Kallt blod (Lisa Jackson)

Jag kan inte minnas när jag senast grät till en bok som jag läste, och då menar jag innan jag läste uppföljaren till "Hett blod", nämligen "Kallt blod".

Ännu en seriemördare finns på New Orleans gator och kvinnorna går en ohygglig död till mötes. Vid kropparna återfinns helgonmedaljonger. En kvinna vid namn Olivia Benchet ser morden i form av syner och trots att ingen tror på henne, vänder hon sig till kriminalassistent Rick Bentz (en man som läsaren stiftade bekantskap med i första boken). Inte heller Bentz tror på henne utan känner på sig att hon har något med morden att göra. Hur kan hon annars känna till så många detaljer? Fler mord begås, men vad Bentz inte vet är att någon som han älskar snart kommer gå samma öde till mötes som de andra kvinnorna.

Kallt blod

"Kallt blod" är en välskriven berättelse som ganska snart griper tag i läsaren med sitt målande språk. Motvilligt lade jag ifrån mig boken när jag tvingades till det, men hade kunnat läsa klart den i en sittning om jag hade haft möjlighet till det. Lisa Jackson avslöjar bara tillräckligt för att läsaren ska fortsätt att sitta som på nålar genom hela boken. Spänningen finns där hela tiden. Det var bara vid något tillfälle som jag tyckte att hon avslöjade lite för mycket för tidigt, men det visade sig att det inte var tillräckligt för att man som läsare skulle lista ut allting. Genom att läsa "Kallt blod" får hjärnan arbeta hela tiden och det är först på de sista sidorna som man får allt klart för sig. Samtidigt som det är en smula frustrerande att inte själv kunna räkna ut hur det ligger till, är det en rolig utmaning.

Trots att boken till min besvikelse är lite förutsägbar fanns det tillräckligt många vändningar för att man inte skulle kunna vara helt säker på utgången. Ännu ett grepp från författarens sida för att hålla liv och spänning i berättelsen hela vägen fram. Dessutom har den ett slut som hos mig kramade om hjärtat och tvingade fram flera tårar.

Jag kommer definitivt att läsa mer av Lisa Jackson om hon fortsätter på den här linjen. Kanske är hon strået vassare än Nora Roberts ..?


Dagens citat:

"Det snabbaste sättet för en förälder att tilldra sig ett barns uppmärksamhet är att sätta sig ner och se ut att ha det bekvämt."
(Lane Olinghouse)

Ha det så bra!
Läskramar
Jessie