Tankningsnoja

Förmodligen är jag ensam om detta konstiga tänkande, men jag hoppas att jag inte är det.
 
Med tanke på att jag behöver pendla med bilen till och från jobbet i Varberg varje dag, blir det en hel del tankande. Och trots att jag har tankat ganska många gånger sedan jag lyckades få körkort, blir jag alltid lika nojig när jag ska tanka.
 
 
Jag vet att vår bil går på diesel. Jag är alltid noga med att ta det munstycket (eller vad det nu kallas?) när bilen är törstig. Ändå dubbelkollar jag alltid flera gånger under tankningen så att det verkligen har blivit rätt - så att jag inte av misstag fyller bilen med bensin. Och ja, jag vet att det är ganska sent påtänkt när tankandet väl är igång - då är ju skadan redan skedd om jag nu skulle få hjärnsläpp och välja fel.
 
Vad är det för fel på mig? Kan det vara någon form av tvångstankar? Jag har ju redan problem när jag ska låsa en dörr (oavsett om det är hemma eller på kontoret). Jag måste alltid dubbelkolla minst en gång (men gärna flera) innan jag kan gå därifrån. Fast under senaste tiden brukar det räcka med en extra koll, för jag försöker ha för vana att säga småhögt för mig själv att dörren är låst. Ja, jag vet att jag är helknäpp. Säg något som jag inte redan vet...
 
Frågan är dock hur jag kan bli av med dessa två nojor. Försöka intala mig själv att jag gör rätt? Att jag alltid brukar vara noga och därför inte gör fel? 
 
Har du något bra tips? 🙂
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie