Nytt år. Igen ...

Herrejösses ... Vart tog 2015 vägen? Det känns som om året precis har börjat och nu ska det strax bli 2016. Jag tror att jag börjar bli för gammal för det här, för uppenbarligen har jag svårt att hänga med i svängarna.
 
För min del har 2015 inneburit glädje, men även sorg. Min depression har varit lite av en berg-och-dalbana med ganska många nedåtgångar. Varje gång det har känts som om jag varit på väg upp och äntligen lyckats bli glad, har ångesten och mörkret kommit tillbaka. Jag och en nära vän har också haft ett par samtal om vår vänskap och dessa samtal har varit förknippade med både ilska och tårar. Mot slutet av året fick jag ett obehagligt samtal från en i min närhet och senare försökte även den här personen ta sitt liv. Lyckligtvis slutade det hela bra, men innan någon av oss andra visste hur det skulle sluta, levde vi med stor oro.
 
 
Fast det har funnits även en hel del bra saker! Till skillnad mot 2014, har jag tack vare psykologhjälp lyckats få de verktyg jag behöver för att kunna hantera och jobba med min ångest och dåliga mående. Trots "dipparna" har jag nu verkat hitta en ganska jämn nivå och för första gången på länge har jag börjat sjunga (snarare yla ...) och dansa igen när jag står och diskar m.m. 2015 var också året då jag började träna på gym och jag har insett att det faktiskt är ganska kul. Troligtvis är det också tack vare zumba- och cirkelpassen som jag har gått på varje vecka som hjälpt mig att må bättre. Zumba är fruktansvärt roligt! Jag kom med i novellantologin Över en höstfika och blev i samband med det kontaktad av Hallands Nyheter. Jag lyckades även ta körkort i år, trots att jag tvivlade på mig själv ganska mycket. Bara en sådan sak!
 
Vad jag har angett ovan är bara exempel. Det har förekommit mer av båda kategorierna, men jag tyckte att det här var fullt tillräckligt. Så om man beaktar allt som hänt, har 2015 varit ett "si-så-där"-år för mig. Därför har jag bestämt mig för att 2016 ska bli ett bra år. Det ska bli mitt år.
 
Inför det nya året har jag satt upp några mål som jag ska försöka uppfylla. Bland annat ska jag bli klar med novellsamlingen som jag håller på att skriva. Jag ska också lära mig mer om fotografering och försöka bli bättre på att ta bilder. Min vän Cherry försökte lära mig lite snabbt om ISO när vi träffades för ett par veckor sedan. Vi får se hur det går.
 
Hur har 2015 varit för dig? Har du också satt upp några mål för 2016?
 
Med det här inlägget vill jag önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


Dagens citat:

"Det som uppfattas genom lycksalighet är vackert. Lycksalighet är essensen av skönhet."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie