När blir man vuxen?

I förra veckan besökte jag Varbergs sjukhus akutmottagning för bl.a. stora svårigheter att andas. Efteråt sms:ade jag med en kompis och berättade vad läkarens gissning var (han var inte särskilt säker på vad det var, men han kunde ganska omgående konstatera att det inte var något allvarligt). Min kompis undrade om det inte bara var vuxna som hade det han gissade på - jag är ju så ung. Visserligen anade jag vad hon menade, men kunde inte låta bli att skämtsamt påpeka att sist jag kollade, var jag vuxen. Fast jag började fundera. När blir man egentligen vuxen?
 
 
Rent lagligt räknas man som vuxen när man fyllt 18 år. Domstolarna börjar i och för sig att döma ut fängelse som påföljd först när man har fyllt 21 år. Jag som är 24 år, tycker att det känns konstigt att benämna mig som vuxen eftersom jag inte känner mig riktigt vuxen. Å andra sidan förvärvsarbetar jag och bidrar till min, älsklingens och djurens försörjning. Men räcker det? Är man vuxen på riktigt då?
 
Krävs det att man själv känner sig vuxen för att man ska vara det eller är det en specifik åldersgräns som avgör? Vad anser du?
 


Dagens citat:

"Om du inte är nöjd med det du har, då kommer du heller inte vara nöjd om det dubbleras."
(Charles Spurgeon)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie