Årets andra antologimedverkan

Dagen innan midsommar i år, när jag låg på golvet i tösens rum och försökte natta henne, fick jag det här mailet från Ordberoende förlag.
 
Syntolkning:
Hej! Jag har nöjet att meddela att din novell har blivit
antagen till julantologin Under misteln!
 

I ärlighetens namn hade jag blivit övertygad om att min novell inte skulle komma med i den antologin. Sista dag för inlämning var ju i januari, men i april eller maj meddelade förlaget i ett pressmeddelande att de åter öppnade upp tävlingen och förlängde tävlingstiden till någon gång i juni.

Pressmeddelandet gjorde mig osäker och jag funderade på om jag skulle skicka om novellen, för säkerhets skull? Hade de verkligen mottagit den första gången? Eller ansåg de inte att den och eventuellt andra bidrag var tillräckligt bra? Just det sistnämnda hade inte förvånat mig, för det var ett sådant svar jag fick från en ansedd advokatfirma i Stockholm där jag hade sökt jobb som sekreterare eller assistent, innan jag kom in på paralegal-utbildningen (kvinnan meddelade att de skulle göra om rekryteringsprocessen eftersom ingen av de som hade varit på intervju hade passat för jobbet).

Till sist bestämde jag mig för att strunta i det. Det var inte hela världen om jag inte fick medverka i deras antologi "Under misteln". I det läget var ju min plan att bli klar med mitt romanmanus det här året.

Som vanligt är det roligt att återigen få medverka i en antologi - som blir årets andra antologimedverkan för min del.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie