Jessicas grotta

Baksidan med att försöka komma igång med träningen igen

I lördags var jag på mitt första cirkelpass sedan förra sommaren och den här gången behövde jag inte tänka på att jag inte fick göra än den ena övningen, än den andra. Därför försökte jag ge järnet.
 
Antagligen gav jag järnet lite för mycket ... Jag var helt slut efter halva passet och när vi skulle göra burpees, blev jag tvungen att gå istället för att hoppa - jag kunde inte förmå benen att skutta bak så att jag kunde lägga mig på marken (ja, vi hade ett ute-pass eftersom det var så fint väder i lördags).
 
 
 
Resultatet? Ända sedan igår har jag världens träningsvärk och klarar knappt av att röra mig. Men men. Det lär väl gå över snart.
 
För ett par, tre veckor sedan var jag på ett pilates cardio-pass och då var jag också halvdöd (kanske ännu värre än i lördags). Har inte känt mig så här sedan jag började träna första gången i januari 2015. Förhoppningsvis dröjer det inte länge förrän jag kommer tillbaka, så att säga. Så att jag slipper denna djävulska träningsvärk...
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: träningsvärk;

Ligg hos mig (Joanna Briscoe)

"Richard och Leila är ett lyckligt par. De känner sig säkra på varandra och väntar sitt första barn. Men på en julfest blir de bekanta med en ung kvinna, Sylvie Lavigne, och det blir inledningen på en allt farligare förbindelse.
 
Vem är denna Sylvie?
 
En gäckande musgrå person som på ett egendomligt förutbestämt sätt lyckas nästla sig in i Richards och Leilas liv och gör deras lycka allt flyktigare - men vad vill hon egentligen?
 
Detta är ett relationsdrama av andlöst tät natur om de begär som kan driva oss människor mot avgrunden: åtrå, passion, svekfullhet och det förflutna som obevekligt drabbar de inblandade."
 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Joanna Briscoes Ligg hos mig. Grundidén är spännande och slutet är intressant, men första delen av boken var långsam, lite förvirrande och ganska platt. Jag tyckte inte att karaktärerna fick något riktigt djup, utan de kändes mest som ytligt bekanta. Dessutom kändes det som att Joanna Briscoe hastade igenom inledningen till huvudintrigen (hur det kom sig att Richard blev så besatt av Sylvie). Just det gick lite för fort för min smak.
 
När det väl blev fart i berättelsen (mot slutet), blev det mycket mer intressant och jag fick genast svårt att lägga ifrån mig boken.
 
Det här exemplaret har jag köpt.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: Joanna briscoe, Ligg hos mig;

Hjärt- och lungräddning

Igårkväll var jag och älsklingen (och tösen) på en HLR-kurs (Hjärt- och LungRäddning) på BVC. Vi kände att det kunde vara bra att ha gått en sådan kurs, nu när tösen kryper omkring och stoppar nästan allt hon ser i munnen. När vår sköterska på BVC nämnde kursen på ett föräldragruppsmöte, var det en av mammorna som sade att de hon kände som hade gått kursen, var räddare efter kursen än vad de varit innan de gått den. Så känner inte jag. Naturligtvis hoppas jag att jag ska slippa behöva använda den kunskapen jag nu har, men nu känner jag mig tryggare. Nu vet jag hur jag ska bete mig och vad jag ska titta efter om olyckan skulle vara framme.
 
 
Men jösses vad jobbigt det är att göra kompressioner! I alla fall med enbart två fingrar - vilket man ska göra på ett barn upp till ett år. Efter ett år ska man göra kompressioner med nedre delen av handflatan fram till dess barnet kommer upp i puberteten (om jag minns rätt?). Efter det är det två händer som gäller.. Å andra sidan har jag problem med mina leder (har reumatism i släkten och mina problem har förvärrats under åren), vilket kan vara en förklaring till att jag hade svårt med kompressionerna. Det näst jobbigaste var att göra dem i rätt takt. Ett tips är att göra dem i takt till "Här kommer Pippi Långstrump" - men jag klarar inte av att både tänka den låten, samtidigt som jag räknar. Nej, jag är inte den sortens kvinna som kan göra två saker samtidigt...
 
Dockan har en liten svart plupp i munnen/halsen, som vi skulle försöka få ut genom att dunka på ett visst sätt i ryggen.
 
Om man har möjlighet att gå en sådan här kurs, tycker jag absolut att man ska ta chansen! För nu vet jag även hur jag ska bete mig om det gäller en vuxen person. Sådan här kunskap är oerhört viktig att ha i ryggsäcken, så att säga. Fast jag hoppas naturligtvis att jag slipper använda dessa kunskaper.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: HLR-kurs, hjärt- och lungräddning;