Mörkrädd (Andreas Roman)

Uppläsare: Morgan Alling
 
"David är mörkrädd. På ett sjukligt vis. Sedan barndomen har rädslan för skymning och natt plågat honom. Det tycks som om någon alltid står i ett mörkt hörn och bevakar honom, någon som kommer närmare när rädslan blir som värst. Till slut bestämmer sig David för att möta sin demon. Han går i terapi, och sista steget är enkelt: Han ska bo ensam i en stuga ute i skogen tills han är botad. Men när mörkret faller, så är det något där utanför. Något som drar allt närmare stugan. Som knackar i väggarna, som skymtar i fönstret. Något som kanske vill in."
 
 
 
Andreas Romans berättelse Mörkrädd började spännande, men så snart man fått förklarat för sig varför saker och ting är som de är tappar den fart och lika snabbt dalade mitt intresse. Jag tycker att han gjorde ett tappert försök när han försökte antyda att saker och ting inte är som de tycks vara, fast i mina ögon var det inte mycket till hjälp. Skadan var redan skedd.
 
Utöver detta tycker jag faktiskt att Mörkrädd är en välskriven berättelse. Dock passade inte Morgan Alling riktigt till att läsa den, men det kan knappast läggas Andreas Roman till last. Jag ser fram emot att läsa mer av Andreas Roman och hoppas att hans andra verk faller mig mer i smaken.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Storytel.


Dagens citat:

"Jag kan tro på allt förutsatt att det är otroligt."
(Oscar Wilde)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie