Jessicas grotta

Nytt år innebär mål att uppnå

Malin med sin blogg Malin Johansson - skriver mycket, läser mer tänker sätta upp mellan tio och femton mål som hon ska försöka nå under år 2012. När jag läste det inlägget blev jag själv sugen på att göra detsamma. Bortsett från att det är en rolig utmaning, är det ett bra tillfälle att verkligen få saker gjorda istället för att bara gå runt och tänka att man ska göra det där någon gång.

För bästa resultat ska det vara SMARTa mål, det vill säga de ska vara
Dessa exempel är hämtade från det här inlägget.


Åker
En fin bild
som är tagen här i Åker.


Sammanlagt kom jag upp i tretton mål som jag ska försöka uppnå under 2012, varav tre är privata och kommer således inte vara med här i bloggen. De andra tio målen är:
  • Bli klar med "ADK" (och få den upptryckt) innan 31 december 2012.
  • Göra bra ifrån mig på praktiken under våren 2012.
  • Påbörja romanprojektet "B" innan november 2012. (Ja, jag tappade sugen när det kom till "VAKT", men eftersom jag har lovat maken och bästa vännen att inte ge den en begravning tänker jag låta den ligga och se om lusten att skriva på den kommer tillbaka)
  • Skriva minst 50 000 st. ord på "B" under november 2012.
  • Gå på minst två anställningsintervjuer innan 31 december 2012.
  • Läsa minst en bok i månaden.
  • Lära mig klenornas hemlighet innan 31 december 2012. (Varför kan jag aldrig få till fina och bra klenor?! Nej, nu ska jag klämma fram ordentliga svar och trix från kära mamma!)
  • Bli gladare innan 31 december 2012.
  • Återinlära hur man stickar innan 31 december 2012.
  • Komma igång att träna och göra det regelbundet innan 31 december 2012.

 


Tanken med att jag har satt upp min deadline för de allra flesta målen till årets slut är att dels jobba med dem parallellt, dels att minska pressen. Jag har en termin kvar av mina studier och fram till examen kommer mycket fokus ligga på just studierna. Kanske fegt att ge mig själv så mycket tid, men om jag fortsätter med den här sortens utmaningar i framtiden kan jag kompensera med att inte vara lika generös med tid.

Ju fler man är, desto roligare blir det! Hoppa gärna på det här utmaningståget så kan vi peppa varandra under det kommande året. Om du har en blogg och tänker skriva om dina mål där, skriv gärna en kommentar nedan där du länkar till din blogg så att jag kan hitta och därmed peppa dig!

Lycka till!

GOTT NYTT ÅR!


Dagens citat:

"Nej, sa apotekaren till kunden, ni måste faktiskt ha recept för att köpa arsenik, det räcker inte med ett foto av svärmor."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bästa bok

Bokjerka: Vilken är den bästa boken som din/dina favoritförfattare har skrivit? Observera att du bara får välja en bok per författare.

Nuförtiden har jag egentligen bara två författare som jag skulle vilja kalla för favoritförfattare - Nora Roberts och John Grisham. Jag beundrar Nora Roberts sätt att skriva otroligt mycket och önskar att jag kunde skriva åtminstone en bråkdel så bra som hon. För tillfället kan jag inte peka ut varför jag gillar John Grisham så mycket, men jag anar att det kan ha att göra med att hans böcker i stort sett alltid handlar om jurister. Dessvärre har Henning Mankell åkt ned från titeln som favoritförfattare och det beror på att jag inte längre tycker att han skriver så bra som jag från början tyckte att han gjorde.

Mördande hetta

Den bok av Nora Roberts som jag tycker allra bäst om är "Mördande hetta". Det var den första bok av Nora Roberts som jag läste och den gjorde att jag förälskade mig i hennes skrivande. Då visste jag inte att hon dessvärre har samma upplägg i sina böcker och kanske är det därför som jag känner extra starkt för boken. Den tog mig med storm. Det och att den är otroligt spännande. Berättelsen inleds med att elvaåriga Reena Hale får uppleva när familjens restaurang brinner ned och att hon från den stunden fascineras av eld. Man får sedan följa henne när hon växer upp och kämpar för att bli brandman. Fast vad hon inte vet är att någon annan också fascineras av elden. Någon som Reena Hale känner. Någon som använder elden för att skada Reena Hale. Någon som inte tvekar att döda andra."Den oskyldige mannen" är den av John Grishams böcker som berörde mig mest och som jag därför tycker är en av de bättre som han har skrivit. Skrämmande nog är den baserad på en verklig händelse om en man som i USA dömdes till döden för ett brott han inte begått. Bara för att åklagare och polis bestämde sig för att det var han. Man blir rädd av vetskapen att sådant förekommer, för det borde absolut inte göra det!

De här två böckerna rekommenderar jag varmt!


Dagens citat:

"Jag tänker rätt...men dirigerar i fel takt."
(Eugene Ormandy, dirigent och ledare för Philadelphias symfoniorkester)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tänk vad lite som behövs

Den här julen ville julkänslan inte riktigt infinna sig. Trots att vi befann oss långt in i december, hade fått upp granen och annat pynt, bakat julkakor för glatta livet, köpt julklappar och nästan dagligen spelade julmusik, ville den där mysiga känslan inte gripa tag om mig. Först när vi någon vecka innan jul fick snö, började jag känna det (att snön sedan smälte bort på "lille julafton" - a.k.a. 23 december - är en annan femma).

Egentligen är det konstigt - att det var snö som skulle till för att få mig att börja känna julkänsla. Det är konstigt därför att jag är uppvuxen i Malmö och den enda julafton med snö som jag minns är den då det låg en liten snöfläck på gräset framför vårt hyreshus. Fast tydligen har jag upplevt vita jular när jag var riktigt liten, men det är inget som jag minns. Under min uppväxt brukade snön i princip alltid komma efter jul (med vissa undantagsfall). Man tycker ju att jag därför borde vara van. Jag brukade alltid känna den där julkänslan under min uppväxt - trots gröna gräsmattor.


Bild från i år som togs några få dagar innan julafton.

Kan det vara så att jag de senaste två jularna (bortsett från årets) har blivit bortskämd med snöfylld vinter och en hel del snö på julafton? Eller är det bara så enkelt att jag har haft fullt upp med mina studier i år? Att det har gjort att jag mentalt inte hade förberett mig för julen? Jag vet inte. Och nu spelar det heller ingen roll för julen är över. Att gå och grubbla tjänar ingenting till. Man kan bara hoppas att julkänslan finns där till nästa år.


Dagens citat:

"Jag körde hem men tog fel på hus och kolliderade med ett träd som inte finns på min tomt."
(Ur skadeanmälan till försäkringsbolag)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie