Gott Nytt År!

Var tar tiden vägen? Är det bara jag, eller har inte året 2010 gått väldigt fort? Blink Idag är det redan nyårsafton och i morgon är det ett helt nytt år. Igen. Jag kan knappt förstå var tiden har tagit vägen. Man känner kanske på det här sättet när man blir äldre? Wink

Aja, det är inget att gråta över. Jag ser fram emot det nya året och vill gärna se vad det har i beredskap. För en del ska ju hända Wink Om du inte vet vad jag syftar på (speciellt) så får du veta det när det närmar sig. Och DET ser jag verkligen fram emot.

Dessutom skulle jag gärna vilja introducera dig inför en nyårstradition som min familj har haft sedan urminnes tider; "Grevinnan och Betjänten". Den kommer 19.45 ikväll på SVT1. Trots att jag i stort sett kan alla repliker och vet vad som ska hända, tycker jag fortfarande att den är så himla rolig! Den handlar i alla fall om ett födelsedagskalas för Grevinnan och ALLT ska vara som det alltid har varit. Eller som hon uttrycker det; "Same procedure as every year ..." Se den gärna. Den varar bara i en kvart, så den tiden kan du nog undvara Biggrin

Just det, nyårslöften ... Jag har ett nyårslöfte. Får se om jag lyckas hålla det den här gången ... Mitt nyårslöfte blir att prata mindre Wink Just nu pratar jag alldeles för mycket och många blir irriterade i min omgivning på det Ledsen smilis Så vi får se om jag lyckas hålla det.

Nu ska jag i alla fall avsluta här och börja fixa naglarna medan jag ser på "Flickan som lekte med elden". Fick ju den av älsklingen, så jag ska passa på att se den idag när jag ändå har chansen och se om den är lika bra som boken. Smile Blir dock lite svårt att försöka se den som om jag inte har läst boken, men det ska nog gå. Du får i alla fall ha det så bra, så ses vi nästa år.

Gott Nytt År!

 


Dagens citat:

"Om du minns 1960-talet kan du inte ha varit med."
(Sverige)

Ha det så bra!
Nyårskramar
Jessie

Årets första (och säkert sista) åktur!

Ja, då har man varit och åkt lite skridskor idag med älsklingen  i Mariefred. De var de enda som hade öppet tillräckligt länge med valfri åkning på vardagar. Här uppe finns det tydligen speciella tider för när man kan åka med ishockeyklubba och tider för när man kan åka utan (det vill säga normal åkning för mig). Idag var alltså första åket för i år och säkert sista gången eftersom älsklingen jobbar i morgon och på lördag är det ju nytt år! Ja, för när jag sade sista menade jag givetvis för i år. Nästa år ska vi åka mer (förhoppningsvis).

Skridskor
Skridskor

Inför den här skridskosäsongen hade vi köpt nya skridskor till älsklingen eftersom de som han hade innan gav honom skavsår om han åkte för länge (vilket innebar ytterst få minuter). Men de nya verkar vara helt okej, så man får hoppas att de fortsätter vara det. Dock varade åkturen inte särskilt länge då jag plötsligt blev illamående och även svimfärdig. Stackars älsklingen Ledsen smilis Dessutom var mina händer isbitar. Tänkte aldrig på att ta dubbla handskar på mig. Eller, tänkte gjorde jag, men sen trodde jag att det inte var så pass kallt att jag skulle behöva två par. Tji fick jag. Men det var ändå trevligt ^^ Och älsklingen fick rastat av sig, med tanke på vilken fart han höll Wink Dock kände jag mig smått irriterad på alla hockeypuckar som kom farande. Höll på att snubbla när ett av barnen sköt iväg en åt mitt håll. Men det är väl sådant som man får räkna med antar jag.


Dagens citat:

"Naturen har gett människan en tunga, men två öron, för att vi ska höra dubbelt så mycket som vi säger."
(Latinskt ordspråk)

Ha det så bra!
Skridskoåkande kramar
Jessie

Börja fokusera!

Sedan i måndags har jag försökt att vara en duktig flicka och börjat plugga till tentan som jag ska ha 13e januari. Fast det där med koncentration är en knepig grej ... Det finns ju så mycket annat roligt som man vill göra (exempelvis spela the Sims 3 Kvällsnöjen som jag fick av älsklingen - har ju fått min sim att bli vampyr!) och på kvällen vill jag hellre vara med älsklingen när han kommer hem. Vi har visserligen pratat om det och båda tycker att det är bättre att jag fokuserar på denna läskiga tenta, så kan vi umgås senare. Fast det känns ändå inte roligt att behöva sitta och plugga när älsklingen finns där inom räckhåll.

Koncentrationen försvinner också då jag känner att jag redan kan det som jag läser om. Har ju trots allt läst juridik under gymnasietiden samt även en termin vid Lunds Universitet (distanskurser). När den känslan då kommer, glider all mitt fokus bort och tankarna börjar leta upp annat trevligt att fastna vid, vilket innebär att jag tvingas läsa om sidan som jag nyss läst. För trots att jag redan har läst det här, vill jag ändå känna mig lite säker på tentan och därför försöker jag att plugga.

Vår historie- och samhällskunskapslärare på gymnasiet pratade lite om lärande i ettan när vi läste LPL (Arbetssätt och lärande) och då pratade hon något om överinlärning. Eller, hon pratade ju om lärande i allmänhet och att när vi sover försvinner några procent, men när vi håller på med överinlärning (som innebär att vi fortsätter att lära trots att vi kan det) försvinner inte lika många procent. Får kanske försöka tänka på det sättet. Hur som helst är jag skoltrött, så plugga är inget roligt sätt att tillbringa sin tid med. Får ändå försöka vara en duktig flicka. Vill ju så gärna ha godkänt på tentan!


Dagens citat:

"Det tog mig femton år att upptäcka att jag inte hade någon författartalang, men då var det försent att sluta för då var jag redan berömd."
(Robert Benchley)

Ha det så bra!
Ofokuserade kramar
Jessie