Daisypath Anniversary tickers

När blir man vuxen?

I förra veckan besökte jag Varbergs sjukhus akutmottagning för bl.a. stora svårigheter att andas. Efteråt sms:ade jag med en kompis och berättade vad läkarens gissning var (han var inte särskilt säker på vad det var, men han kunde ganska omgående konstatera att det inte var något allvarligt). Min kompis undrade om det inte bara var vuxna som hade det han gissade på - jag är ju så ung. Visserligen anade jag vad hon menade, men kunde inte låta bli att skämtsamt påpeka att sist jag kollade, var jag vuxen. Fast jag började fundera. När blir man egentligen vuxen?
 
 
Rent lagligt räknas man som vuxen när man fyllt 18 år. Domstolarna börjar i och för sig att döma ut fängelse som påföljd först när man har fyllt 21 år. Jag som är 24 år, tycker att det känns konstigt att benämna mig som vuxen eftersom jag inte känner mig riktigt vuxen. Å andra sidan förvärvsarbetar jag och bidrar till min, älsklingens och djurens försörjning. Men räcker det? Är man vuxen på riktigt då?
 
Krävs det att man själv känner sig vuxen för att man ska vara det eller är det en specifik åldersgräns som avgör? Vad anser du?
 


Dagens citat:

"Om du inte är nöjd med det du har, då kommer du heller inte vara nöjd om det dubbleras."
(Charles Spurgeon)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

När är det läge att hålla tyst?

Jag har som bekant en del problem med att tänka till innan jag talar. Oftast gör jag motsatsen och självklart är det inte alltid klyftigheter som hoppar ur munnen på mig. Långt ifrån ...
 
Dock är det kanske en klok idé att tänka till både en och två gånger innan man ger sig i kast med att tjafsa emot sin chef, oavsett om man vet att man har rätt. Framför allt om man tydligt visar hur sur man just då är på chefen och om chefen är minst lika arg ...
 
I de allra flesta fall väljer jag att svälja den smula stolthet jag har och vara tyst. Trots mitt ganska eldiga temperament, är jag inte förtjust i att bråka - men jag gör det om jag måste. Jag har lärt mig att svälja det mesta och göra det under en hyfsat lång tid. Men till slut blir det för mycket. En dag får jag nog.
 
Anledningen är enkel. Jag är fruktansvärt trött på att bli trampad på. Det har jag blivit allt för mycket i mitt liv. Det räcker. Jag har fått nog!
 
 
 
Visst gör jag en del fel, fast det händer också att jag gör en del rätt och att då få motsatsen kastad i ansiktet på mig, är något som jag har väldigt svårt för. Som jag skrev tidigare kan jag svälja det en tid, men till slut klarar jag inte av det. Tydligen är ett halvår (cirkus) gränsen för mig.
 
Hade det varit en "vanlig" kollega, hade jag inte brytt mig så mycket. Fast när det gäller chefen ... Var går gränsen? När är det okej att sätta ned foten och när ska man knipa ihop munnen? Finns det en handbok för sådant här?


Dagens citat:

"Du föddes inte som vinnare, och du föddes inte som förlorare. Du är vad du gör dig själv till."
(Lou Holtz)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

När jag blir stor ska jag bli "bevbäae"

Ända sedan jag såg honom för första gången, har jag gillat honom - den småknäppa brevbäraren Dag-Otto Flink som inte kan säga "r".
 
Om du har missat honom, föreslår jag att du söker upp honom på YouTube och kikar på klippen som finns där. :-) Läste förresten i tidningen att Dag-Otto ska vara med på Vallarna i sommar. Borde kanske köpa biljett och gå dit - nu när vi ändå bor nästan granne med Vallarnas Friluftsteater.
 
 
 
 


Dagens citat:

"Ditt hjärta och mitt hjärta är väldigt, väldigt gamla vänner."
(Hafiz)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ut ur mörkret - en bok om depressioner (Miki Agerberg)

"Författaren och vetenskapsjournalisten Miki Agerberg lyckas ge detta tunga och ofta svårformulerade ämne en begriplighet som gör att många kan läsa och förstå vad en depression egentligen är och vilka uttryck den kan ta. Genom olika djupintervjuer med människor som drabbats och forfarande drabbas görs sjukdomsbilden levande och påtaglig. Miki Agerberg, som själv genomgått en depression, redogör också för olika medel att komma ur sjukdomens grepp."
 
Fram till nu har jag endast haft en vag aning om vad en depression egentligen är, men ändå aldrig riktigt förstått vad det innebär. På ett lättbegripligt vis, förklarar Miki Agerberg i Ut ur mörkret - en bok om depressioner vad depressioner innebär och möjliga vägar att ta sig ur dem.
 
 
Precis som många andra har jag tänkt på antidepressiva mediciner som någon form av lyckopiller - att det är ett sätt för folk att inte ta itu med sina problem. Fast nu vet jag bättre och har fått mer respekt för både antidepressiva mediciner och personer med depressioner. Nu förstår jag vad de går igenom. Vilket helvete de dagligen upplever.
 
Ut ut mörkret är en intressant och upplysande bok som alla bör läsa - om inte annat för att bli av med eventuella fördomar.


Dagens citat:

"Ge aldrig, aldrig, aldrig upp."
(Winston Churchill)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Boknörd med köpstopp? Håll dig då undan från Falkenberg!

Falkenberg är ett farligt ställe att vistas på. Då syftar jag inte på att det begås ett och annat mord då och då. Nej, jag talar om något ännu farligare än så.
 
Det mest farliga stället måste vara Röda Korsets "Mötesplats Kupan". Jag och älsklingen har varit på jakt efter lampor till lägenheten och trodde att Kupan kanske hade. Det hade de inte. Däremot hade de kopiösa mängder av böcker! Dessa kostade mellan 1 och 10 kronor. (Det är nu du ska svimma) Förstår du att jag stod och dreglade en lång stund?
 
 
 
Vad som är kul med second hand-böcker, är att man oftast hittar böcker som man annars kanske inte skulle ha läst. Hur som helst slutade besöket med att jag fick köpa en bok och älsklingen ett spel. Rättvist tycker jag. :-)
 
Nej, det här köpstoppet fungerar inte särskilt bra. Älsklingen måste nog ta i med hårdhandskarna när han har en så stygg fru ...


Dagens citat:

"Du är det du söker."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Får det lov att vara en puss?

Om jag hade mött den här kaninen, skulle jag garanterat ha köpt flera pussar:
 
Kaninen
 
Är den inte fantastiskt söt? :-) Synd att vi inte kan utnyttja vår lilla arga kanin till att sälja pussar. Hon kan vara lite opålitlig. Plötsligt kan hon få för sig att sätta sig på sin runda rumpa och slåss med framtassarna. Inget bra kundbemötande med andra ord.
 
Kanske skulle jag själv sätta upp ett stånd och sälja pussar? ;-) Tror du att någon hade varit intresserad av att köpa då ..?


Dagens citat:

"Öppenhet kommer inte genom att göra motstånd mot våra rädslor, utan genom att lära känna dem väl."
(Pema Chödrön)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ibland bör böcker förbli böcker ...

Inför att Ender's game skulle komma på bio, läste jag och älsklingen boken (som var en helt okej bok). Nu har vi haft möjlighet att se filmen och vi blev båda minst sagt besvikna.
 
Boken är i grunden ganska komplex och med det menar jag att det finns tämligen många detaljer som behövs för berättelsens egen skull. Givetvis är det omöjligt att ta med allt i en film och ibland behöver vissa justeringar göras. I det här fallet - med Ender's game - blir det bara pannkaka. Jag upplevde det som att de hade tagit bort allt det som gör berättelsen och Ender till det de är. Om vi inte hade läst boken innan, skulle vi inte ha förstått mycket.
 
 
Nuförtiden verkar det vara på tapeten att göra två filmer av en bok och emellanåt känns det bara tröttsamt. Dock håller jag med älsklingen om att det hade behövts i det här fallet. Då hade de kunnat få med de välbehövliga detaljerna och då hade filmen kunnat bli bra. Nu är den endast en stor besvikelse. Tyvärr.


Dagens citat:

"Det viktiga är inte vad som står skrivet på pappret utan vad som står skrivet på hjärtat."
(Gregory Colbert)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Skrämmande upptäckt

Jag har insett något mycket skrämmande. Något som ger en mardrömmar under lång tid framöver.
 
När man kommenterar böcker på Boktipset kan detta hända:
 
 
Och om man sedan går in på exempelvis Adlibris.se, får man se det här:
 
 
 
 
Jag befinner mig i fullständig chock. Det här innebär ju att jag verkligen måste tänka igenom mina kommentarer innan jag publicerar dem! Tur att jag har bloggen. Här kan jag slänga ur mig vilken skit som helst. ;-) Nästan i alla fall.
 
 


Dagens citat:

"Jag går makligt, men jag går aldrig tillbaka."
(Abraham Lincoln)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vardagspsykopater (Sigvard Lingh)

"I den här boken behandlas inte kriminella våldspsykopater utan de psykopater vi kan möta i vår närmiljö, på arbetsplatsen, i föreningar, i någon kyrklig sekt, i den privata umgängeskretsen och kanske i våra egna hem. Boken hjälper oss att både identifiera och förstå en psykopat. Vilka är hans - eller hennes - drivkrafter, hans mål, när han kan bli farlig och när han inte blir det. Frågan om man ändå kan leva tillsammans med en psykopat diskuteras - och hur man kan/bör förfara när man tror sig ha funnit en psykopat i sin närhet. Psykopatens inre, hans eget lidande, diskuteras ingående - något som få författare tidigare gjort."
 
Innan jag lånade - och läste - Sigvard Linghs Vardagspsykopater, hade jag min egen (fördomsfulla?) bild av vad en psykopat är och kännetecknas av. Efter hand som jag tog mig fram i boken, insåg jag att en del av mina föreställningar var felaktiga.
 
 
 
Samtidigt kunde jag (som vanligt) inte låta bli att jämföra mig själv och mitt beteende med vad Lingh skrev. Är det möjligt att jag själv är en psykopat, utan att veta om det? På minst ett par ställen skrev Lingh att även "vanliga" människor lyckas få ihop några "psykopatpoäng" - att det finns en del psykopatiska drag hos oss allihop. Det gör inte en person till psykopat, utan det är först när man får ett ganska högt antal träffar som man kan börja "oroa" sig. Man hittar Linghs checklista på sidorna 207 - 212.
 
Nu är jag kanske en smula korkad, men just det - att alla har psykopatiska drag - tyckte jag var intressant. I min värld var det antingen eller. Den här vetskapen gör det enklare för mig när jag jobbar med min roman. Då behöver jag kanske inte förändra allt för mycket trots allt.
 
Vardagspsykopater är intressant och upplysande läsning som rekommenderas till alla.
 
Det här exemplaret lånade jag på biblioteket i Varberg.


Dagens citat:

"Meningen med livet är ett liv med mening."
(Robert Byrne)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Sopornas himmelrike

Minns du att jag klagade på det snuskiga soprummet i Getinge? Att Getinge-borna (i alla fall där vi bodde) inte tycks förstå hur man ska källsortera? Vårt miljöhus i Falkenberg är raka motsatsen!
 
 
Så rent och fint! Har nog aldrig varit med om ett så välstädat miljöhus/soprum. Första gången jag stiftade bekantskap med miljöhus, var när jag sommarjobbade på Stena Fastigheter i Malmö, sommaren 2007 och de miljöhusen var ingen trevlig upplevelse.
 
Jag blir nöjdare och nöjdare med flytten för var dag som går. :-)
 


Dagens citat:

"Allt jag tror mig behöva är bara biljetter bort ifrån min frihet."
(Sarah Kathleen Peck)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Till vilken grupp hör du?

 
Klippet ovan berörde mig och jag blev till en början irriterad på de som bara ignorerade det som pågick. Fast sedan började jag fundera - vad hade jag själv gjort? Hade jag ingripit eller hade jag bara tittat på?
 
Jag vill gärna tro att jag faktiskt hade ingripit, för jag vet av egen erfarenhet hur det är att bli både fysiskt och psykiskt utsatt när folk runt omkring (däribland lärare) endast står och ser på utan att göra något. Fast samtidigt har jag utvecklat ett mentalt skydd, som innebär att jag stänger ute andra när jag märker att de inte vill mig väl (ungefär som det där paret i slutet av klippet gör). Med det menar jag att det därför finns en risk att jag hade gjort så, för att skydda mig från att själv bli utsatt. Vem vill liksom själv bli påhoppad? Men med tanke på min egen erfarenhet, vill jag som sagt gärna tro att jag hade gjort något och inte bara varit passiv. Att någon annan hjälper till i en sådan situation betyder otroligt mycket - oavsett hur "liten" hjälpen är.
 
Jag ser fram emot den dagen då mobbing upphör. Gör inte du?


Dagens citat:

"Vila och var tacksam."
(William Wordsworth)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dags att börja "bygga huset"

Jag tjuvstartade ju med Besatt när jag hade en annan idé med manuset. Det lilla som jag då hann skriva för hand, håller jag nu på att renskriva i datorn.

Eftersom jag som sagt vill att Joakim ska ha psykopatiska drag, har det blivit små justeringar. Jag försökte mig även på att skriva lite nytt, men eftersom jag hade glömt att ta med mig mina anteckningar om Joakim, kom jag inte särskilt långt.
 

