetning.
 
Jag vill gärna tycka om boken, men dessvärre kan jag inte det. Jag kan dock tänka mig att läsa mer av Frida Arwen Rosesund, för det känns som om hon kan åstadkomma något bra. Som sagt finns det potential här.
 
Det här e-boksexemplaret har jag hittat på iBooks.


Dagens citat:

"En vattendroppe urholkar en sten, inte med kraft, utan genom konstant droppande."
(Ovid Densusianu)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie