Hemmagjorda morotschips

Under januari (och även under februari) gjorde jag och älsklingen ett försök att vara hyfsat nyttiga. De senaste åren brukar vi försöka vara det under i vart fall januari, eftersom december rent generellt brukar innebära att man stoppar i sig en hel del strunt. Fast för vår del hade det den senaste tiden också gått lite väl till överdrift vad gäller onyttigt. Med tanke på att tösen nu definitivt är uppmärksam på vad vi äter (och gärna vill smaka allt vi äter), måste vi få till en ändring. Rekommendationen är ju att barn upp till tre år helst inte ska äta sötsaker och det försöker vi hålla. Alltså måste vi själva se till att försöka bli mer nyttiga och hälsosamma.
 
Det var anledningen till att jag valde att testa på att göra egna morotschips. Att jag är en chipsoman av stora mått är långt ifrån en hemlighet och när chipssuget slår till då man ska vara nyttig, är jag inte sen med att försöka göra egna.
 
 
 
Smaken var helt okej (jag kryddade mina med aromat), men de var extremt bräckliga och blev ganska små. Det gjorde att jag inte känner att de är värda allt det jobb och den tid som jag lade ned på dem. Inte ofta i alla fall, men kanske någon gång då och då.
 
Har du tips på något recept på hemmagjorda chips som du vill dela med dig av? :-)
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie