Jessicas grotta

Första gången

Nu kommer du säkert skratta när du läser det här, men idag var det faktiskt första gången som jag åkte pendeltåg från Stockholm! Kan ju knappast påstå att det var en särskilt spännande upplevelse, för det var som vilket tåg som helst. Okej, bortsett från att jag kände igen den där rösten som presenterar stationer från radion. Fast vad gjorde jag i Stockholm?

Till att börja med kan jag tala om att igår när jag satt vid datorn och fixade ringde plötsligt telefonen. Den som ringde var en kvinna från ett jobb jag har sökt (kontorsassistent) som undrade om jag skulle kunna komma på intervju idag klockan två i Stockholm. Jag tackade givetvis ja och bokade genast biljett in. Sedan passade jag på att träffa min kompis som bor i Stockholm och hennes söta (men dock ouppfostrade!) hund. Det var trevligt att få träffa henne eftersom det var ett ganska bra tag sedan sist. Ska heller inte klaga på det fina vädret, fast med tanke på att jag fortfarande är lite sjuk var jag väl inte så glad över vädret (och kanske inte heller ett så trevligt sällskap).

Klockan blev fem i två och det var dags för mig att gå in till en intervju som jag började känna nervositet inför. Till en början tyckte jag att det gick bra, för de båda kvinnorna som jag pratade med verkade mycket positiva. Men det var när jag nämnde att jag väntar på svar från juristutbildningen (har fått ett nej från juristassistentutbildningen...) och att jag kommer tacka ja till utbildningen om jag kommer in, som de blev mindre positiva och jag fick känslan av att de med stor sannolikhet kommer att ta någon av de andra som de har intervjuat... Varför kan jag aldrig vara tyst när jag borde vara det..? Hur som helst ska de höra av sig i nästa vecka för att höra om jag har fått svar från juristutbildningen, så får jag se sen om jag får det där jobbet. Som vanligt har jag inga högre förväntningar eftersom man bara blir besviken då. Men vi får se. Jag håller dig uppdaterad.

När jag skulle hem igen var min sambo så otroligt snäll att han bokade en biljett till mig, eftersom jag inte visste hur länge intervjun skulle vara. Fast det blev ganska ont om tid för mig att ta mig till Stockholm C och eftersom jag inte riktigt hittar i stan blev jag stressad. Minuterna tickade ned och jag skulle få den utskriven i en av de där automaterna som finns på stationen. Blind som jag var kunde jag inte hitta dem och tänkte först ställa mig i kö till SJ Resebyrå. Men eftersom det var mindre än tio minuter kvar tills tåget skulle gå insåg jag att jag inte skulle hinna och fick fråga någon om hjälp att hitta de där biljettautomaterna. Till och med till dem var det lång kö! Stressad som jag var frågade jag de två män som stod före mig i kön om jag kunde få gå före eftersom mitt tåg skulle gå när som helst. De var jättesnälla och lät mig gå före, men jag hörde fel när min sambo läste upp beställningsnumret, så jag förlorade ju tid på det! Men det gick till slut och jag hann med pendeltåget med några sekunders marginal! Men jag ska erkänna att det blev ganska stressigt.

Dagens citat:

"Den som går och väntar på svårigheter får genomlida dem två gånger."
(B Porteus)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Hem, ljuva hem

Då var man hemma från Dalarna igen. Nåja, vi kom hem i söndags, men då var jag för trött för att orka skriva något och igår fick jag feber. Med andra ord låg jag i stort sett helt utslagen nästan hela dagen igår. Jag är fortfarande dålig idag och ska lägga mig en stund senare när jag har fixat klart vid datorn.

Men nu var det inte det som jag skulle prata om idag. Jag tänkte berätta hur vår helg/midsommar i Dalarna var i korta drag. Först när vi kom fram släppte vi ut katterna ur burarna och packade upp lite smått, för att sedan äta lunch tillsammans med sambons mamma. Sedan gjorde vi lite småsaker tills vi skulle åka in till Leksand vid 19-tiden (sambons mamma bor i Insjön - platsen där Clas Ohlsson kom till). Vi började med att se kyrkbåtarna ro. Det var tre stycken, där de spelade instrument i ena, sjöng i en annan och skulle ha någon dans i en tredje.

Kyrkbåt

En av de tre kyrkbåtarna


Sedan gick vi till Gropen tillsammans med alla människor. Gropen är en samlingsplats (eller hur man nu bäst ska beskriva det) i Leksand och skapades av ett stort meteornedslag om jag inte minns fel.

Mycket folk

Det var rätt mycket folk där, eller hur?Där väntade vi på att spelmännen skulle komma med det som skulle vara på midsommarstången. Under tiden vi väntade fick vi höra några som pratade, sjöng och spelade.

Spelmän
Om man tittar noga kan man se tåget med spelmännen.

När de väl var på plats var det bara att vänta på att själva stången skulle resas med hjälp av saxar.  Det var två träpinnar som de surrat fast i varandra så att de fungerade som stora saxar och givetvis hade de fler än en. Min sambo påpekade att det är ganska kul att de tar upp stången på gammalt vis, d.v.s. med egen kraft istället för med lyftkran eller liknande. Visst, nu tog det ju en stund att få upp stången, men vi i "publiken" fick hjälpa till med att ropa "Åh hej" Wink

Midsommarstång
Midsommarstång
Midsommarstång
Midsommarstång
Midsommarstång


När stången var uppe var det dags för att dansa kring den! Självklart gjorde jag och min sambo det tillsammans med hundratals (kanske till och med tusentals) andra! Biggrin Vi gjorde det under några danser, men eftersom det var så pass många kring stången kunde man knappt röra sig eller bilda ring, så vi gav upp till slut. Men roligt var det. Jag kan inte komma ihåg när jag dansade kring en midsommarstång senast.

Dans
Försökte få med när alla dansar, men man ser det inte så tydligt.

Efter det gick jag, min sambo, hans mamma, hans syster och hennes pojkvän och köpte glass ^^ SIA-glass är faktiskt riktigt gott. Tror inte att jag började äta det förrän jag blev tillsammans med min sambo. Fast om jag har ätit det innan, har jag inte tänkt på det.

På lördagen gick vi upp till Clas Ohlson på Hjultorget och kollade lite och hann även sticka in till Knäckebrödsfabriken i Leksand innan det var dags för att grilla med sambon, hans mamma, hans syster och hennes pojkvän samt sambons morföräldrar. Vi grillade kött som min sambo köpt från sin chefs köttaffär (med andra ord kommer köttet från gården där min sambo jobbar). Det var riktigt gott kött. Synd att du missade det.

På söndagen var det tänkt att vi skulle ha åkt lite tidigt så att vi slapp all trafik och för att katterna skulle slippa den värsta värmen, fast istället blev det att spela paintboll! Smile Jag klagar inte, det var kul. Den här gången var det andra gången i mitt liv som jag har spelat paintball och nu blev jag bara träffad två gånger, så jag är inte lika gul och blå som jag var sist. Fast ena gången trodde jag att jag blev träffad men eftersom jag inte hade fått någon färg på mig antar jag att kulan bara snuddade vid mig. Roligt att skjuta på folk klädda i militäroveraller i skogen Wink Vi spelade i Falun på Ingarvets Paintball i Ingarvet. Min sambo och hans familj känner ägaren till det.

Kort och gott var det en händelsefull helg, men jag tyckte att det var väldigt skönt att bara få koppla av på soffan när man kom hem.


Dagens citat:

"Gudskelov att lögn finns, för tänk om allt vore sant."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dalarna, here we come!

Ja du, nu var man på väg till Dalarna. I skrivande stund sitter jag i bilen med min älskade sambo och hans båda vilda lejon, varav hanen jamar konstant. Vänta... Han verkar vara tyst nu. Ingen av katterna gillar att vara i kattburarna och inte heller att få åka bil. Men om två och en halv, till tre timmar borde vi vara framme och då får vildarna komma ut. Fast innan vi kan njuta av friheten kommer honan se till att vi får plågas lite först... *suck*

Varför åker vi till Dalarna? Bortsett från att det är fin natur och trevligt är vi på väg dit för att fira midsommar! Jag har aldrig varit där uppe på midsommar och enligt min älskling så är det något man borde få uppleva. Stången i Leksand (som vi ska se på) är den högsta i Sverige och alla turister kommer för att se firandet (framför allt japaner). Så det ska bli roligt ^^ Vi har tagit med oss kameran och extra batterier så att vi kan ta bilder. Kommer att lägga upp bilder sedan när vi har kommit hem så att du också kan få se.

Egentligen skulle sambons kompis ha följt med, men tyvärr har han fått förhinder så det blir bara vi fyra. Men det är inte så bara ^^ Jag klagar inte på att få tillbringa tid med min sambo. All tid med honom är trevlig. Vi lyssnar på Rix FM och pratar lite smått. Tyvärr har jag inte simultankapacitet och kan göra flera saker samtidigt, men jag försöker att prata med honom under tiden som jag skriver. Fast jag tror nog att jag sätter punkt för idag, för nu vet du ju var jag är på väg och vad jag ska göra i helgen (i alla fall ikväll). Hoppas att du får en trevlig och skön midsommar. Det ska jag ha i varje fall.

Dagens citat:

"Don’t plan the plan if you can’t follow through."
(Neil Patrick Harris - A Man's Gotta Do)


Ha det så bra!
Midsomriga kramar
Jessie