När jag skriver vill jag gärna att allt ska vara perfekt på en gång. Därför händer det att jag kan fastna vid en formulering som jag inte lyckas få till. Dock försöker jag tillämpa det arbetssätt som Hanan vid ett tillfälle presenterade för mig: Man börjar med att bygga grunden till huset. Väggar, golv och tak. När det är klart, är det dags att inreda huset. Smycka det.

Vi får se hur det går med det ...


Dagens citat:

"Ett öppet sinne öppnar dörrar."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Blivande romantitlar ..?

Jag har den oturen i livet (eller är det måhända endast en ovana?) att jag talar innan jag tänkt igenom tanken ordentligt. Det hände den här veckan på jobbet när jag pratade med en klient som har chefen som offentlig försvarare. Han ringde för att lämna lite uppgifter som vi behövde för att begära ut tre nedlagda utredningar som har nära koppling till klientens eget ärende.
 
Han gav mig målsägandenas förnamn och ärendenas "K-nummer" och för att chefen lättare skulle kunna särskilja ärendena från varandra och förstå vilka ärenden det var, lämnade klienten följande beskrivningar:
 
  • Mannen på gatan.
  • Kvinnan på balkongen.
  • Ungdomen i lägenheten.
Henning Mankells romantitlar kanske har inspirerats av liknande utredningar ..?
 
Utan att tänka mig för, utbrast jag att det lät nästan som romantitlar. Han skrockade lite åt min kommentar (antagligen mest för att vara snäll) och sade att det inte är omöjligt att det kan bli det.
 
Så, varsågod. Jag har precis gett dig förslag på tre blivande romantitlar. ;-) Det var så lite så.


Dagens citat:

"Om du alltid förväntar dig det värsta, då möter du alltid framtiden med en negativ attityd."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Flyttens nackdelar

Med det här inlägget menar jag inte alls att klaga på flytten till Falkenberg. Långt ifrån. Att bo i Falkenberg när man jobbar i Varberg underlättar enormt. Dock har jag insett att det även finns en "mörk" baksida ...
 
Mindre lästid är antagligen mitt största problem. När vi bodde i Getinge hade jag rätt mycket lästid till och från jobbet: en halvtimme till/från Falkenberg samt ytterligare en kvart om jag valde att ta tåget till/från Varberg. Om jag däremot tog bussen mellan Varberg och Falkenberg (vilket jag för det mesta gjorde på eftermiddagarna), byttes den där kvarten ut mot femtio minuter. Observera att dessa tider endast gäller enkel resa. Hur mycket tid har jag nu? Mellan fem och tio minuter mellan Falkenbergs bussterminal och tågstationen samt ytterligare en kvart på tåget mellan Falkenberg och Varberg. Förstår du mitt problem? Förstår du?!
 
 
Att jag inte längre träffar de trevliga bussförarna som kör linje 351 mellan Halmstad och Falkenberg, är ytterligare ett problem. Efter lite mer än ett halvårs pendlande, känner man igen förarna och börjar etablera en viss kontakt. Man inbillar sig att man blir kompis med förarna. Känns nästan lika sorgligt som när jag inte längre kunde träffa min nallebjörnskonduktör, som brukade jobba på tågen mellan Eskilstuna och Stockholm.
 
I och för sig är två nackdelar i jämförelse med ännu fler fördelar ingenting. Det är som två droppar i ett gigantiskt hav. Men ändå. Det finns tyngd i de båda ovanstående problemen. Det är ingenting som man bara kan vifta bort. Å andra sidan är problem till för att lösas, så jag får se till att hitta en lösning till det första problemet. Det andra problemet är däremot svårare att göra något åt. Jag får nog helt enkelt försöka leva med det.


Dagens citat:

"Ogräs är också blommor, när du väl börjar känna det."
(A.A. Milne)


Ha det så bra!
Problematiska kramar
Jessie

Femtio nyanser av mörker (E L James)

Femtio nyanser av mörker är fortsättningen på Femtio nyanser av honom. Härmed utfärdas spoilervarning!
 
"Bortskrämd av de mörka hemligheter som den vackre, men plågade, Christian Grey bär på, har Anastasia Steele lämnat honom. Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle.

Men Christian upptar oavbrutet hennes tankar. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande. Men medan Christian brottas med sina inre demoner måste Ana ta ett av de viktigaste besluten hon någonsin ställts inför... "
 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Å ena sidan känns berättelsen inte riktigt trovärdig - allt går så fort och Ana går från noll till hundra på den sexuella erfarenhetsskalan på endast ett ögonblick. Å andra sidan behöver det inte vara "otrovärdigt". Alla är vi olika och reagerar olika etc.
 
Vad jag däremot är säker på, är att jag kan vara utan sexscenerna. De är så tråkigt beskrivna och dessutom är det upprepning i oändlighet. Har du läst en sexscen, har du i princip läst allihop. Så snart jag tagit mig fram till dessa scener, suckar jag och ögnar snabbt igenom dem. Jag har fått uppfattningen att det är just sex-biten som fått böckerna att bli så populära. Om det nu är så, förstår jag det inte alls. Finns ju inget märkvärdigt alls med dem!
 
Dock gillar jag själva berättelsen - "dramat". Dessa delar är ganska underhållande att läsa och flera gånger kommer jag på mig själv med att le eller skratta under läsningen. Särskilt när Anas "inre sidor" får vara med. Klockrent!
 
Precis som med Femtio nyanser av honom, är del två okej att läsa, men jag har läst bättre böcker än så här.
 
Det här exemplaret fick jag av älsklingen.
 
 


Dagens citat:

"Det är ett verkligt mirakel när människor tillslut ser sig själva som sitt enda motstånd."
(Vernon Howard)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Där sprack det

OBS! Av någon anledning blev det väldigt dålig ljudkvalitet. Men det ska nog fungera om du skruvar upp ljudet lite. :-) Det fungerade för mig
 

 
 


Dagens citat:

"Sunt förnuft är kreativitetens värsta fiende."
(Pablo Picasso)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

De är som snällast när de sover

Varför kan inte vår lilla arga kanin vara så här söt?
 
(Källa: http://www.reddit.com/r/aww/comments/1t7d6m/the_vet_tech_school_my_girlfriend_attends_got_her/)
 
 
Visst är hon söt, men ända sedan hon kom in i trotsåldern för mer än två år sedan, har hon slutat tycka om att vara i famnen. :-( Jag saknar den tiden. Fast hon börjar bli kelen igen, så om vi har tur kommer hon kanske återigen tycka om att vara i famnen. :-) Jag håller i alla fall tummarna!


Dagens citat:

"Eftersom du är levande är allt möjligt."
(Thich Nhat Hanh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vi möts igen, Gerda ...

Under hösten 2011 praktiserade jag på tingsrätten i Nyköping. Jag fick därför pendla mellan Åker och Nyköping (med byte i Södertälje) varje vardag. Den hösten var ingen rolig höst. Naturligtvis var det extremt kul att vara på tingsrätten, men SJ däremot såg till att göra mitt pendlande så jobbigt som möjligt (ska poängtera att jag är medveten om att det inte är enbart SJ:s fel). Så gott som dagligen var det någon typ av försening och det var mer regel än undantag att jag blev sittande en extra timme i Södertälje på grund av att tåget från Nyköping var så sent att jag missade mitt anslutande tåg till Läggesta. *ryser vid blotta minnet*
 
 
 
Det var under den hösten som de började införa en datoriserad kvinnoröst som skulle sköta utropen. Jag får erkänna att det till viss del var en smula underhållande att höra, för ganska ofta klarade hon inte av att uttala vissa saker. Fast det hela slutade med att jag förknippar den rösten med ganska mycket obehag, i och med allt strul jag var med om - något som blev en smula problematiskt eftersom hela Mälardalen tycktes senare ha infört henne.
 
Nu verkar det som om Halland inte vill vara sämre och för inte så länge sedan kunde jag i tidningen läsa att rösten har döpts till Gerda (har för övrigt haft en studiekamrat i Lund som hette så). Oavsett vad hon heter, blir jag på dåligt humör så fort jag hör henne (tågutroparen alltså, inte min gamla studiekamrat). Det är ju svårt att lära gamla hundar sitta på ett nytt sätt. Men kanske kan Öresundstågen omvända mig. Kanske kan jag och Gerda bli kompisar en vacker dag.   :-P
 
Funderar på om det inte är två olika röster? Jag tycker att de skiljer sig lite åt (om man jämför de båda utropen som jag tagit med i klippet ovan). Vad tycker du?


Dagens citat:

"Vad du tycker om dig själv är betydligt viktigare än vad andra tycker om dig."
(Seneca)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Mot Falkenberg!

Den sista januari fick vi tillgång till vår "nya" lägenhet i Falkenberg och under den första februari började vi flytta in.
 
Runt klockan 9.00 åkte älsklingen bort till Statoil för att hämta släpet som vi hade bokat. Under tiden gick jag ned till förrådet för att fixa i ordning säckakärran och hämtade upp den till lägenheten, så att det skulle bli lite enklare att flytta vår tvättmaskin.
 
 
När älsklingen var tillbaka, var det dags att börja bära in våra möbler till släpet. Smart som han är, hade älsklingen föreslagit att vi skulle börja med skänken - den möbel som jag tycker är tyngst och värst att bära. Tack vare detta gick det förvånansvärt enklare att bära den från lägenheten till släpet. :-)
 
Så snart släpet och bilens bagageutrymme och baksäte var fyllda, bar det av mot Falkenberg. Vi kämpade på med möbler och lådor och under tiden kom grannar förbi och hälsade. När jag stod och skulle hämta något ur släpet (minns inte om det möjligen var en kartong), ställde sig plötsligt en kvinna bredvid och tittade på mig. Sedan frågade hon om det var vi som höll på att flytta in. Försiktigt svarade jag att det var vi och började bli orolig för att vi kanske hade gjort något dumt. Glatt presenterade hon sig och förklarade att hon och hennes make bor vägg-i-vägg med oss och hälsade oss välkomna. :-)
 
 
Till slut var det i alla fall dags för skänken och vi började med nederdelen. Halvvägs upp i trappan till vår lägenhet, upptäckte vi att en av grannarna som jag tidigare hade hälsat på (och som bodde på bottenvåningen) kom utrusande från sin lägenhet och uppför trappan. Han ville byta plats med mig och hjälpa älsklingen den sista biten. Han hjälpte även till med skänkens ovandel. Väldigt tacksamma tog vi emot hans hjälp. Så himla snällt! Ytterligare en granne kom ut och hälsade oss välkomna och ville även ha hjälp med att öppna en flaska som hon hade problem att få upp. Älsklingen kom till hennes undsättning. 
 
 
Totalt blev det tre laster med släpet och sista gången (när vi hade lämnat tillbaka släpet på Statoil i Getinge), fyllde vi bilen med lite kartonger och annat smått och gott. I skrivande stund finns det fortfarande lite kvar i lägenheten i Getinge, men det orkade vi inte ta då. När allt var färdiglastat för den kvällen, hade klockan hunnit bli 21.30 - 22.00. Den kvällen gick vi och lade oss rätt tidigt.
 
Dagen efter blev det lite mer bärande (mest för älsklingens del), men inte lika mycket som under lördagen.
 
Sammanfattning:
Det ord som jag och älsklingen sade mest under flyttens första dag: Oj!
De ord som jag sade näst mest: Förlåt... och Aj!
Benen är fulla med blåmärken och jag har träningsvärk i hela kroppen.
 
 
 
Hittills trivs jag i lägenheten i Falkenberg. :-) Den är fin och dessutom är det skillnad på att gå upp kl. 6.00 istället för 5.15. Och att komma hem en timme tidigare på kvällen! :-) Hankatten är förtjust i att springa upp- och nedför trappan vi har (lägenheten är uppdelad på två våningar). Det här kan bli bra. Nu ska vi bara komma i ordning.


Dagens citat:

"Jag lär mig fortfarande."
(Michelangelo vid 87 års ålder)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vad vet amerikaner om Sverige?

Under mitt andra år på gymnasiet hade vi en utbytesstudent från USA i klassen. Då och under mina retorikstudier (en studiekamrats mamma bodde i USA med sin amerikanske make) bekräftades både amerikanernas fördomar och kunskaper om Sverige (har vi verkligen internet? Är vi inte samma land som Schweiz? I Sverige går det isbjörnar på gatorna och i trädgårdarna har vi pingviner ...).
 
Klippet nedan säger också lite om dessa kunskaper, även om det främsta syftet är att det ska vara roligt. För mig var det lite svårt att låta bli att le (trots att jag inte är särskilt förtjust i Will Ferrell). Hur går det för dig?
 
 
 


Dagens citat:

"Att göra är bra, men att vara är bättre."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ibland blir det inte som man tänkt sig

När älsklingen visade mig dessa bilder, kunde jag inte låta bli att skratta, trots att det är synd om djuren. Gör det mig till en hemsk människa - som har roligt på djurens bekostnad?
 
Hopp1
 
Hopp2
 
Hopp3
 
Hopp4
 
Hopp5
 
Hopp6
 
Dessa bilder och många fler, hittar du här (http://imgur.com/gallery/6DMVw).
 


Dagens citat:

"Det går aldrig att säga att en viss sak ska ge ett visst resultat och inte ett annat."
(Cheryl Strayed)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Glädjeskutt som heter duga

Jag älskar pingviner! De är underbart söta små varelser! Borde nästan vara olagligt att inte tycka om dem ...
 
Det är trevligt när andra är glada, men hur är det möjligt att motstå en pingvin som är väldigt glad? Jag menar, om det ens var möjligt att motstå den tidigare. Ta den här filuren som exempel:
 
Pingvin
(Källa: Reddit - http://i.imgur.com/LHa36vC.gif)
 
Om du inte log (inte ens lite) när du såg bilden, tycker jag att du ska ställa dig i ett härn och skämmas. Ögonaböj!


Dagens citat:

"Jag sluter mina ögon för att kunna se."
(Paul Gauguin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Den fanatiskt kontrollerande vanemänniskan inom mig

Som jag har berättat tidigare, har jag ett kontrollbehov av enorma mått. Det vet du som känner mig. Det gick så långt att jag i grundskolan och på gymnasiet gärna gjorde saker och ting själv, trots att det var grupparbeten. Vid dessa tillfällen berodde det i och för sig ofta på att de som var i min grupp, inte var de mest arbetsvilliga personerna och för att då vara säker på att allt blev (korrekt) gjort, gjorde jag det allra mesta själv.
 
Att vara en pendlare med kontrollbehov är ingen bra kombination. Inte alltid. I alla fall inte om man pendlar kollektivt. Jag kan exempelvis inte påverka olyckor som gör att tåg ställs in eller blir försenade. Visst kan man förebygga och biland åka lite tidigare hemifrån. Fast att alltid vara på jobbet klockan 7.00 när man börjar 8.00, är kanske inte det mest lockande. Framför allt inte om det betyder att man måste stiga upp runt 4.30 istället för 5.15 på morgonen ...
 
 
Det har sina för- och nackdelar med att vara vanemänniska. Största nackdelen (som jag ser det) är väl att man mycket sällan vågar testa på nya saker. Man fortsätter att springa runt i samma hamsterhjul, om och om igen.
 
Hur blir det då om man kombinerar dessa båda egenskaper? Tja, då blir resultatet exempelvis jag. Och vad är då jag? Jo, jag är en hel del (både positivt och negativt), men främst är jag en person som inte vågar använda blandningsfunktionen i min mp3.
 
Visst, skratta du, men det är sant! Inte för att jag inte har övervägt det, för visst har jag det. Men när jag väl ska göra handling utav tanken, vågar jag inte. Och om det av misstag skulle råka bli så ändå (vilket är tämligen lätt hänt med min mp3), får jag panik.
 
 
Anledningen är enkel. Jag behöver ha den kontrollen - att på förhand veta (på ett ungefär) när en viss låt kommer spelas. Det mest galna som jag klarar av är att ibland lägga till nya låtar. Dessutom trivs jag bra i mitt trygga hamsterhjul. Det okända skrämmer mig - att aldrig veta när en viss låt kommer spelas.
 
Just nu behöver jag kontrollen mer än någonsin. Jag har redan varit på väg att falla tillbaka i ett osunt kontrollbehov. Då är det bättre att känna att jag har kontroll över min musikspelare - hur banalt och konstigt det än kan tyckas vara. Då har jag i alla fall kontroll över något och med tanke på alternativet, är det här det bästa för mig.
 
Men kanske kommer jag en dag våga kasta mig ut i det okända och låta musiken spelas huller om buller. Kanske kommer jag en dag vara tillräckligt modig för det. Kanske. En. Dag.


Dagens citat:

"Om det är förnuftet som formar människan, så är det känslan som leder henne."
(Jean-Jacques Rousseau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Många bollar i luften

Tidigare har jag sagt att jag har försökt mig på parallelläsning, men att jag har kommit fram till att det inte är något för mig. Om jag minns rätt var förvirring ett argument. Det är aldrig kul att ha fel och det är därför som det tar emot att göra följande erkännande: Jag hade fel. Parallelläsning fungerar visst för mig.
 
 
 
För mig är tricket att läsa olika saker vid olika tillfällen. Exempelvis har jag en bok vid sängen och en bok som får följa med mig till och från jobbet. Tydligen hajar min hjärna detta (olika läsning vid olika tillfällen) och ställer om sig direkt vid behov. Här förekommer ingen förvirring här inte. ;-)
 
Tänk vad mycket positivt det medför! Jag kan läsa i lugn och ro i sängen utan att behöva vara rädd för att glömma boken hemma. En fullkomligt revolutionerande fantastisk idé! *sitter och funderar på hur man kan ta patent på strategier*


Dagens citat:

"Om du vill ha allt, önska dig inget. Då kommer allt till dig."
(Swami Satchidananda)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Linfröbullar

Det är inte så ofta som jag bakar bröd/bullar, men visst har det hänt någon enstaka gång. Tyvärr har det inte blivit någon vana än. :-( Dock har jag tänkt försöka baka det lite oftare när vi kommit i ordning efter flytten. :-)
 
 
Hur som helst har jag bakat linfröbullar och de funkade rätt bra som frukostbullar! Bullarna var inte svåra att göra, men däremot var degen fruktansvärt kladdig, så jag fick vräka i mjöl för att över huvudtaget  kunna arbeta med den. Får se vad det blir för något spännande nästa gång. :-)


Dagens citat:

"Om du vill ha kreativt folk, ge dem tillräckligt med tid att leka."
(John Cleese)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dags att bli orolig?

När man är en tvättäkta boknörd som jag (även om det finns de som är lite mer boknördiga), finns det anledning att börja oroa sig när följande inträffar: Man står i en hyfsat full bokaffär där samtliga böcker kostar 25 kr/st, men känner inte någon lust att läsa eller köpa någon bok.
 
 
Just det hände mig när jag senast var i den där bokaffären i Varberg som ska läggas ned. Varför det hände vet jag inte. Jag vet bara att jag på ett ögonblick tappade allt bokintresse. Dock har bokintresset kommit tillbaka.
 
Jag har en svag aning om vad det kan röra sig om, men helt säker är jag inte. Kan vara att hjärnan har tröttnat på all stress och press som den varit utsatt för i ett halvår. Förhoppningsvis blir det snart bättre. :-)


Dagens citat:

"Sometimes you read a book so special that you want to carry it around with you for months after you've finished, just to stay near it."
(Markus Zusak)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Modernt luciatåg?

I julas försökte jag se Simon och Claras julkalender, men har ännu (!) inte hunnit se alla avsnitt. Dock finns det en del guldkorn. Just den här luckan var kanske inte ett sådant guldkorn, fast lite smårolig var den i alla fall. :-) Min favorit är helt klart Moustache Man!
 
 
 


Dagens citat:

"Onödiga ägodelar är onödiga bördor."
(Joshua Becker)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Mina små idéer

Min sällsynta impulsivitet (ty jag är en tvättäkta vanemänniska) har ganska ofta lett till trevligheter. Att jag och älsklingen fick kontakt med varandra är ett sådant resultat. <3 Och se hur bra det blev. ;-)
 
Ett annat resultat är det som hände när jag satt och tidsinställde inlägg en kväll. Plötsligt fick jag för mig att jag skulle leta upp lite låtar från Linkin Park på YouTube. Det gjorde jag och jag hade inte lyssnat särskilt länge innan jag insåg att jag var fast.
 
Har nu lyssnat på en stor del av deras låtar och hittills har jag tyckt om det jag har hört. :-) Ta In the end som exempel. För mig får den gärna spelas både två och tre gånger.
 
Vad tycker du själv om deras låtar?
 
 
It starts with
One thing I don't know why
It doesn't even matter how hard you try
Keep that in mind I designed this rhyme
To explain in due time

All I know
Time is a valuable thing
Watch it fly by as the pendulum swings
Watch it count down to the end of the day
The clock ticks life away

It's so unreal
Didn't look out below
Watch the time go right out the window
Trying to hold on, but didn't even know
Or wasted it all just to watch you go

I kept everything inside
And even though I tried, it all fell apart
What it meant to me will eventually be
A memory of a time when

I tried so hard and got so far
But in the end it doesn't even matter
I had to fall to lose it all
But in the end it doesn't even matter

One thing, I don't know why
It doesn't even matter how hard you try
Keep that in mind I designed this rhyme
To remind myself how

I tried so hard
In spite of the way you were mocking me
Acting like I was part of your property
Remembering all the times you fought with me
I'm surprised

It got so far
Things aren't the way they were before
You wouldn't even recognize me anymore
Not that you knew me back then
But it all comes back to me in the end

You kept everything inside
And even though I tried, it all fell apart
What it meant to me will eventually be
A memory of a time when

I tried so hard and got so far
But in the end it doesn't even matter
I had to fall to lose it all
But in the end it doesn't even matter

I've put my trust in you
Pushed as far as I can go
And for all this
There's only one thing you should know

I've put my trust in you
Pushed as far as I can go
And for all this
There's only one thing you should know

I tried so hard and got so far
But in the end it doesn't even matter
I had to fall to lose it all
But in the end it doesn't even matter

 
 


Dagens citat:

"Jag är en levnadskonstnär – mitt konstverk är mitt liv."
(D.T. Suzuki)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!