Daisypath Anniversary tickers

Fruktansvärt god chokladkaka!

Även i år ska jag försöka att dra ned på mitt sockerintag och byter därför ut större delen av sötsakerna mot raw-bakande. Under andra halvan av förra året var jag ganska dålig på att baka raw, men jag ska ta nya tag det här året och försöka göra det mer regelbundet. Förhoppningsvis kommer mitt sockersug att åtminstone minska.
 
Jag - precis som ganska många tjejer/kvinnor - älskar choklad, så när jag såg bilder på den här chokladkakan, ville jag pröva på den själv och bakade den till mig och älsklingen förra helgen. Jag har i princip bara tre ord att säga om den: Så fruktansvärt god!
 
 
Jag gjorde dock några små ändringar i receptet när jag själv bakade kakan. Istället för 0,5 dl kaffe, hade jag i samma mängd laktosfri mjölk och jag bytte ut cashewnötterna mot hasselnötter. Dock hade jag nog i nötterna för tidigt, för det var bara en och annan stor bit i kakan.
 
Den här kakan kommer jag garanterat att göra fler gånger!


Dagens citat:

"Det är ett tecken på bristande insikt att anklaga andra för sina lidanden; den som börjar komma till insikt anklagar ingen annan än sig själv; och den insiktsfulle anklagar varken sig själv eller andra."
(Epiktetos)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Över en höstfika (Dag Öhrlund m.fl.)

"Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar event, filosoferar och löser världsproblem. I Ariton Förlags femte novellantologi har vi samlat 28 vardagsbetraktelser där vanliga människor gestaltas med sina funderingar och handlingar kring livets utmaningar och glädjeämnen."
 
 
 
I Över en höstfika finns 28 noveller, däribland en av mina egna. Allihop utspelar sig helt eller i varje fall delvis på kaféer. Jag har nu tagit mig tid att läsa samtliga (bortsett från min egen) och jag kan konstatera att vissa är mer tilltalande än andra, men tillsammans utgör de ändå en bra mix. Jag ska inte gå in på var och en av novellerna, men jag tänkte kort lyfta fram några av mina favoriter.
 
Jan Björkmans Kapposchino var humoristisk med en skrämmande ton. Jag avslutade läsningen med ett leende på läpparna och övertygelsen om att jag aldrig skulle våga möta huvudpersonen.
 
Eva Ullerud fick mig att nästan vilja begå ett eget fikamord med sin lekfulla och mysiga novell Fikamorden.
 
Jag tyckte synd om gumman Signe i Anna Keilers roliga novell Förvirrad farmor fikar, men det verkar vara en härlig gumma!
 
Annica Lindgrens För minnenas skull var en mysig och sorglig berättelse. Jag tyckte så synd om Harry att jag ville ta honom i min famn och krama honom för att trösta.
 
Sedan fanns det förstås noveller med potential. Maria Estling Vanneståls novell Det som inte kan hejdas är ett sådant exempel. En stund in i novellen kunde man ana slutet. Jag var inte så förtjust i att slutet serverades så tidigt på ett fat åt läsaren och därefter avslutades så tvärt. Det hade nog varit bättre om novellen hade varit lite längre och att läsaren fått fler ledtrådar för att kunna dra egna slutsatser.
 
Det här exemplaret har jag fått, i egenskap av medförfattare.


Dagens citat:

"Svåråtkomliga ting gör att människans vandel lider skada."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Fyrverkerirestriktioner

Årsskiftet 2014/2015 var vårt första nyårsfirande i Falkenberg. Då förvånades vi över hur lugnt och civiliserat fyrverkeriskjutandet var. Cirka tio i tolv började fyrverkerierna skjutas och ungefär tio, kvart över tolv var det i princip knäpptyst. Skönt! Jag blev väldigt imponerad och inbillade mig att Falkenbergarna hade mer hyfs än på de andra ställena där vi har bott.
 
 
Inför årsskiftet 2015/2016 fick vi dock en förklaring när vi en kväll såg på nyheterna. Tydligen har Falkenbergs kommun satt upp fyrverkerirestriktioner (20 § och 21 § i deras ordningsföreskrifter), som innebär bl.a. att man måste ha polisens tillstånd för att få skjuta upp fyrverkerier.
 
Ninjan och Fåntratten verkar inte vara lika rädda för fyrverkerierna som vår tidigare hankatt var, men som djurägare tycker jag faktiskt att det är skönt med dessa restriktioner. När jag växte upp i Malmö var det rena rama vilda västern vad gällde fyrverkerier och folk sköt dessa under dygnets alla timmar och under vilka dagar som helst på året. På nyårsafton var det riktigt hemskt med oerhört mycket smällande. Detta är jobbigt för djur och framförallt för de som är rädda för smällandet. Därför är jag som sagt positiv till restriktionerna, om det gör så att fyrverkeriskjutandet minskar.
 
För när man tänker efter - är det verkligen nödvändigt med fyrverkerier för att fira in det nya året? Visst, det är fint. Det håller jag med om. Fast särskilt nödvändigt kan jag inte påstå att det är. Det finns en massa andra sätt (som inte innebär smällande) att fira in det nya året på. Håller du inte med?


Dagens citat:

"Vad du ytterst behöver är att uppleva – eller tro dig uppleva – att du behövs."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Jag är "konstnär"

Jag är förtjust i tester av olika slag och när jag såg att Evah länkade till ett personlighetstest, kände jag mig tvungen att prova. Mitt resultat blev följande:
 
 
Hmm ... Nästan alla de som kommenterade Evahs inlägg tyckte att deras resultat stämde in på dem. Om jag ska vara ärlig tyckte jag att mitt resultat bara stämde in delvis på mig. Vad då "inte speciellt intresserad i lagar, regler och formaliteter"?! Jag älskar ju juridik! Haha! Jag om någon är relativt hård med att lagar och regler ska följas och om jag råkar gå emot någon av dessa, kan jag få fruktansvärt dåligt samvete.
 
Nja, jag vill nog inte riktigt kalla mig för konstnär. Men det var i alla fall roligt att göra testet. ;-) Vilket resultat fick du?
 


Dagens citat:

"Du är inte bara ansvarig för det du säger, utan även för det du inte säger."
(Martin Luther King)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Komma igång efter att ha varit sjuk

Under hela december kände jag att jag hade en förkylning i kroppen som var på väg att bryta ut. Dock dröjde det tills första dagen på det nya året innan den behagade att visa sin fula nuna. Det innebar att jag under de två följande veckorna inte kunde träna, för inte nog med att jag nästan låg utslagen ena helgen - jag fick nog också en kortare släng av vinterkräksjukan eller något. Jippi!
 
Zumba hade jag inte tränat sedan slutet av november, så när det äntligen drog igång under vecka 2, såg jag till att cykla bort till Vesterhavshallen och skaka loss trots att jag fortfarande inte var riktigt frisk. Att inte ha kunnat träna på två veckor hade fått det att börja krypa i kroppen på mig och zumban hade jag gått och längtat efter. Det var också en anledning till att jag gick på cirkelpasset den veckan, trots att jag hostade så att jag nästan kräktes.
 
 
Haha, tänk att jag skulle gå och bli lite av en träningsnarkoman! Det hade jag aldrig kunnat tro. Hur som helst, jag gjorde mitt bästa på cirkelpasset men jag kände ganska snabbt att det var för jobbigt för mig. Fast det var inte bara för mig det var jobbigt, utan även för de andra som var friska. En liten tröst i alla fall. Dock tror jag att jag tog i för mycket, för efter halva första varvet började det värka i knät och sedan kunde jag knappt böja det. Tränaren gav mig andra alternativ till vissa övningar så att jag inte skulle anstränga eller belasta mitt knä. Typiskt. Jag har inte haft så mycket problem med knät under hösten, så det känns typiskt att det skulle komma nu. Men men, det är bara att kämpa på. Knät kommer bli bra igen. :-)
 
Hoppas att jag kommer komma in i träningen igen så snart som möjligt. Vill inte att hela förra årets ansträngning ska ha varit förgäves. :-(


Dagens citat:

"Människan är inte annat än summan av sina tankar. Det man tänker det blir man."
(Mahatma Gandhi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Olika tidszoner?

Jag har som bekant tidigare kunnat konstatera att jurister är ett mycket underligt folk. I alla fall de med jur.kand. (det vill säga juristexamen). Ett telefonsamtal som jag hade med min chef ganska nyligen är ytterligare ett bevis på detta:
 
Klockan är cirka 15:20 på eftermiddagen när min chef, som är på väg tillbaka till Varberg efter att ha haft ett polisförhör i Karlskrona, ringer till kontoret.
 
Jag: Hej!
 
Chefen: Kom han?
 
...
 
Jag: Vem ..? (sitter och tänker så att det börjar lukta lite bränt på kontoret)
 
Chefen (märkbart irriterad på min trögtänkthet): Klienten som var bokad klockan fyra! (suck) Det skulle ju komma någon nu!
 
Jag (väldigt förvirrad): Men ... Klockan är ju bara tjugo över tre ..?
 
Mitt skrivbord på åklagarkammaren.
 
Omständigheter: Den veckan skulle min chef ha en förhandling där hon är offentlig försvarare för klienten (vi kan kalla denne X). Det hade tidigare varit problem att få kontakt med X, för X svarade inte i telefon eller märkte ens att vi skickat brev. Det här besöket bokades in som en förberedelse inför den kommande huvudförhandlingen. Bara någon dag innan hade dock min chef fått ett polisförhör inbokat i Karlskrona den förmiddagen och hon skulle inte hinna tillbaka till klockan fyra. Trots att vi försökt, hade vi inte lyckats få tag på X för att kunna boka om besöket. Jag satt därför och väntade på att X skulle komma, så jag kunde förklara läget och ge X en ny tid.


Dagens citat:

"Till vilken tidpunkt ärnar du uppskjuta att anse dig värdig det högsta och att följa den väg du anser för den rätta?"
(Epiktetos)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Springande spår

Under åren 2008 - 2013 reste jag väldigt mycket med SJ och under dessa år har jag fått vara med om en hel del tågstrul och mysterier. Bland annat lyckades de tappa bort ett inkommande tåg på Stockholms central och en annan gång hade vi ingen lokförare. Man kan nog utan överdrift påstå att jag har varit med om det allra mesta.
 
Kära gamla Läggesta. ^^
 
Sedan vi flyttade till Halland 2013 har Öresundstågen fått ta SJ:s plats i mitt liv, fast i jämförelse tycker jag faktiskt att det har varit mindre strul med Öresundstågen. Dock tror jag att de vid ett tillfälle ganska nyligen försökte efterlikna SJ vad gäller mystiska anledningar till tågförseningar. På nätet stod det nämligen "Spårspring".
 
Det var väl det fräckaste? Vem är det egentligen som har uppfostrat spåren? Det förstår väl varenda kotte att spåren inte kan hålla på att springa omkring sådär. Då är det inte konstigt att det blir förseningar. Någon borde ta ett allvarligt snack med tågspåren, för så här kan vi inte ha det.


Dagens citat:

"Frihet från alla begär är odödlighet."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Första novellen inskickad till Hemmets Veckotidning

Nu har jag äntligen blivit färdig med att ha gjort klart och skickat in en novell till Hemmets Veckotidning. Om de sedan vill köpa den eller ej återstår att se.
 
 

Den här gången blev det ingen nyskriven novell, utan jag redigerade en novell som jag skrev som en uppgift på ett nationellt prov på gymnasiet 2006. Novellen har tidigare legat uppe på min hemsida, men jag har nu valt att ta bort den tills vidare.

Antagligen passar novellen inte riktigt in i den sorts noveller som veckotidningen brukar publicera, men det lär jag märka. Nu ska jag försöka mig på att skriva en helt ny novell som sedan ska skickas in till tidningen. Jag har dock inte bestämt mig ännu för vilken genre det ska bli.


Dagens citat:

"Varje förnuftig person inser att livet förändras."
(Tatiana Tarasova)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ett lyckat avslut

Ett av mina mål det här året är ju att avsluta novellsamlingen som jag håller på med. Tanken med novellsamlingen är att novellerna där ska behandla olika känslor, såsom exempelvis avundsjuka, kärlek, ilska etc. Hur väl jag lyckas får vi se när jag är klar med projektet.
 
 
Den senaste novellen i samlingen som jag har skrivit på, handlar om avundsjuka och den blev ganska mörk. Problemet är bara att jag inte kan skriva ljus och glädjefullt, fast jag ville helst inte avsluta en redan mörk berättelse så mörk som jag tyckte att den blev. Därför satt jag och funderade och bollade även lite idéer med älsklingen. Till slut kom jag på ett slut som jag själv tyckte var ganska lyckat. Det är inget "och så levde de lyckliga i alla sina dagar", men det inger hopp. Jag hoppas att läsarna tycker likadant. :-)

Redan nu tänkte jag höra mig för om det finns någon som skulle vilja agera testläsare av novellsamlingen när den blir klar. Är du intresserad? Kika då gärna in på min skrivblogg (där har jag skrivit hur du ska göra) eller hör av dig till mig.


Dagens citat:

"Den längsta resan är resan inåt."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Kungarnas krig (George R.R. Martin)

Kungarnas krig är fortsättningen på Kampen om järntronen och därmed andra delen av serien Sagan om is och eld. Med anledning av det finns det risk för att spoilers kan förekomma i inlägget.
 
Uppläsare: Harald Leander
 
"Den natt drakarna föds brer kometens svans ut sig över gryningen, röd som blod och eld, praktfull och skrämmande på en och samma gång. Likt ett nysmitt svärd med glödhet klinga river kometen upp ett sår på himlen och förebådar en ny tidsålder.

Sedan kung Robert dött betraktar sig hans bror Stannis som arvtagare till järntronen. Men han är inte ensam om sina anspråk. Det råder kaos i de sju konungarikena och de olika släkterna är beredda att slåss om makten. Det pågår ett krig där man inte kan lita på någon. Brodermord, blodskam och svartkonst, en prinsessa förklädd till tiggarpojke, en livmedikus som besitter ett dödligt gift och stråtrövare som lämnar bergen för att hemsöka dalen. Ett krig där segern går till den som äger det vassaste stålet och det hårdaste hjärtat och där döden vandrar i natten. När kung slåss emot kung darrar landet i fasa."
 
 
 
Kriget fortsätter och i Kungarnas krig har George R.R. Martin lagt till ytterligare några karaktärer, samtidigt som läsaren tillåts bättre lära känna några andra som förekommit tidigare. Tack vare att George R.R. Martin lagt en stabil grund redan i första boken, blir det inte svårt att hålla reda på de nya figurerna som trätt in i berättelsen.
 
Boken är skriven på liknande sätt som Kampen om järntronen och det finns både humor och allvar och språket är enkelt att följa med i. Visst finns det även här en del spänning, även om berättelsen mest känns som en form av transportsträcka.
 
George R.R. Martin har byggt upp sina karaktärer väl och deras reaktioner och handlingar känns trovärdiga. Fortfarande är variationen av personlighetstyper bred och vissa karaktärer har utvecklats mer än andra, även om utvecklingen ännu inte är så stor. Någon som absolut inte har utvecklats är Sansa Stark. Jösses, den tjejen har jag verkligen svårt för! Dock gillar jag att George R.R. Martin har skildrat både starka och svaga kvinnor.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Falkenbergs bibliotek.


Dagens citat:

"När du förändrar ditt sätt att betrakta saker, förändras de saker du betraktar."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Umgänge som är dömt att misslyckas?

Vanligtvis brukar åldern inte ha någon betydelse för mig. Jag brukar kunna umgås med både äldre och yngre personer och oftast uppstår inga problem. Inga som jag har märkt i alla fall. Jag brukar kunna anpassa mig ganska bra. Dock är det annorlunda med min chef, som är cirka 36 år äldre än mig.
 
De gånger då vi får tillfälle att umgås (exempelvis vid fika eller när vi då och då äter lunch ihop), försöker vi tappert konversera med varandra, fast oftast slutar det med att det ganska fort rinner ut i sanden och att vi sedan sitter tysta. Varför är det så?
 
 
Åldersskillnaden kan givetvis spela in, fast egentligen tror jag inte att det är den främsta orsaken. Främst tror jag att vi helt enkelt är för olika och saknar en tydlig gemensam nämnare, vilket i och för sig kan bero på den stora åldersskillnaden. Hur ska man då lyckas överbrygga det? Hur hittar man en gemensam nämnare?
 
Eller, vi har väl några gemensamma nämnare (träning och husdjur), fast hur ska man kunna prata om det när man redan har pratat om det x antal gånger? Kanske är det bara jag som saknar fantasi. Jag får försöka komma på sätt att förnya dessa samtalsämnen (hur det nu ska gå till ...).
 
Hur skulle du göra?


Dagens citat:

"En dag kommer att komma då du skrattar åt dina tidigare ansträngningar. Det kommer att vara den dag då du skrattar här och nu."
(Ramana Maharshi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Att förändras

I samband med att jag och en vän pratade om vår vänskap vid ett tillfälle, pratade vi också om det här med att förändras. Vi blev vänner för ungefär tio och ett halvt år sedan och det krävs inte något geni för att förstå att mycket har hänt under den här tiden. Min vän sade att förändring är en "naturlig följd av att bli äldre och mognare. Förändras man inte så har man stannat upp i utvecklingen."
 
Jag säger inte emot att man - åtminstone till viss del - förändras i takt med att man blir äldre. Jag är inte riktigt den flicka jag var när jag exempelvis var tio år, det medger jag. Fast jag inbillar mig dock att man kan förändras i olika utsträckning. Visst mognar man, fast en sådan förändring brukar ändå inte förändra kärnan som utgör den man är. Det är i alla fall vad jag inbillar mig. Jag skulle vilja påstå att mognad i den bemärkelsen är en liten och knappt märkbar förändring, men jag medger att jag kan ha fel. För att ta mig själv som exempel; jag har alltid skämtat mycket och allra helst i jobbiga situationer (för att lätta på stämningen). Det har (på gott och ont) inte förändrats genom åren. Däremot har jag blivit lite (fast endast en smula) bättre på att tänka mig för. Det skulle jag vilja påstå är en liten (och knappt märkbar) förändring.
 
Usch, vad detta blev rörigt. Lyckades du ändå hänga med i vad jag menar?
 
 
 
Fast om man tänker efter - är det så himla farligt att förändras? Det beror på. Jag själv är inte särskilt förtjust i förändringar och vill helst att saker och ting - eller personer i min närhet - ska vara så som det/de alltid har varit. Jag blir otrygg så snart något förändras. Dock är det mitt problem som jag själv får hantera. Alla förändringar är ju inte dåliga, exempelvis en person som tidigare varit stängd och inte velat berätta om något. Om denne plötsligt blir öppen och vill dela med sig av det mesta, är det självklart kul. Ifall det däremot är tvärtom - en mycket öppen person som plötsligt stänger sig - då kan jag blir ledsen och börja fundera på hur det kommer sig att personen blivit så. Om det beror på något jag gjort.
 
Jag antar att det helt enkelt handlar om att anpassa sig alltmedan saker och ting utvecklas och acceptera att vissa saker hör till det förflutna. Det är så vi människor alltid har gjort.
 
Hur tänker du själv kring detta?


Dagens citat:

"Hemligheten med livet är att ”dö innan du dör” – och upptäcka att det inte finns någon död."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Yrket är en del av ens identitet?

Jag har noterat något hos min chef varje gång hon ringer till folk (bortsett från när hon ringer till sina bekanta). Hon presenterar sig i princip alltid på samma sätt:
 
"Hej, mitt namn är advokat [hennes namn]."
 
Såvitt jag vet, har hon inte döpts till "advokat". Däremot är hon medlem i Sveriges advokatsamfund och arbetar som advokat.
 
Hyresnämnden där jag jobbade innan. ^^
 
Undrar om det är vanligt att man ser sitt yrke som en del av sin identitet? Förvisso har jag aldrig hört någon presentera sig så här, bortsett från min chef. Kanske är det bara vissa yrkesgrupper som gör så här? Jag skulle exempelvis aldrig presentera mig som "sekreterare Jessica". Inte ens "paralegal Jessica". När jag ringer i jobbsammanhang förklarar jag ju såklart att jag är sekreterare och var jag jobbar, men jag säger aldrig "mitt namn är sekreterare Jessica..."
 
Vad tror du? Har du några egna erfarenheter av det?


Dagens citat:

"Inga misstag, bara lyckosamma motgångar."
(Bob Ross)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Sex är ingen statusgrej eller något mätinstrument!

När jag var uppe i Stockholm i slutet av december, halkade jag och mina vänner in i en diskussion om det här med när man "ska" ha sex första gången och kände nu att jag behövde skriva av mig lite om det.
 
Jag minns att det under högstadietiden var sådan press på att man skulle ha sex väldigt tidigt och om man inte hade det, ansåg de andra runtomkring att det var ett bevis på hur oälskad och värdelös man var. De i min klass påpekade gärna detta för mig så ofta de kunde. Enligt dem var jag ju ett levande bevis på det där.
 
 
 
Vilket skämt! Att ha sex - oavsett ålder - är inte något bevis på någonting. Framförallt inte om man är älskad eller inte. Det spelar ingen roll när man har sex första gången, bara man har det av rätt anledning och när man själv vill ha det. Att ha det bara för att andra vill eller förväntar sig det, är ingen bra anledning. Då ligger det ju ett slags tvång bakom.
 
Jag är glad att jag väntade så länge som jag gjorde innan jag hade det första gången. Det blev när jag själv kände mig redo och därför har jag enbart bra minnen ifrån den stunden.
 
 
Låt ingen få dig att göra något du inte själv vill och låt absolut ingen få dig att tro att sex i något enda avseende är ett mätinstrument på hur värdefull eller älskad du är. Det är bara skitsnack! Du är värdefull och vacker oavsett om du har haft sex eller inte. Kom ihåg det!


Dagens citat:

"Något som är skapat med kärlek kan aldrig förstöras."
(Tatiana Tarasova)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Köplust (Stephen King)

"Castle Rock i Maine är en typisk amerikansk småstad - nästan en idyll, där alla känner alla. Men en dag kommer en främling dit: på huvudgatan öppnar Leland Gaunt sin butik Oumbärliga Ting. Där kan folk köpa just det de alltid har drömt om. En het våg av köplust drar genom staden. Och först när våldet exploderar i husen och på gatorna och ondskan har Castle Rock helt i sitt grepp, står det klart att det pris som kunderna betalat hos Mr Gaunt är högre än de räknat med."
 
 
 
Om man bortser från det lilla inslag av övernaturligt som finns i berättelsen, är Köplust en ganska otäck historia som visar människors girighet och vad de kan vara beredda att göra för att få något de vill ha. Stephen King målar skickligt upp sina karaktärer på ett realistiskt sätt, med alla de gråzoner som finns. Inget är vitt eller svart. Det finns också en hel del detaljer, vilket i och för sig är bra, fast ibland hade jag önskat att King var lite mindre detaljerad i fråga om det våld som används.
 
Jag vill inte påstå att Köplust är direkt läskig, men däremot är den väldigt spännande och jag hade svårt att lägga den ifrån mig när jag var tvungen att göra det. Dock tyckte jag att slutet kändes lite krystat, men med tanke på vad jag i övrigt tyckte om boken, hade jag överseende med det. Fast som sagt, kändes det mest för mig som om King hafsat ihop något endast för att få till ett slut.
 
Vad jag inte tycker om med boken är alla de stackars djur som råkade illa ut och utsattes för så grovt och onödigt våld. Usch! Det hade jag med fördel kunnat vara utan.
 
Ett litet tips är att först läsa boken Cujo (alternativt se filmen, vilket jag gjorde för ganska många år sedan), eftersom Stephen King hänvisar till den på några ställen i berättelsen.
 
Det här exemplaret har jag köpt.


Dagens citat:

"Det är så enkelt att det ibland är svårt."
(Bob Ross)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Viktiga saker att veta om depression

Jag tycker att alla borde ta sig tid att läsa den här artikeln, som tar upp saker om depression som kan vara bra att veta, för det är saker som jag har upplevt att många antingen missuppfattar eller har fått om bakfoten. Ett sådant exempel är punkt 4 (att depression faktiskt innebär mer än att bara vara ledsen).
 
 
Det är svårt att förstå vissa saker om man själv inte har upplevt det. Så är det även för mig i vissa situationer. Det är mänskligt och förståeligt. Alla kan inte veta hur allting är - det är omöjligt. Därför är det bra att läsa den här typen av artiklar. Då kan man förhoppningsvis få lite inblick i hur personer faktiskt har det och i det här fallet vad personer med depression går igenom.
 
Nu kan jag bara tala för mig själv, men precis som det står i artikeln har jag varit (och är fortfarande) väldigt trött i princip varje dag. Jag känner mig aldrig utvilad och får aldrig sova en hel natt. Jag vaknar väldigt många gånger och när jag väl vaknar har jag svårt att somna om. Därför har jag många gånger ingen ork att göra saker när jag kommer hem från jobbet. Att sitta och mysa i soffan är ganska ofta så mycket som jag orkar med. Men jag jobbar på att försöka få mer ork. Har du några tips på hur jag ska få mer energi, är du välkommen att hojta till.
 
Det är inte lätt att leva nära någon som har drabbats av depression, men vad som är viktigt att komma ihåg (och som poängteras i artikeln) är att det inte beror på dig att personen mår dåligt eller att personen inte tycks må bättre. Vad som är viktigt är att försöka finnas där för personen. Det om något betyder otroligt mycket.


Dagens citat:

"You are between fifty and sixty five percent water. You cannot be broken anymore than an ocean can."
(Beau Taplin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bättre sent än aldrig

Jag har insett att jag inte gör saker och ting särskilt snabbt. Det tog fyra år för mig att klara av körkortet och tre år för att bli klar med tavlan som jag broderade till min systerson.
 
Fast dessa två saker är ingenting jämfört med hur lång tid det tog för mig att avsluta den här tavlan, som jag broderade till älsklingen:
 
 
Vågar du gissa hur lång tid det tog?
 
...
 
Jag började brodera den här tavlan under sommaren 2009 och blev klar med den i december 2015. Sex och ett halvt år. Måste väl vara någon form av rekord? Visserligen fick jag mindre tid för att brodera när jag började plugga 2010, därefter har vi flyttat några gånger och andra saker har helt enkelt kommit emellan under årens gång. Fast nu spelar dessa saker mindre roll. Jag har trots allt äntligen blivit klar med tavlan! Var otroligt pilligt nu mot slutet, så det kan vara det som bidrog till att jag drog ut på tiden med färdigställandet.
 
Nu har jag påbörjat ett mindre broderi som jag har fått av min mamma. Får se hur många år det tar ...


Dagens citat:

"Det du söker ligger så nära dig att det inte ens finns plats för en väg dit."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Smart miljösatsning!

Det var av en slump som jag och älsklingen upptäckte att ICA Kvantum i Falkenberg säljer ut bröd och kaffebröd till halva priset på kvällarna (efter ca 19.30 har vi kunnat konstatera). "För att minska matsvinnet", säger de. Därför har vi testat att köpa några brödlimpor några gånger och när vi gjorde det en fredagskväll, höll - förvånande nog! - brödlimpan sig fin hela helgen. Vid något av dessa tillfällen köpte vi en limpa för 7,50 kr, vars originalpris var 24,50 kr.
 
 
Den här idén ska Kvantum i Falkenberg ha stort beröm för och jag hoppas att de inte är ensamma om att erbjuda sina kunder det här. Hittills har vi inte märkt något fel på deras bröd och har därför nu som vana att gå dit inför helgen. Vi sparar pengar och Kvantum slipper slänga det brödet. Alla blir vinnare!
 
Det enda "problemet" är att man riskerar att få med sig lite onyttigt kaffebröd hem, "för att det är så billigt". Fast det är mitt eget fel och problem, inte butikens.
 
Stor tumme upp för ICA Kvantum i Falkenberg!
 
Gör din butik något liknande? :-)


Dagens citat:

"It is a frightening thought, that in one fraction of a moment you can fall in the kind of love that takes a lifetime to get over."
(Beau Taplin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

När hjälpsamheten slår fel

När jag en kväll satt och tittade på Twitter, såg jag en tweet från författaren till artikeln om den fejkade mordhistorien som spreds på Facebook. Från den artikeln länkade Metro vidare till en artikel om hur en persons skyddade identitet röjdes på grund av en vädjan på Facebook;
 
"Det var en snyfthistoria som berörde många. En pappa lägger ut en bild på sina försvunna barn på Facebook och ber om hjälp att hitta dem. Tusentals hjälper till att dela efterlysningen och till slut känner en person igen barnen och berättar var de finns.

Det ingen visste var att kvinnan levde under skyddad identitet eftersom hon flytt från mannen. Nu fick han reda på var hon befann sig." (Citat från artikeln om den skyddade identiteten som röjdes)
 
 
Visst är det bra att folk vill hjälpa varandra, fast efter att ha läst det här får åtminstone jag en tankeställare. Hur ska man kunna veta när ens försök att hjälpa utsätter en annan människa för fara? Enligt mig kan man inte veta det. Inte till 100%.
 
Jag hade kunnat vara en av de där personerna som delade vidare den där vädjan. Om inte jag hade kunnat hjälpa till, hade kanske någon i min närhet/mitt nätverk kunnat eller någon i deras osv. Dock skulle jag inte ha gjort det idag. Inte när jag vet vad min "hjälp" kan leda till. Fast hur ska man då göra när man stöter på den här typen av vädjan? Man vill ju inte gärna vara en kallhjärtad person som bara står och ser på när någon annan lider.
 
Kanske är jag naiv, men jag skulle nog ha hänvisat den vädjande personen att ta kontakt med svenska myndigheter och få hjälp av dem. För om den här vädjan är uppriktig, kommer personen få den hjälp den behöver. Om inte, ja då upptäcker väl myndigheterna att något inte står rätt till (även om myndigheter också kan göra fel, vilket hände en av klienterna på advokatbyrån där jag jobbar)? Att hänvisa någon att ta hjälp av en myndighet är inte fel. Och man riskerar inte att själv utsätta någon för fara.
 
Det är hemskt att det finns de som utnyttjar människors godhet och vilja att hjälpa till. I mina ögon är det riktigt grymt.


Dagens citat:

"Allt du är villig att stå ut med är exakt vad du får."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bonusbay - få tillbaka pengar när du handlar på nätet

Det här inlägget skriver jag i egenskap av Buzzador-ambassadör.
 
Jag har tidigare skrivit om cashbacker-tjänsten Refunder och Bonusbay fungerar på samma sätt; genom att vara inloggad på Bonusbay och använda länkarna på hemsidan till de olika nätbutikerna, får man återbäring på det man handlar för på nätet. En väldigt smidig och smart idé i mina ögon. Fast till skillnad från Refunder, krävs det att ens återbäring har kommit upp i 150 kr innan man kan få pengarna utbetalda (hos Refunder har gränsen åtminstone tidigare varit 100 kr).
 
 
Jag använder alltid Bonusbay när jag handlar på nätet, fast vid ett par tillfällen har det hänt att min återbäring inte har registrerats (vilket kan bero på någon inställning på datorn jag har använt - skulle jag gissa på).
 
 
 


Dagens citat:

"Det finns ingen av vilken du inte kan lära."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Så kom slutligen vintern till Falkenberg

Jaha, det var så dags kan jag tycka. På det nya årets sjunde dag började snön falla i Varberg och Falkenberg. Dagen efter blev det ytterligare ett snöfall och under den nionde dagen ville det inte sluta falla ned vitt från himlen. Även om jag tycker att snö i och för sig är mysigt, tycker jag att vädergudarna allt kunde ha sett till så att snön kom INNAN jul. Inte efter.
 
Uppdatering: Igår, söndag, töade nästan all snö bort.
 
Vy från balkongen under lördagen, då det bara kom mer och mer snö.
 
På den tiden då jag bodde i Malmö kom jag tyvärr att bli lite av en anti-snö-person. Anledningen var för att när snön väl kom till Malmö, blev det oftast mest slask av alltihop. Fast under de år då jag och älsklingen bodde i Mälardalen förvandlades jag till en tycka-om-snö-person. Snö är fint. Snö är mysigt. Jag kan på sätt och vis förstå de som gnäller, fast om man tänker efter - är det inte bättre att bara njuta av snön nu när den väl är här, istället för att bara gnälla? Det gäller att göra det bästa av situationen. Snön försvinner knappast fortare för att man sitter och gnäller. Testa själv om du inte tror mig.
 
 


Dagens citat:

"Listen to me, your body is not a temple. Temples can be destroyed and desecrated. Your body is a forest—thick canopies of maple trees and sweet scented wildflowers sprouting in the underwood. You will grow back, over and over, no matter how badly you are devastated."
(Beau Taplin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Lunarstorm är tillbaka!

Herrejösses vad uppspelt jag är just nu av rent nostalgirus. Minns du Lunarstorm, som var en community där nästan varenda kotte var med förr? Jag älskade den sidan! Jag blev en smula besviken när det senare blev LS8, för det var inte riktigt samma sak, fast det var ingenting jämfört med hur förkrossad jag blev när allt gick i graven! *gråter en skvätt* Antagligen gick det sämre för alla dessa communitys i och med att Facebook bara blivit större med åren ... Suck! Man kan inte påstå att det gjorde mig mer vänligt inställd på denna Facebook.
 
Men hör och häpna och passa även på att sätta dig ned nu. Lunarstorm har faktiskt kommit tillbaka! Fast nuförtiden heter det StajlPlejs (vilket det hette redan från början). Jag höll på att sätta lunchen i halsen när jag läste det i Hallands Nyheter (för tydligen kommer grundaren från Varberg). Dock har servern legat nere eftersom det har varit ett stort tryck, så det är först igår som jag lyckades skapa ett konto och fixa lite i mitt krypin. Efter det har det varit svårt att logga in på sidan, eftersom de för närvarande bara kan låta ett begränsat antal vara inloggade samtidigt (ca 1.100 st) och det är jämt fullt när jag försöker logga in. Men för mig kommer den här väntan vara värt det! Äntligen! Som jag har saknat. Och längtat!
 
 
 
Jag heter FruJessica ifall du är sugen på att lämna något spår i gästboken eller något annat skojsigt. ;-) Så snart det inte är lika stort tryck på sidan kommer jag logga in och justera min presentation. Har inte skrivit något än och inte ens hunnit svara på de 20 frågor som finns! Verkar som att det är nya frågor nu. Du hittar mina gamla svar i det här inlägget.
 
Undrar om jag har kvar någon bild på hur min gamla presentation såg ut på Lunarstorm. Det hade varit lite kul att se det idag. :-D
 
När vi ändå pratar om StajlPlejs, kan jag passa på att tipsa om Lunarstorm-grundarens andra projekt: Neenya (ytterligare en community). Även där heter jag FruJessica. :-) Dock har jag inte hunnit undersöka sidan särskilt noga än. Kanske ses vi där?


Dagens citat:

"Om en korp kraxar ett olycksbud i ditt öra, så låt inte din inbillning fara av med dig."
(Epiktetos)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

En kväll på krogen (Dag Öhrlund)

Uppläsare: Stefan Sauk
 
"Det är valår - en Djävulens tid full av konspirationer, lögner och idel falska leenden. Krogen är varm och välkomnande och där sitter Karaktärslösheten och iakttar skådespelet som pågår runt omkring honom."
 
 
 
En kväll på krogen är en mycket underhållande novell, där det finns en hel del mellan raderna. Dag Öhrlund har skrivit en välskriven historia som är svår att lägga ifrån sig. Bravo!
 
Det här ljudnovellsexemplaret har jag lyssnat på genom Storytel.


Dagens citat:

"Den som lever för att äga och inte ger nånting, den förväxlar ofta kärlek med vanlig förälskelse. Men förälskelsen är flyktig, som själva sommaren, och vi måste också leva med att det faller snö, med vind och regn och köld."
(Björn Afzelius)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Sexiga namn

Evah skrev tidigare i ett inlägg om en funktion hos Sinful.se som räknar ut hur pass sexigt ens namn är. "Kul", tänkte jag och skrev in mitt namn. Resultatet blev följande:
 
(Ditt namn ligger på plats 423 över Sveriges sexigaste namn!
Aj då ... Har du funderat på att byta namn? Oroa dig dock inte - det är aldrig för sent för att ta tag i saken. Hetta till stämningen i sängkammaren en smula så är det kanske du som har Sveriges sexigaste namn nästa gång, vem vet?)
 
 
Jaha, då har vi konstaterat att jag inte har något särskilt sexigt namn. Fast i jämförelse med mitt andranamn, hur hade resultatet då blivit?
 
Tyvärr Jessica, men vi tror dessvärre att vi måste göra dig besviken. Vår undersökning visar att [namn] är 8% sexigare än vad du är. [namn] har nog helt enkelt en lite mer välfylld sexleksakslåda än vad du själv har.)
 
...
 
Kanske borde jag byta till mitt andranamn istället ..? Fast å andra sidan verkar älsklingen inte ha problem med mitt namn och om det duger för honom, duger det för mig. ;-)
 
Du hittar namngeneratorn här. Hur sexigt namn har du? :-)


Dagens citat:

"Älska så mycket du kan, där du är."
(Thaddeus Golas)


Ha det så bra!
Sexiga kramar
Jessie

Terror på hög nivå

Jag och älsklingen är lite "roliga". Båda två är väldigt nyfikna, så därför känns det jobbigt kring födelsedagar och jul när den andre smusslar med vad som köpts i present. Ganska naturligt, i och för sig. Fast vi har tagit detta till en högre nivå så att säga.
 
Vi har kommit på ett "enkelt" sätt att "bestraffa" varandra på. Låt oss säga att jag av någon anledning vill "hämnas på" eller "bestraffa" älsklingen för något han gjort som jag inte har tyckt om. Då gör jag helt enkelt som så att jag beställer en present till honom på nätet. När jag har gjort det, berättar jag för honom att jag har beställt något till honom, men jag säger inte vad. Bara detta blir jobbigt för älsklingen att hantera, med tanke på att han är minst lika nyfiken som jag - och jag är antagligen den mest nyfikna person som finns!
 
 
Nåväl, det slutar inte där. Åh nej! Om det är möjligt, ber jag honom följa med mig när jag ska hämta ut paketet. Jag säger fortfarande inte vad det är, men visar retfullt upp storleken på paketet (om det går utan att avslöja varifrån det kommer).
 
Det min vän, är verklig terror för en nyfiken person. Framförallt om det görs långt innan det är födelsedag eller jul.
 
Mohaha ...


Dagens citat:

"Oro uppstår genom att inte bemöta otrevliga möjligheter."
(Bertrand Russell)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Nextory - prenumerationstjänst för böcker

Det här inlägget skriver jag i egenskap av Buzzador-ambassadör.
 
Genom mitt medlemskap i Buzzador, har jag återigen fått möjlighet att delta i en kampanj och den här gången var det boktjänsten Nextory som jag fick möjlighet att testa.
 
Nextory är en liknande tjänst som Mofibo och Storytel - en prenumerationstjänst som ger en tillgång till en mängd olika e-böcker och ljudböcker. Nextory erbjuder tre olika abonnemangsformer; Bas, Standrad och Premium.
 
 
Jag gillar utbudet och att appen är relativt lätt att använda. Det är bra med fler aktörer på den här marknaden så att vi konsumenter har fler alternativ att välja bland.
 
Vad jag däremot inte tycker om är att varje bok som man lyssnar på laddas ned automatiskt till mobilen - oavsett om man har tänkt att lyssna på den offline eller ej. För min del innebär det att jag inte kan lyssna på särskilt många böcker, eftersom min telefon har skrämmande lite utrymme och vägrar flytta över en hel del appar till mitt minneskort. Jag skulle föredra att man själv kan få välja om man vill spara den aktuella boken i telefonen eller inte - vilket man har kunnat välja när jag har använt både Mofibo och Storytel.
 
 
 
Dessutom irriterar jag mig lite på att ljudböckerna avbryts så fort man ansluts till internet eller förlorar internetmottagning. Det problemet upplevde jag aldrig med Mofibo och Storytel.
 
Ifall du själv är sugen på att testa Nextory, föreslår jag att du använder den här koden:
 
 
 
Med den koden blir nämligen din provperiod 30 dagar istället för 14.


Dagens citat:

"Önska inte att händelserna må hända såsom du önskar; utan önska att de må hända såsom de hända; – därav kommer du att befinna dig mycket bättre."
(Epiktetos)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Möte med tomten

Hmmm ... Om detta hade hänt i verkligheten, hade jag nog inte vetat vad jag skulle säga - eller reagera för den delen. Förvisso tycker jag att det är relativt oskyldigt att tro på tomten, fast då är det främst barns tro som jag har i tankarna. Men, men. Alla är vi olika. Den riktiga tomten var dock smart! Bättre fly än illa fäkta.
 
 
Om du föredrar att se videon på Facebook, kan du göra det här.


Dagens citat:

"Ett upphöjt sinnelag måste Du ha, ett brinnande sinnelag i vilket likväl en ogrumlad tigande stillhet härskar."
(Johannes Eckhart)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Falkenbergs juldekorationer 2015

2014 hade kommunen smyckat stan väldigt fint till jul. Jag skrev om det här. 2015 hade de återigen gjort det väldigt fint och då såg det ut så här;
 
 
 
Det är roligt när kommunen anstränger sig så här (vilket jag också påpekade sist jag skrev om det). Det blir mycket mysigare och roligare så här! Undrar vad det blir för något spännande det här året. :-)


Dagens citat:

"Det är i detta ögonblick jag betalar för vad jag fått. Det förflutna är arkiverat med skulden balanserad till nuet. Och till framtiden har jag ingen rätt."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Många tankar, ändå står det still

Nuförtiden har jag inte haft så mycket tid till att skriva, men hela tiden har idéer om nya skrivprojekt slagit rot hos mig. För att inte riskera att glömma bort någon idé, har jag ständigt tänkt att jag ska skriva ned varje idé så att jag sedan i tur och ordning ska kunna ta itu med dessa.
 
 
När jag nyligen tog mig tid till att göra detta, hade jag svårt att komma på alla idéer som jag tidigare haft. Ju mer jag tänkte, ju mer frustrerad blev jag.
 
Jag har tidigare fått höra att det är en bra idé att ha skrivböcker med sig för att kunna plita ned olika idéer och tankar. Visserligen har jag alltid med mig ett litet skrivblock i väskan, men det är inte ofta jag använder det. Kanske borde även jag börja ha som vana att skriva ned mina tankar? Då skulle jag åtminstone slippa den här frustrationen!


Dagens citat:

"Om man ej accepterar axiomet att den som går en väg avstår från de övriga, får man väl söka övertyga sig om lämpligheten att stanna vid korsvägen. Men klandra inte den som går – varken klandra eller beröm."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vilka böcker som blev lästa under 2015

Jaha, då var det alltså ett nytt år nu. Blir spännande att se hur det här året kommer att arta sig.
 
Som bekant försökte jag delta i den här kaosutmaningen som ganska många bokbloggare kör med varje år. Mitt främsta mål var förstås att läsa så många av mina olästa böcker i hyllan, men jag kände att det kunde vara kul att se om jag lyckades pricka in någon bok på listan också. Så här blev resultatet i kaosutmaningen:
 
 1. Läs en bok med ett djur på omslaget.
  Katten som älskade regn (Henning Mankell)

 2. Läs en bok vari det inte finns någon telefon.
  Rovfåglarnas tid (Elisabeth Nemert)

 3. Läs en bok som utspelar sig under vintern.
  Kampen om järntronen (George R.R. Martin) - åtminstone lite halvt

 4. Läs en bok vars författare var under 20 när hen skrev den.

 5. Läs en bok av en författare med initialerna M.M.

 6. Läs en bok om gudar.

 7. Läs en bok som inte utspelar sig i Europa eller USA.
  Afrikanen (Jean-Marie Gustave Le Clézio)

 8. Läs en bok med en huvudperson som bloggar.

 9. Läs en bok som har en hbtq-huvudperson.

 10. Läs en bok som kom ut 2011.
  Ljusets dotter (Elisabeth Nemert)

 11. Läs en bok på ett annat språk än svenska.

 12. Läs en bok vars titel innehåller fler än sju ord.
  Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEA-skåp (Romain Puértolas)

 13. Läs en bok vars titel består av endast ett adjektiv.
  Stärneklok (Anne-Charlotte Alverfors)

 14. Läs en bok där nycklar spelar en stor roll.

 15. Läs en bok om någon som pratar med djur.

 16. Läs en bok vars omslag är till största del grått.

 17. Läs en bok vars omslagsbild består av ett mönster.
  Jungfruburen (Birgit Tengroth)

 18. Läs en bok vars filmatisering du såg innan du visste att det fanns en bok.
  Bridget Jones dagbok (Helen Fielding)

 19. Läs en bok med ett pronomen i titeln.
  Fjärilen i min hjärna (Anders Paulrud)

 20. Läs en bok som till viss del (eller helt) utspelar sig på internet.
  Airtight (Niclas Christoffer)

 21. Läs en bok med idrottsanknytning.
  Det du inte såg (Patrik Sjöberg och Markus Lutteman)

 22. Läs en bok om att resa.
  Hjärtats färd (Aino Trosell)

 23. Läs en bok inom en genre du vanligtvis inte läser.
  Den stora gåtan (Tomas Tranströmer)

 24. Läs en svensk ungdomsbok.

 25. Läs en bok med en flagga på omslaget.

 26. Läs en bok om en skolklass.

 27. Läs en bok med en hund i.
  Bortom stjärnan (Elisabeth Nemert)

 28. Läs en bok som handlar om ett föräldralöst barn.
  Lilla stjärna (John Ajvide LIndqvist)

 29. Läs en bok som utspelar sig på en annan planet (månen är också godkänt, för den som vill använda tex Uppstigandet för att pricka av den här).

 30. Läs en novellsamling.
  Över en höstfika (Dag Öhrlund m.fl.)

 31. Läs en bok från ett för dig nytt förlag.
  Kråkprinsessan (Annika Bengtsson)

 32. Läs en bok som utspelar sig i Malmö.
  Kär lek? (Malin Johansson)

 33. Läs en bok du fått av någon annan.
  Bittrare än döden (Camilla Grebe och Åsa Träff)

 34. Läs en bok på vers.

 35. Läs en bok vars titel är en allitteration (det vill säga: alla ord börjar på samma bokstav. Till exempel:Mio, min Mio.)
 
 
Jag lyckades pricka av 20 st böcker på listan. Eller, med tanke på att Kampen om järntronen bara halvt om halvt utspelar sig på vintern (det är i alla fall snö i Norden!), kanske man får säga att jag lyckades med 19,5 st böcker. Dessvärre var de allra flesta ljudböcker, så det var inte särskilt många hyll-böcker som jag lyckades få in. Men men, minimikravet var 20 böcker och det lyckades jag med! Yay för mig! Fast det här året ska jag inte delta i någon kaosutmaning. Känner att det bara blir för stressigt.
 
I övrigt läste jag totalt 60 st böcker, varav 14 st var från min bokhylla och 46 st var ljudböcker. Men var inte orolig - jag ska inte lägga upp hela listan här. Det skulle bara tråka ut dig. Om du är nyfiken på vilka böcker jag läste under 2015, kan du kika här. Dock var det två böcker som inte fanns med på Boktipsets sida och därför finns de inte med på den listan.
 
14 böcker från hyllan ... Hmm ... Undrar om jag kan lyckas bättre det här året? Nåväl, jag ska ha det som mål. Innan 2016 är slut ska jag ha lyckats med att läsa minst 15 st böcker. Håll tummarna för att jag lyckas!


Dagens citat:

"Man vill inte ha friktion, men då glömmer man att friktion ger värme."
(Antje Jackelén)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

När saker och ting tas ur sitt sammanhang

Ibland blir telefonsamtalen mellan mig och min chef ganska roliga.
 
Chefen ringer till kontoret.
 
Jag: Hej!
 
Chefen: Är du där?
 
Jag: Jag är här!
 
 
 
Till saken hör att det var strax innan lunch och vad min chef helt enkelt undrade var om jag skulle vara kvar på kontoret under lunchen (vilket jag oftast är), eftersom hennes ena dotter skulle komma förbi och lämna sin katt där.
 
Fast samtalet ser roligare ut om man inte känner till det där.


Dagens citat:

"Sann styrka är något vi har inom oss, och den finns tillgänglig för dig nu."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!