Indirekt erkännande?

I början av december då det var snökaos i Stockholm, var det nästan ännu större tågkaos med kraftigt försenade tåg. Under en av dessa dagar fick jag ta ett senare tåg (som dessutom var en halvtimme sent) än vad jag hade planerat eftersom det tåg hem som jag först tänkt ta var kraftigt försenad.
 
 
När vi kommit ombord på den senare avgången, frågade en av resenärerna (i en mycket arg ton) tågvärdinnan varför han inte fått något sms om förseningarna denna dag, då han fått det de andra dagarna? Tågvärdinnan försökte lugnt och sansat förklara för honom att det bara skickas ut sms när tågen ställts in. Han fortsatte hävda att han visst fått sms när det rört sig om förseningar. Till slut frågade han i alla fall vad orsaken var till att det här tåget var sent. Då svarade hon:
 
Egentligen skulle det här tåget inte vara sent.
 

Låt svaret sjunka in *ler* Jag undrar om hon insåg att hon i och med det svaret faktiskt påstod att SJ:s tåg egentligen inte ska komma i tid utan att de faktiskt ska vara sena. Att de endast i undantagsfall kommer i tid. För det var just det hon gjorde.


Dagens citat:

"Om inte nu, när då?"
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie