Bower (f.d. PantaPå)

Det är här INTE ett sponsrat inlägg. Jag skriver om den här appen eftersom jag tycker att den är väldigt bra.
 
 
Mot slutet av förra året började jag och älsklingen använda appen PantaPå (som strax innan årsskiftet bytte namn till Bower). Det är en app som går ut på att man "pantar" förpackningar som man återvinner, genom att skanna streckkoden.
 
 
Till skillnad mot flaskor och burkar som man pantar, betalar man inget extra för produkterna. Man handlar och använder dem som vanligt och när det är dags för återvinning, skannar man streckkoderna när man är vid en godkänd återvinningsstation. Då får man poäng, som man kan växla in mot pengar och därefter donera eller föra över till sitt bankkonto om man hellre vill det. Dock finns det regler kring hur många poäng som man måste komma upp i innan man kan växla in dem mot pengar och hur många kronor man måste ha för att kunna föra över dem till sitt bankkonto.
 
 
Jag och älsklingen återvinner förvisso redan, så vi såg ingen nackdel eller förlust med att börja använda appen. Jag tycker att det här är en smart idé som säkert kan få fler att börja sortera sina sopor. Det kommer vi alla - och framförallt naturen - att tjäna på.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie