Ljuga om våldtäkt

Efter att ha läst den här artikeln, fick jag ont i magen och blev arg. Det får och blir jag varje gång jag hör eller läser om något liknande. Hur kan man ens komma på tanken att göra något sådant?!
 
Den händelse som beskrivs i artikeln handlade om att tjejerna ville ha pengar att shoppa för och därför ljög de om att de blivit våldtagna. Det är nog ett av de allra sämsta argument som jag har varit med om. Hur kan man vilja förstöra en oskyldig persons liv, bara för att man vill kunna handla exempelvis kläder?! Jag förstår verkligen inte hur man kan vilja ha det på sitt samvete. För det är knappast någon oskyldig vit lögn som man kommer med. Våldtäkt är trots allt allvarligt.
 
 
Det man kanske inte heller tänker på med en sådan här lögn, är att man förstör trovärdigheten för de som verkligen blir utsatta. Alla har väl någon gång hört historien om pojken som ropade "varg"? Inte för att det hör till vanligheterna att någon ljuger om något så allvarligt som våldtäkt, men det spelar ingen roll. En gång är en gång för mycket.
 
Att tänka längre än vad näsan räcker och framförallt göra det innan man gör saker och ting, borde fler göra. Förvisso tycker jag att det hör till sunt förnuft att inte ljuga och att absolut inte ljuga om något sådant här, men uppenbarligen har inte alla utvecklats med sunt förnuft. Det är sorgligt.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie