Jessicas grotta

Vardagslyx hemma

Sedan min tid på hyresnämnden, har jag varit chailatteberoende. Därför var det farligt när Espresso House öppnade i Falkenberg.
 
När jag var nere hos min vän Hanan i februari i år, fick jag smaka på chailatte i pulverform som hon hade köpt och det smakade nästan exakt som den chailatte man köper på exempelvis Espresso House! Dessvärre har jag inte kunnat hitta det märket i någon butik här i Halland och jag hittade ingen bra sida på nätet där jag kunde beställa det (så jag får kanske köpa på mig lite nästa gång jag är i Malmö). Till slut köpte älsklingen det här pulvret på Lyckohjärtat i Falkenberg:
 
 
Så. Himla. Gott! Även det pulvret smakade nästan exakt som Espresso Houses chailatte. Jag tror att om jag hade haft skummad mjölk, skulle det nog ha varit perfekt. <3
 
När den påsen sedermera tog slut (snyft), testade jag att köpa det här pulvret på Kvantum (har länge sett att de haft det, men inte köpt det förrän nu):
 
 
Det var förvisso gott, men till en början tyckte jag att den hade en konstig eftersmak. Därför föredrar jag pulvret från Lyckohjärtat.
 
De kvällar då jag är ensam med tösen, brukar jag unna mig en kopp chailatte. Väldigt smidigt att kunna ha det hemma och dricka ibland, istället för att alltid behöva springa bort till något kafé och köpa det. En kopp chailatte är riktig vardagslyx för mig och gör mig glad.
 
Vad är vardagslyx för dig?
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: chailatte, chailatte hemma, vardagslyx;

När saker och ting löser sig

Inför att min systerson fyllde år i somras, beställde jag ett pusseldjur som föreställer en krokodil och samtidigt passade jag på att beställa ett pusseldjur till tösen, som föreställer en drake.
 
Tjejen på Paddington's leksaker - som har varit väldigt trevlig och tålmodig under hela processen - meddelade mig att draken var tillfälligt slut, men att hon beställt en ny från leverantören och undrade om jag ville ha krokodilen tills vidare och sedan få draken när den väl kom? Jag svarade att jag kunde vänta tills draken kom.
 
Nästa gång hon hörde av sig, meddelade hon att leverantören hade råkat skicka fel pusseldjur till henne - de hade skickat en val istället för draken - och undrade om jag kunde tänka mig valen eller om jag fortfarande ville ha draken? Jag avskyr att vara krånglig, men det var just draken jag var ute efter till tösen, vilket jag också svarade. Lite senare meddelade tjejen på Paddington's leksaker att leverantören skulle skicka draken direkt till mig istället.
 
Det tog mig ett par dagar att få tillfälle att öppna paketet när det väl hade kommit och till min stora förvåning (och även besvikelse), visade det sig att försändelsen innehöll följande pusseldjur:
 
 
Valen. Exakt en sådan som jag meddelat att jag inte kunde godta. Var leverantören verkligen så envis med att få sålt den där valen?
 
Jag mailade till Paddington's leksaker igen och till slut kom vi överens om att leverantören (som finns i Träslövsläge utanför Varberg) skulle kontakta mig, så vi kunde ordna med ett byte.
 
För att göra en lång historia kort: det slutade med att leverantören (Fahrmans) - som för övrigt var mycket trevlig - kom till kontoret där jag jobbar för att byta pusseldjur. Så jag fick till slut draken:
 
 
Vad jag helt enkelt ville ha sagt med det här inlägget, är att jag uppskattar väldigt mycket när man kan lösa saker och ting på ett enkelt och smidigt sätt. Det var mycket trevligt och tillmötesgående av Fahrmans att komma förbi kontoret, så att jag inte behövde ta mig ut till dem - vilket är svårt för mig på vardagar när jag jobbar till kl. 17.00. Dessvärre är det inte alla säljare som är så här tillmötesgående, vilket är synd. Man riskerar att förlora kunder och kan dessutom få dåligt rykte.
 
När tösen ska få pusseldjuret har jag inte bestämt än. Får bli en framtida present.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: Fahrmans, Paddington's leksaker, pusseldjur;

Det digitala samhällets för- och nackdelar

Jag är som bekant lite av en teknofob, men har börjat mer och mer att acceptera att samhället blir alltmer tekniskt. Även om det har sina nackdelar.
 
Något som jag däremot inte riktigt vet hur jag ska ställa mig till, är att rättssalarna och förhandlingarna har blivit alltmer tekniska. Det kan förvisso på sätt och vis vara bra, exempelvis om en part bor i Varberg och den andre i Stockholm och det är Varbergs tingsrätt som handlägger målet. Då kan den part som bor i Stockholm (samt dennes ombud, om sådant finns) närvara via videolänk från en domstol i Stockholm vid de muntliga förberedelserna, istället för att åka hela vägen till Varberg varje gång (för sådana förhandlingar kan ibland pågå i bara tjugo minuter). Så på det sättet är det bra.
 
 
 
Däremot ställer jag mig mer tveksam till när åklagarna gör på det sättet. När jag hade min praktik i Västerås, var det ganska vanligt att åklagarna stannade kvar på kammaren och deltog via videolänk från ett videorum när det var häktningsförhandlingar - och då tog det ändå bara fem eller tio minuter att gå bort till tingsrätten. Här i Halland har vi åklagarkammaren i Halmstad, så för oss i Varberg är det vanligt att åklagaren - både vid häktningar och nu även huvudförhandlingar om jag har förstått saken rätt - inte åker till Varberg, utan närvarar via videolänk från kammaren i Halmstad.
 
Naturligtvis förstår jag att åklagarna vinner tid på att göra på det här sättet och att kostnaden blir mindre för staten. Men hur blir det för de enskilda då? Privatpersonerna? Om jag hade varit åtalad för ett brott, skulle jag ha känt mig mer bekväm om det fanns en fysisk åklagare på plats än om åklagaren är med per videolänk (tänk dig ungefär Skype, ifall du är osäker på vad jag menar med videolänk). Eller så är det bara jag som är gammalmodig.
 
Är det så här vårt samhälle är på väg att bli? Att vi snart inte kommer ha kontakt med fysiska personer, utan det är bara genom tekniken som vi kommer ha kontakt med varandra? Är det verkligen ett sådant samhälle vi vill ha?
 
Hur tänker och känner du?
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: inga personliga möten, inte närvara fysiskt, videolänk;