Jessicas grotta

Four: En Divergent-samling (Veronica Roth)

"Four presenterar fyra nya noveller ur Divergent-trilogins värld. Var och en av dessa - Falangbytaren, Kandidaten, Sonen och Förrädaren - utforskar Veronica Roths dystopiska framtid genom ögonen på den mystiske, karismatiske Tobias Eaton, även kallad »Four«.

I dessa berättelser avslöjas tidigare okända aspekter av Fours personlighet, historia och relationer.

Boken innehåller också tre exklusiva, tidigare opublicerade scener ur Divergent -trilogin."
 
 
 
Om man gillade Four i Divergent-serien, kommer man garanterat tycka om Four: En Divergent-samling. Jag tyckte om att få lära känna Four lite bättre och även få inblick i hur hans initiering gick till. Tydligen började Veronica Roth att skriva Divergent ur Tobias/Fours perspektiv, men jag tycker att det var bättre att den skrevs ur Tris' synvinkel. Däremot var den här boken ett bra komplement och passar att läsas efter de andra böckerna i serien.
 
Veronica Roth skriver på samma trollbindande sätt i den här boken som i de andra i serien. Med andra ord var det svårt att lägga ifrån mig boken. Jag hade gärna läst fler noveller om Four!
 
Det här exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"Hänge dig till det som är. Släpp det som har varit. Ha tro till det som kommer."
(Sonia Ricotti)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Divergent, Four, Four: En Divergent-samling, Tobias Eaton, Veronica Roth;

Dag 26: En sak jag skulle vilja uppleva igen [30 dagar]

Oj ... Jag måste erkänna att det här var knepigt. Givetvis finns det några saker här i livet som jag upplevt och som är så där fantastiska just första gången man upplever det. Att uppleva vissa saker för andra eller tredje gången blir inte riktigt samma sak.
 
 
En sak som jag skulle vilja uppleva igen är första mötet med älsklingen och den första förälskelsen som följde. Den dagen för cirka sju och ett halvt år sedan, när jag klev av tåget i Läggesta (efter en tågförsening på cirka två timmar) och blev mött av älsklingen på perrongen - det går inte att beskriva känslan. Inte heller den helgen då vi umgicks för första gången - efter att ha haft mail- och chattkontakt i ungefär två år. Visst kan man locka fram känslan som man hade under den första förälskelsetiden i förhållandet, men det blir ändå inte riktigt samma sak som när man upplevde det för första gången. När allt var så nytt. När man inte riktigt kände varandra. Fast jag är såklart glad över att vi har hållit ihop så här länge och att vår kärlek djupnat under alla dessa år. <3
 
Något annat som jag skulle vilja uppleva igen är att läsa böckerna i Suzanne Collins "Hungerspelen"-trilogi. Jösses vilken upplevelse det var att läsa dem! :-D


Dagens citat:

"Slösa inte din tid med att jaga fjärilar. Sköt om din trädgård, så kommer fjärilarna till dig."
(Mario Quintana)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: 30-dagarsutmaning;

Vilka hälsningar ska man skriva när man signerar?Dagens citat:

"Gör vad du kan – och uppgiften skall vila lätt i din hand, så lätt att du med förväntan sträcker dig mot det svårare prov som kan följa."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: hälsningar att skriva, signerar;