Daisypath Anniversary tickers

Första gången

Nu kommer du säkert skratta när du läser det här, men idag var det faktiskt första gången som jag åkte pendeltåg från Stockholm! Kan ju knappast påstå att det var en särskilt spännande upplevelse, för det var som vilket tåg som helst. Okej, bortsett från att jag kände igen den där rösten som presenterar stationer från radion. Fast vad gjorde jag i Stockholm?

Till att börja med kan jag tala om att igår när jag satt vid datorn och fixade ringde plötsligt telefonen. Den som ringde var en kvinna från ett jobb jag har sökt (kontorsassistent) som undrade om jag skulle kunna komma på intervju idag klockan två i Stockholm. Jag tackade givetvis ja och bokade genast biljett in. Sedan passade jag på att träffa min kompis som bor i Stockholm och hennes söta (men dock ouppfostrade!) hund. Det var trevligt att få träffa henne eftersom det var ett ganska bra tag sedan sist. Ska heller inte klaga på det fina vädret, fast med tanke på att jag fortfarande är lite sjuk var jag väl inte så glad över vädret (och kanske inte heller ett så trevligt sällskap).

Klockan blev fem i två och det var dags för mig att gå in till en intervju som jag började känna nervositet inför. Till en början tyckte jag att det gick bra, för de båda kvinnorna som jag pratade med verkade mycket positiva. Men det var när jag nämnde att jag väntar på svar från juristutbildningen (har fått ett nej från juristassistentutbildningen...) och att jag kommer tacka ja till utbildningen om jag kommer in, som de blev mindre positiva och jag fick känslan av att de med stor sannolikhet kommer att ta någon av de andra som de har intervjuat... Varför kan jag aldrig vara tyst när jag borde vara det..? Hur som helst ska de höra av sig i nästa vecka för att höra om jag har fått svar från juristutbildningen, så får jag se sen om jag får det där jobbet. Som vanligt har jag inga högre förväntningar eftersom man bara blir besviken då. Men vi får se. Jag håller dig uppdaterad.

När jag skulle hem igen var min sambo så otroligt snäll att han bokade en biljett till mig, eftersom jag inte visste hur länge intervjun skulle vara. Fast det blev ganska ont om tid för mig att ta mig till Stockholm C och eftersom jag inte riktigt hittar i stan blev jag stressad. Minuterna tickade ned och jag skulle få den utskriven i en av de där automaterna som finns på stationen. Blind som jag var kunde jag inte hitta dem och tänkte först ställa mig i kö till SJ Resebyrå. Men eftersom det var mindre än tio minuter kvar tills tåget skulle gå insåg jag att jag inte skulle hinna och fick fråga någon om hjälp att hitta de där biljettautomaterna. Till och med till dem var det lång kö! Stressad som jag var frågade jag de två män som stod före mig i kön om jag kunde få gå före eftersom mitt tåg skulle gå när som helst. De var jättesnälla och lät mig gå före, men jag hörde fel när min sambo läste upp beställningsnumret, så jag förlorade ju tid på det! Men det gick till slut och jag hann med pendeltåget med några sekunders marginal! Men jag ska erkänna att det blev ganska stressigt.

Dagens citat:

"Den som går och väntar på svårigheter får genomlida dem två gånger."
(B Porteus)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Hem, ljuva hem

Då var man hemma från Dalarna igen. Nåja, vi kom hem i söndags, men då var jag för trött för att orka skriva något och igår fick jag feber. Med andra ord låg jag i stort sett helt utslagen nästan hela dagen igår. Jag är fortfarande dålig idag och ska lägga mig en stund senare när jag har fixat klart vid datorn.

Men nu var det inte det som jag skulle prata om idag. Jag tänkte berätta hur vår helg/midsommar i Dalarna var i korta drag. Först när vi kom fram släppte vi ut katterna ur burarna och packade upp lite smått, för att sedan äta lunch tillsammans med sambons mamma. Sedan gjorde vi lite småsaker tills vi skulle åka in till Leksand vid 19-tiden (sambons mamma bor i Insjön - platsen där Clas Ohlsson kom till). Vi började med att se kyrkbåtarna ro. Det var tre stycken, där de spelade instrument i ena, sjöng i en annan och skulle ha någon dans i en tredje.

Kyrkbåt

En av de tre kyrkbåtarna


Sedan gick vi till Gropen tillsammans med alla människor. Gropen är en samlingsplats (eller hur man nu bäst ska beskriva det) i Leksand och skapades av ett stort meteornedslag om jag inte minns fel.

Mycket folk

Det var rätt mycket folk där, eller hur?Där väntade vi på att spelmännen skulle komma med det som skulle vara på midsommarstången. Under tiden vi väntade fick vi höra några som pratade, sjöng och spelade.

Spelmän
Om man tittar noga kan man se tåget med spelmännen.

När de väl var på plats var det bara att vänta på att själva stången skulle resas med hjälp av saxar.  Det var två träpinnar som de surrat fast i varandra så att de fungerade som stora saxar och givetvis hade de fler än en. Min sambo påpekade att det är ganska kul att de tar upp stången på gammalt vis, d.v.s. med egen kraft istället för med lyftkran eller liknande. Visst, nu tog det ju en stund att få upp stången, men vi i "publiken" fick hjälpa till med att ropa "Åh hej" Wink

Midsommarstång
Midsommarstång
Midsommarstång
Midsommarstång
Midsommarstång


När stången var uppe var det dags för att dansa kring den! Självklart gjorde jag och min sambo det tillsammans med hundratals (kanske till och med tusentals) andra! Biggrin Vi gjorde det under några danser, men eftersom det var så pass många kring stången kunde man knappt röra sig eller bilda ring, så vi gav upp till slut. Men roligt var det. Jag kan inte komma ihåg när jag dansade kring en midsommarstång senast.

Dans
Försökte få med när alla dansar, men man ser det inte så tydligt.

Efter det gick jag, min sambo, hans mamma, hans syster och hennes pojkvän och köpte glass ^^ SIA-glass är faktiskt riktigt gott. Tror inte att jag började äta det förrän jag blev tillsammans med min sambo. Fast om jag har ätit det innan, har jag inte tänkt på det.

På lördagen gick vi upp till Clas Ohlson på Hjultorget och kollade lite och hann även sticka in till Knäckebrödsfabriken i Leksand innan det var dags för att grilla med sambon, hans mamma, hans syster och hennes pojkvän samt sambons morföräldrar. Vi grillade kött som min sambo köpt från sin chefs köttaffär (med andra ord kommer köttet från gården där min sambo jobbar). Det var riktigt gott kött. Synd att du missade det.

På söndagen var det tänkt att vi skulle ha åkt lite tidigt så att vi slapp all trafik och för att katterna skulle slippa den värsta värmen, fast istället blev det att spela paintboll! Smile Jag klagar inte, det var kul. Den här gången var det andra gången i mitt liv som jag har spelat paintball och nu blev jag bara träffad två gånger, så jag är inte lika gul och blå som jag var sist. Fast ena gången trodde jag att jag blev träffad men eftersom jag inte hade fått någon färg på mig antar jag att kulan bara snuddade vid mig. Roligt att skjuta på folk klädda i militäroveraller i skogen Wink Vi spelade i Falun på Ingarvets Paintball i Ingarvet. Min sambo och hans familj känner ägaren till det.

Kort och gott var det en händelsefull helg, men jag tyckte att det var väldigt skönt att bara få koppla av på soffan när man kom hem.


Dagens citat:

"Gudskelov att lögn finns, för tänk om allt vore sant."
(Okänd)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dalarna, here we come!

Ja du, nu var man på väg till Dalarna. I skrivande stund sitter jag i bilen med min älskade sambo och hans båda vilda lejon, varav hanen jamar konstant. Vänta... Han verkar vara tyst nu. Ingen av katterna gillar att vara i kattburarna och inte heller att få åka bil. Men om två och en halv, till tre timmar borde vi vara framme och då får vildarna komma ut. Fast innan vi kan njuta av friheten kommer honan se till att vi får plågas lite först... *suck*

Varför åker vi till Dalarna? Bortsett från att det är fin natur och trevligt är vi på väg dit för att fira midsommar! Jag har aldrig varit där uppe på midsommar och enligt min älskling så är det något man borde få uppleva. Stången i Leksand (som vi ska se på) är den högsta i Sverige och alla turister kommer för att se firandet (framför allt japaner). Så det ska bli roligt ^^ Vi har tagit med oss kameran och extra batterier så att vi kan ta bilder. Kommer att lägga upp bilder sedan när vi har kommit hem så att du också kan få se.

Egentligen skulle sambons kompis ha följt med, men tyvärr har han fått förhinder så det blir bara vi fyra. Men det är inte så bara ^^ Jag klagar inte på att få tillbringa tid med min sambo. All tid med honom är trevlig. Vi lyssnar på Rix FM och pratar lite smått. Tyvärr har jag inte simultankapacitet och kan göra flera saker samtidigt, men jag försöker att prata med honom under tiden som jag skriver. Fast jag tror nog att jag sätter punkt för idag, för nu vet du ju var jag är på väg och vad jag ska göra i helgen (i alla fall ikväll). Hoppas att du får en trevlig och skön midsommar. Det ska jag ha i varje fall.

Dagens citat:

"Don’t plan the plan if you can’t follow through."
(Neil Patrick Harris - A Man's Gotta Do)


Ha det så bra!
Midsomriga kramar
Jessie

Symbol

Förälskad är kanske att ta i, men jag blev stormförtjust i denna lilla nalle när jag var och julhandlade förra julen med min underbara sambo och hans kompis.

GlasnalleDen är så himla söt och vacker. På samma gång symboliserar den på något sätt all den kärlek som jag känner för min älskade sambo. Den håller fram sitt hjärta och erbjuder det till den som vill ta emot den, på samma sätt som jag har gjort för min älskling. Ser du också hur mycket strålar "kärlek" från den? Bara av att se på den gör mig varm. Men varmare och gladare blir jag av att se på min sambo som jag älskar över allt annat. Hjärta Kram Han är bland det bästa som har hänt mig och jag skulle kunna göra vad som helst för honom.

Varje dag är jag så otroligt tacksam över att jag får ha en så underbar människa till pojkvän/sambo. Vad gör honom så underbar? Ja du, hela han! Han är generös, otroligt snäll, rolig, trevlig, vacker, intelligent och så mycket mer som jag inte kan sätta ord på just nu. Vi har väldigt mycket gemensamt, samtidigt som han lär mig och introducerar mig inför nya saker väldigt ofta. Visst är det lite skrämmande när man möter en person som tänker nästan likadant som en själv? Å andra sidan är det ofta också en fördel Smile

Jag kunde tidigare inte ana hur underbart trevligt det är att få vakna bredvid en annan person. Men det är det. Jag kan inte tänka mig en framtid med någon annan än min ängel Hjärta Han är mitt allt. Känner så mycket för honom, men det är bara svårt att sätta ord på allt. Men jag vet i alla fall hur jag ska formulera det viktigaste: Jag älskar honom.

Dagens citat:

"Döm aldrig i vredesmod! Vreden går över, men domen står kvar."
(W Z Judge)


Ha det så bra!
Varma kramar
Jessie

Ja... Ja... JA!

Jag älskar att läsa (även om jag älskar min sambo mer än så^^) och har en del favoriter som jag kan tänka mig att läsa igen. "Mördande hetta" som Nora Roberts har skrivit är en. Läs den gärna Biggrin Nu har jag i alla fall helt klart fått en ny bok att lägga till favoritlistan, även om det här inte är en skönlitterär bok. Nej, det är inte "Sveriges Rikes Lag" som jag talar om (för den är ju en bra bok, fast den läser jag inte från pärm till pärm...). Men det var en bra gissning Wink Vill du att jag drar ut på det mer eller ska jag komma till saken? Nåväl, den bok jag talar om är "Första Hjälpen i Svenska" som Gösta Åberg har skrivit. Kan inte med ord beskriva hur språkpolisen i mig jublar när jag läser den boken. Den tar upp mycket av sådant som många gör fel (även till viss del jag). Fick den som premium för mina insatser i skolan under trean på gymnasiet.

Nu kan man tro att den här boken riktar sig till personer som inte kan svenska och ska lära sig, fast jag vill nog ändå påstå att alla skulle kunna läsa den. I alla fall en gång för det är en ganska nyttig bok att ha läst. Men dess syfte är att vara en slags handbok i svenska. Jag fick faktiskt lära mig något som jag har fått lära mig fel från början! Visste du att museum i den böjda formen inte ska stavas muséet utan att det faktiskt stavas museet? Det visste i alla fall inte jag. Men jag njuter som sagt av att läsa den här. Fast nu har jag i och för sig ett litet språkintresse, så det kanske hjälper till lite. Vad vet jag Tunga Dessutom är jag som sagt lite av en språkpolis och är allergisk mot folk som inte kan det där med särskrivning... Språkpolis blev jag på gymnasiet och det tror jag att jag kan tacka min klassföreståndare för, som även var min svensk- och engelsklärare.

Men läs den gärna om du nu bara tänker läsa en enda bok. Smile Och om du vill lära dig lite mer svenska som du kanske inte visste.

Första hjälpen i svenska

Dagens citat:


"Any dolt with half a brain can see that humankind has gone insane."
(Neil Patrick Harris - My Eyes)


Ha det så bra!
Somriga kramar
Jessie

Rätt eller ej?

Kom att tänka på något som jag och en kompis berörde lite snabbt när vi skickade sms till varandra en dag. Vi kom att börja prata om att skaffa barn och så. Då berättade jag om min syn på när det är lämpligast att ha barn (detta är bara min egen åsikt) och det är när båda i förhållandet jobbar så att man har råd till det. Att man sedan ska vara tillräckligt mogen behöver kanske inte nämnas? (Har en moster som själv har ett litet barns mognad, men tyvärr har skaffat tre egna småttingar...) Fast det tyckte inte min kompis. Hon tycker att det är elakt mot barnet ifall båda föräldrarna jobbar, eftersom då måste barnet gå på dagis.

Jag håller delvis med henne, eftersom jag tycker också att det är synd om barnet måste gå på dagis. För om man tänker efter är det ju som att gå i skolan, och barnet (i bästa fall) kommer redan att tillbringa tolv år i skolan. Att jag tycker så kan ju ligga i att jag själv och min syster aldrig gick på dagis eftersom mamma valde att vara hemmafru då så att hon kunde ta hand om oss. Fast jag tycker ändå att man kan ge barnet bäst förutsättningar om båda jobbar. Barn sägs ju vara dyra, men det är inte bara därför. Om man har en större inkomst att "leka med", behöver man inte leva på svältgränsen eller liknande. Bara för att nämna ett exempel. Men i och för sig klarar man sig långt med massa kärlek också, eftersom det materiella enligt min mening är sekundärt. Å andra sidan skulle en andra inkomst innebära större trygghet.

Om man nu inte vill låta sitt barn gå på dagis kommer man säkert att hitta en lösning ifall man också väljer att båda ska jobba. Nu är det kanske för att jag innerst inne är naiv som jag tror på att man kan hitta en lösning. Dock återstår fortfarande frågan ifall det är rätt eller ej mot barnet om båda föräldrarna jobbar? Jag anser att det inte skulle utgöra ett problem, utan snarare en liten lättnad. Fast vilka andra alternativ än dagis finns det då? Barnflicka/-pojke skulle kunna vara en lösning, fast då måste man känna att man verkligen litar på den personen för det handlar ju trots allt om ens barn.

Än är man inte i den situationen att man på studs måste komma fram till en lösning, så med andra ord har man fortfarande tid på sig att fundera. Fast man borde kanske börja mer på allvar att överväga olika alternativ så att man inte får panik den dagen då man måste (förmodligen är det kontrollfreaket i mig som talar).

Dagens citat:

"Vänner är som pengar, lättare att skaffa än att behålla."
(Samuel Butler)


Ha det så bra!
Somriga kramar
Jessie

Iskall hjälp

Det är väldigt jobbigt att ha huvudvärk i stort sett dagligen. Eller, man har ju lärt sig att inte alltid tänka på det, men så fort någon frågar hur det är med huvudet börjar jag ju känna efter och då är det kört. Huvudvärken började komma dagligen när jag var fjorton eller femton och har inte försvunnit. Är väldigt sällan som jag inte har huvudvärk. Var för ett tag sen på vårdcentralen för att undersöka mig, men de verkade knappt bry sig om huvudet.

Min underbara sambo är i alla fall en riktig ängel. I julklapp gav han mig en ansiktsmask som man ska ha i kylen tills man använder den och sedan ska man ligga med den på när man har huvudvärk. Det är inte alltid som värken försvinner när jag har masken på mig, men det känns väldigt skönt och under tiden som masken är iskall känner jag inte av värken ^^ Med andra ord har den varit till stor hjälp. Jag kan rekommendera den till dig om du har huvudvärk. Smile Min älskade sambo har också köpt en salva/kräm till mig som man kan ha när man har huvudvärk. Den heter Arnica, men jag har tyvärr bara varit duktig och använt den en enda gång. Ska försöka att komma ihåg att använda den oftare.

Ögonmask
Så ser den ut. Min lilla hjälpreda ^^

Dagens citat:


"Det bästa med att vara gift med en arkeolog, det är att han blir mer och mer intresserad av dig ju äldre du blir."
(Juhak)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bättre förr

Nu när jag har läst "Iliaden" slår det mig något som jag inte tidigare har tänkt; i antika Grekland fanns ingen himmel eller något helvete som väntade på en när man dog. Det enda som väntade var Hades och dit kom ju alla oavsett om man levt ett bra eller dåligt liv. Det kan man faktiskt jämföra med asatron som vi hade innan kristendomen slog klorna i vårt folk. Då man dog i strid sades det att man hamnade i Valhall och det var ju Odens boning (den högsta guden, precis som Zeus var i det antika Grekland). Borde kanske kolla upp om de hade något annat för de som dog, men inte gjorde det i strid. Har faktiskt glömt bort hur det var med dem. Men i alla fall, inte heller där fanns en himmel eller ett helvete som väntade de döda. Bara ett gemensamt dödsrike. Visst är det bättre än att hela tiden tyngas av föreställningen att man måste vara på ett speciellt sätt för att få ett bättre liv-efter-detta?

Jag är inte troende och har heller aldrig varit det. Jag tycker snarare att religionen förblindar människor till viss del (håller dock inte riktigt med kommunistens fader Marx att det är ett opium för folket). T.ex. som ämnet jag har tagit upp; religionerna hotar ju på olika sätt de troende att om de inte följer vissa saker, väntar ett evigt lidande i helvetet. Att ställa upp ett sådant ultimatum (lev så här eller hamna där...) är bara ett sätt att styra människor i den riktning man vill. Nu gör ju inte alla religioner det, men i alla fall kristendomen och islam. I och för sig vet jag inte vad som händer när man är död. Kanske har de rätt att himlen och helvetet existerar, fast jag vill nog i så fall hellre tro att de gamla grekerna har gjort en bättre gissning med ett gemensamt dödsrike som väntar. Även om jag hävdar att jag är ateist, är jag säker på att det finns något efter döden. Men då är man ju egentligen inte ateist. Borde kanske börja kalla mig för för agnostiker istället?

Hur som helst, <strong<min övertygelse är att det inte finns någon gud som avgör vad som sker med oss människor eller som har skapat alltihop. Minns när jag gick på lågstadiet och försökte diskutera detta med några klasskompisar som var troende. Deras argument för att Gud fanns ställdes som en fråga: Hur kan annars alla hus finnas? Hmm... Ja, hur kan hus finnas om det inte finns någon gud..? *Rynkar på näsan ironiskt* Jag menar inte att håna de som tror på Gud. Om du gör det får du mer än gärna göra det, för jag respekterar det. Men just det argumentet är bara löjligt. Precis som det där cirkelbeviset jag fick lära mig på filosofilektionen i trean på gymnasiet: "Gud finns, för det står i Bibeln och Bibeln är Guds ord." Jag kan direkt säga att jag inte blir övertygad om Guds existens genom det beviset.

Förr var säkert religionen och tron på en högre makt viktig, eller snarare nödvändig. Dels för att ha något att få stöd ifrån i jobbiga tider (som det var framför allt förr) och dels för att kunna förklara en del oförklarliga händelser då deras kunskap och teknik inte var så omfattande som nu. Men som sagt, alla får tro och tycka vad de vill ^^

Haha, nu blev det en annan diskussion än den som jag från början hade tänkt mig. Det var ju inte min mening att proklamera att Gud inte finns (återigen är detta bara vad jag tycker) utan att framhålla att grekerna hade en sundare och mer realistisk syn på dödsriket som väntar. Så nu fick jag det sagt ^^ Efter mycket om och men. *skrattar*

Dagens citat:

"Jag stjäl bara sånt som jag är värd; nämligen allt."
(Aladdin i "Aladdin")


Ha det så bra!
Soliga kramar
Jessie

Missförstånd

Jaha... Känner mig lite förvirrad och en aning korkad. Läste klart "Iliaden" igår och kände mig ganska besviken. Trodde ju att åtminstone den trojanska hästen skulle vara med, men det var det inte. Berättelsen slutar när Priamos har fått sin son Hektor tillbaka. Jag började söka efter "Iliaden" på en bokhemsida och där fick jag veta att den enda version de har var berättelsen som utspelar sig under några veckor under det tionde året i kriget. Jag blev riktigt förvirrad eftersom jag var ganska säker på att jag fått lära mig att "Iliaden" handlar om det som jag har skrivit i ett tidigare inlägg. Jag ville med andra ord ha svar!

Därför skrev jag ett foruminlägg på Kapitel1 och frågade om någon visste. Jag fick två svar, varav personen i det ena svaret hade klistrat in ett urklipp från Wikipedia och där stod helt kort och gott att "Iliaden" inte handlar om mer än några veckor under det tionde året i kriget. Resten (grunden till kriget, mer om kriget etc) finns bara bevarade som fragment. Det andra svaret jag fick tyckte att jag skulle ha som vana att alltid kolla Wikipedia om jag ville ha svar på något.

För mig är inte Wikipedia en säker källa, eftersom vem som helst kan ändra på artiklar där (been there, done that) och alltså brukar jag ta det som står där med en nypa salt. Kort och gott: jag slutade att titta efter fakta där när jag gick på gymnasiet. Fast som min älskade sambo brukar säga; om man vill veta något lite snabbt kan man alltid kolla där men inte lite helt blint på vad där står.

Det känns lite som att jag gjorde bort mig på Kapitel1 och visade total okunnighet genom att inte söka på nätet först. Men jag tänkte helt enkelt inte så långt och nu fick jag ju svar. Det tråkiga är dock bara att jag inte kan finna några av de där eposen (fragmenten som skildrar resten runt omkring kriget i Troja) att varken låna eller köpa. Bortsett från "Odyséen". Det var faktiskt tråkigt, men då får jag helt enkelt försöka hitta läroböcker i ämnet för att få lära mig närmre om det trojanska kriget. Visst, jag fick lära mig det på högstadiet, men nu har ett intresse för det väckts till liv. Under högstadiet var jag ju tvingad att läsa om den grekiska mytologin och det gjorde vi år efter år... Ska se efter min underbara sambos semester om jag kan hitta något intressant på biblioteket. Till dess får jag tåla mig ^^

Dagens citat:

"Hemma är där man sist satte sig."
(Pumbaa i "Lejonkungen")


Ha det så bra!
Soliga kramar
Jessie

Bye bye Lunarstorm

Jaha, då är det alltså dags att säga hejdå till Lunarstorm. Eller, rättare sagt om ungefär 50 dagar. Lite synd är det ändå, trots att det knappt var något liv där den sista tiden. Det var ganska dött tyvärr. Men det som jag tycker är synd är att communitys, såsom Lunarstorm och Playahead, lägger ned och minskar utbudet av communitys om man väljer att inte skaffa Facebook (som jag själv har valt att inte göra). Om fler gör på det här sättet kommer man till sist känna sig tvingad att på något sätt behöva skaffa Facebook om man vill prata med andra på nätet. Fast förståeligt är det att de tvingas ta till denna åtgärd, eftersom fler och fler går över till den mörka sidan (FB) och då tjänar de andra helt enkelt inte på att finnas kvar.

Men man ska ändå inte tappa modet helt än, för det finns en räddning! Istället för att ha kvar Lunarstorm, har de uppgraderat sig och lanserat LS8. Det finns väl vissa funktioner som jag tycker mindre om, medan jag tycker bättre om andra, fast sådant får man leva med. Tycker bara att det är lite dumt att på framsidan står allas konversationer i gästböcker, kommentarer etc. Visst, om man skriver i gästboken får man väl räkna med att andra ser det, fast jag tycker ändå att det där med att visa upp det så tydligt är lite onödigt. Men alla tycker olika.

På LS8 är det dock mera fart än på Lunarstorm och jag hoppas att det fortsätter så Smile Om du skulle välja att bli medlem där för att se vad det är för en sida och kanske vilja ha kontakt där, är mitt alias på LS8 DreamingTiger.

Dagens citat:

"I hope I can be all that you deserve."
(Ronan Keating - Superman)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vad är läskigt?

Vad som är läskigt varierar från person till person. Vissa tycker kanske att mörker är läskigt medan andra tycker att solen är läskig (stackars den personen ...). Själv tycker jag att spindlar är läskiga. Eller, inte direkt läskiga men de är äckliga och ... Okej, jo jag tycker de är läskiga. Är livrädd för dem, så varje gång det kryper omkring en spindel här hemma ropar jag på min sambo så att han får ta hand om den. Men jag borde nog försöka att bli av med det där. Jag minns att min mamma berättade när jag och min syster var små att när hon själv hade varit yngre var också hon livrädd för spindlar, men när hon fick barn tvingade hon sig själv att lära sig att inte vara det. Hon ville inte skrämma upp sina barn (fast både jag och min syster är rädda för spindlar ...). Med andra ord var hon ganska förstående när både jag och min syster ropade på hjälp så fort den farliga spindeln dök upp i lägenheten. Pappa däremot tyckte att vi var ganska löjliga. Men han är ju en man och i stort sett aldrig rädd för något (även om han också har sina svagheter). Något annat som kan vara läskigt kan vara plastpåsar och dammsugare.

Nej, jag är inte rädd för vare sig plastpåsar eller dammsugare. Men sambons hankatt är en riktig fegis när det gäller plastpåsar. Hur kom jag att tänka på det? Jo, i morse när min älskade sambo skulle ta påsen med sina arbetskläder (katten var i badrummet med honom) blev katten så rädd att han började springa. Därför får man tänka sig för när man håller på med påsar. Och man ska absolut inte ha honom i famnen när en påse prasslas med. Been there, done that... Den gången klöste han mig ganska mycket i sitt försök att undkomma den läskiga plastpåsen. Rädd för dammsugaren är sambons honkatt. Fast hon ska faktiskt ha beröm, för hon är inte lika rädd nu som för ett år sedan. Nu stannar hon kvar i vardagsrummet tills jag kommer in, men så fort hon tycker att jag kommer lite för nära springer hon ut. På så sätt är hon modigare än sin fegis till bror ...

Undrar egentligen varför man är rädd för vissa saker... Jag menar, att det varierar så från person till person? Jag har aldrig varit rädd för mörker, medan min syster var det när vi var små (precis som två grannflickor när vi växte upp). Jag borde nog söka upp det och se vad jag får för svar.

Dagens citat:

"Lämna ditt bakomflutna före dig."
(Pumbaa i "Lejonkungen")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bidrag till en bättre miljö!

I det här inlägget tänkte jag slå ett slag för källsortering. Alla (eller i alla fall i stort sett alla) vet att just nu håller vi på att förstöra vårt hem genom att vara egoistiska och mycket slarviga. Om man nu inte väljer att tro vissa experter som hävdar att den klimatförändring som vi står inför sker med jämna mellanrum. I vilket fall som helst är det viktigt att ta vara på det vi har och försöka att slita så litet som möjligt på vår planet. Att källsortera är en lösning.

Genom att källsortera återanvänder man material som man tidigare har tagit från planeten, t.ex. genom att hugga ned träd eller bryta fram malm. Att återanvända betyder med andra ord att vi slipper hugga ned fler träd (vilket resulterar i både finare natur men även att vi får renare luft) eller liknande och det är ju att slita så litet som möjligt på naturen. Eller hur? Likadant är det med att panta burkar och flaskor.

Nu får du inte tro att jag är någon sorts expert på det här området. Jag försöker bara att få fler att hjälpa till och bidraga lite till en bättre miljö. Du kan alltid läsa de här myterna och svaren på dem om du fortfarande känner att argumentet om att slita så litet som möjligt på miljön inte är hållbart (rent retoriskt argumenterar jag helt fel, men just nu orkar jag inte vara så sär petig).

Hoppas att du också hjälper till. En kan inte göra allt, men tillsammans kan vi göra lite åt gången. Att källsortera/återvinna är ett steg i rätt riktning.

Åkervinningen


Dagens citat:

"Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss, om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det."

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Värdelöst

Jag är så himla trött på mig själv just nu att det står mig ända upp i halsen. Jag menar; hur kan en normalt funtad människa vara så förbaskat klumpig som jag är?! Hur lyckas man?! Trots mina försök att vara försiktig och trots mina försök att tänka mig för innan jag talar... Ja, till och med trots mina försök att tänka mig för innan jag handlar misslyckas jag jämt och ständigt! Utan överdrift skulle man kunna säga att jag är en vandrande katastrof (till och med värre än Mr Bean). Vem blir lidande på grund av olycksfågeln (alltså mig)? Jo, alla runt omkring!

Lite förvånad är jag över att de inte har tröttnat och sagt upp bekantskapen. För om jag hade kunnat skulle jag för länge sedan ha gjort det med mig själv. Det är ju inte så att jag menar att hela tiden ställa till det. Nej, inte ens jag tycker att det är särskilt kul. Speciellt inte när det - som det oftast gör - berör de som betyder mest för mig.

Problemet är dessutom att det inte alltid är småsaker som man lätt skulle kunna se genom fingrarna med. För det mesta är det ganska allvarliga saker som jag klantar till och dessa får följdaktligen allvarliga konsekvenser. Stoppar det klumpiga mig från att göra pannkaka av allt? Om du nu ens för en sekund tvekar om svaret föreslår jag att du antingen läser om inlägget från början - och den här gången noga - eller så klickar du dig bort till en annan sida. Fast du borde veta svaret på den retoriska frågan som jag nyss ställde.

Gång på gång lovar jag att bättra mig och jag kämpar verkligen med att försöka. Men det hjälper aldrig. Så fort det känns som att allt är bra och man är glad gör jag något som förändrar allt. Allra helst på senaste tiden.

I skrivande stund känns det ganska lockande att göra som två av mina simmar i TheSims3 har gjort; försvinna spårlöst. I sådana fall hade det varit en olycka mindre här i världen och alla hade tjänat på det. Fast det är inte särskilt vuxet eller ansvarsfullt och det ska ju föreställa att jag är en ansvarsfull vuxen...

Dagens citat:

"Detta va' en 'utten dag."
(Dag-Otto)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Svårt..?!

Har nyligen kommit upp från tvättstugan eftersom det är tvättdag för mig idag. Kan inte direkt säga att vädret var så lockande att gå ut i, med tanke på att det spöregnar. Alltså ska jag hålla mig inne resten av dagen. Okej, jag måste gå ned till tvättstugan igen och hämta tvätten vid tolv-tiden, men det är några timmar kvar.

När jag ändå talar om tvättstuga vill jag bara nämna något som gör mig så irriterad. Klart och tydligt står det att man ska städa efter sig, men i den tvättstugan som vi har tillgång till är det ganska många gånger ostädat när jag kommer dit. Då när jag använde torktumlaren kunde det många gånger finnas ludd kvar i filtret som man ska städa bort. Riktigt äckligt! Nu använder jag inte längre torktumlaren, men det är ändå ostädat... I de fack där man häller i tvätt- och sköljmedel brukar det ofta finnas kvar rester av både tvätt- och sköljmedel. När jag säger rester, menar jag inte små mängder!

Dessutom har jag råkat ut för ganska många gånger att någon sätter på en tom maskin och stänger sedan av strömmen, och då startas den direkt när man sätter på strömmen igen. Därför har jag börjat med att sätta på strömmen först, eftersom jag inte gjorde det i början och då började maskinen tvätta därifrån personen innan hade stängt av strömmen. Med andra ord försvann både sköljmedel och tvättmedel.

Varför kan inte folk vara ordentliga och städa upp efter sig och strunta i att sätta igång maskinerna när de ändå inte ska använda dem? Sådant här var det aldrig vad jag vet i förra tvättstugan som vi hade tillgång till innan vi flyttade in i tvåan som vi bor i nu. Aja, finns väl inte mer att göra än att försöka strunta i det och själv fortsätta att vara ordentlig. Men irriterande är det!

Dagens citat:

"Don't ever let me find you're gone, cause that would bring a tear to me."
(Ronan Keating - Words)


Ha det så bra!
Regniga kramar
Jessie

Fattat fel..?

Håller på att läsa "Iliaden" som sägs vara skriven av en man som heter Homeros, men man är inte riktigt säker på om han verkligen fanns eller om han istället är en slags symbol för andra som tillsammans skapat historierna. Men för enkelhetens skull bestämmer jag för tillfället att han var en man som fanns. Punkt slut. Har i alla fall hunnit komma till sång 16 av totalt 24. Om du inte vet vad sång i den här bemärkelsen är, kan jag jämföra det med kapitel. De här berättelserna (finns ju också den kända "Odyseen") uppstod ju i en muntlig kultur. Alltså, innan skriftspråket kom till. För att då lyckas komma ihåg berättelserna som gick från mun till mun i generationer, berättade man dem på vers. Förstår du vad jag menar? Man berättade dem ungefär med någon sorts melodi, bortsett från att man inte sjöng, utan talade hela tiden.

IliadenUnder min högstadietid fick jag lära mig nästan alla grekiska myter och vi läste om dem så att jag nästan spydde! Så trött blev jag. Därför kan du kanske tänka dig att jag blev ganska förvånad när jag började läsa "Iliaden" för den börjar inte alls så som jag har fått lära mig! Blink Ledsen smilis Min svensk-/musiklärare på högstadiet berättade att den börjar med att Zeus ska hålla ett födelsedagskalas och bjuder in alla gudar förutom en. I vredesmod slänger hon in ett gyllene äpple med skriften "Till den skönaste". De gudinnor som gör anspråk på äpplet är Hera, Pallas Atena och Afrodite. De begär att Zeus ska avgöra vem som är vackrast av dem, men feg som han är säger han åt dem att en fårvallare på berget Ida vid namn Paris ska ta detta beslut. Gudinnorna beger sig dit och lockar honom med gåvor för att han ska välja just henne. Hera lockar med att han ska få all makt  världen, medan Pallas Atena lockar med att han ska bli smartast (har för mig att hon även erbjuder något som har med krig att göra, men på den punkten är jag osäker). Afrodite erbjuder honom den vackraste kvinnan i världen; Sköna Helena som dessutom är gift med kung Menelaos. Gissa vem han väljer? Just det, Afrodite. Han åker alltså dit (han är kung Priamos son, så han åker dit för att försäkra sig om att landet har god relation till Sparta där Menelaos härskar) och på vägen hem tar han med sig Helena. Menelaos blir rasande och med hjälp av sin bror Agamemnon samt andra krigsherrar, startar han ett krig mot Troja, där Priamos är kung och Paris har sin bostad.

Hur började då den här boken? Mitt i kriget! Jag förstod ingenting. Först trodde jag att det handlade om ett annat krig, men när Menelaos nämnde något med att Helena fanns i Troja förstod jag att det var det kriget som de syftade på. Ska se sen om jag hittar en annan version och om det då är en annan början....

Dagens citat:

"Håll fast drömmarna, för om drömmarna dör är livet som en skadad, vingskjuten fågel som inte kan flyga."

Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Inte så farligt

Jaha, då har man varit och gjort prov inför antagningen till utbildningen Paralegal - Juristassistent. Och det gick förvånansvärt lätt... Okej, jag säger inte att det gick som en dans på rosor, men det var heller inte så pass omfattande som jag hade föreställt mig. Jag var klar på ungefär tjugo minuter och det skulle ta en timme. Det var bara en del som bestod i att läsa två svenska texter och sedan välja rätt svar på frågorna som kom efter. Påminner lite om den svenska läsförståelsedelen på Högskoleprovet, men det här var så mycket enklare. Jag menar, svenskan var inte alls på den höga nivå som jag hade förväntat mig och som det är på Högskoleprovet.

Att hitta dit gick också galant. Jag fattar inte att jag var så himla nervös över det innan. För det var det som jag var nervös för; att inte hitta dit. Men om man gick från Odenplan T-bana var det som en barnlek. Tur att något går bra för mig ^^

På tal om nervositet... Jag var väl kanske lite smånervös först när jag fick veta att jag skulle göra ett kunskapsprov och även lite fram tills idag, men idag var jag inte ett dugg nervös och det är det som gör mig så förvånad! Jag brukar till 90% eller i alla fall till 98% vara nervös ända fram tills jag sitter med provet framför mig. Okej, även under provet brukar jag vara nervös. Men inte idag. För att vara ärlig var det faktiskt väldigt skönt. Om jag ändå bara kunde ha det så jämt.

De flesta som gjorde provet vid det här provtillfället var mest tjejer. Tror att det var tre killar som gjorde provet idag. Det ska nämligen vara två provtillfällen om jag inte minns fel (fast man blir bara kallad till ett) men när det ska vara har jag ingen aning om. Vem vet, det är kanske fler killar på det andra. Och något som gjorde mig lite småirriterad var en tjej som satt snett framför mig. Provledaren sade klart och tydligt att när hon delade ut proven fick vi bara skriva vårt namn och personnummer på framsidan, men fick inte öppna provet förrän hon sade till. Ändå började den här tjejen att läsa igenom provet så fort hon fick det (nu vet jag inte om hon började svara på frågorna också...), så provledaren fick gå fram till henne och tala om att hon var tvungen att vänta. Hur svårt är det att förstå? Fast hon har kanske svårt att följa instruktioner.

Nu är det alltså bara att vänta tills jag får svaret. När det kommer vet jag inte, men jag hoppas att det kommer snart. ^^


Dagens citat:

"With the #1 Cop in town on the job, you've got nothing to worry about. Now, where'd I put my gun?"
(Chief Wiggum)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Sluta tänk!

Varför tänker man på sådant som man inte vill tänka på? Jag menar, på sådant som får en att känna obehag eller helt enkelt som får en att må dåligt? Fast det är kanske bara jag, för hur mycket jag än försöker att tänka på annat, tränger ovälkomna tankar fram. Värst är ändå på kvällen/natten då man ska sova. Jag har sömnsvårigheter eftersom min hjärna i stort sett alltid vägrar att ta rast. Den är igång 24 timmar om dygnet. Okej, det är överdrift, men du förstår kanske var jag vill komma?

Hur som helst, jag ligger där i sängen och försöker sova, men det är alltid tankar som biter sig fast. Då ligger man där och kan inte komma undan! Det är omöjligt. Jag brukar oftast gå upp och dricka vatten när det blir för jobbigt att bara ligga där och vara offer för de här tankarna. Fast det brukar inte hjälpa. Det blir samma sak när jag lägger mig igen. Många har sagt till mig att stänga av huvudet och inte tänka på något alls. Det är ju lättare sagt än gjort! Jag har testat det där. Har försökt att "sväva i ett tomrum". Jag har också försökt att tänka på annat och... Ja, kort sagt har jag testat en hel del utan att det har gett positiva resultat. Om jag ändå bara kunde släppa taget om alla de här tankarna och stoppa ned dem i ett fack med lås. Då skulle jag ha låst in dem och slängt bort nyckeln för gott. Fast nu är ju inte livet särskilt lätt. Man måste kämpa och plågas tills man blir galen!

Under dagarna är det inte bättre, men då har jag i alla fall lite mer att göra så att jag för stunden slipper tänka på det som jag inte vill tänka på. Varför måste min hjärna vara så förbaskat aktiv?! Att den är det är ju på gott och ont. Men jag ska sluta klaga. Inget blir ju bättre av det. Får helt enkelt bita ihop som vanligt och härda ut. Vem vet, det blir kanske bättre med tiden. Det är i alla fall vad jag hoppas och man brukar väl säga att man lever på hoppet..? Kom gärna med förslag på hur jag ska göra för att sluta att tänka, för jag lyssnar på allt!

Dagens citat:

"Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora."


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bättre disciplin...

Tänkte vara duktig och träna idag också medan min underbara sambo lekte lite med datorn men jag klarade av att träna med crosstrainern i... Tja, vad kunde det bli? Två minuter eller något, sedan blev jag väldigt uttråkad och ville bara göra något annat. Nu kan det i och för sig kanske bero på att det har varit riktigt tråkigt väder hela dagen och jag är ju en sommarperson som älskar soligt och varmt. Ska se i morgon om jag har lika mycket problem med att fokusera på att träna, för i så fall måste jag hitta på en morot som sporrar mig. Vill ju inte falla tillbaka i samma gamla hjulspår igen!


Dagens citat:

"Den får aldrig några vänner som är rädd för att skaffa sig ovänner."


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Aldrig "DOM"!

Med det här inlägget tänkte jag bidra till att få fler att sluta skriva "dom" när de menar "de" eller "dem". Jag vet att Svenska Akademien har godkänt att man skriver "dom" men tyvärr är jag lite för gammalmodig för att hålla med dem. Man skulle kunna säga att jag är lite allergisk att se "dom" i skriven text (när ordet har betydelsen "de" eller "dem"). Tur att jag aldrig blev svensklärare som jag tänkte från början... Tänkte här återge de två regler som min svensk- och musiklärare på högstadiet lärde min klass. När man tänker efter blir det lite som matte.

De
Regel: Då du kan skriva "vi" istället för "dom" ska du skriva "de".
Exempel: Dom åker nu blir Vi åker nu, vilket innebär att De åker nu

Dem
Regel: Då du kan skriva "oss" istället för "dom" ska du skriva "dem".
Exempel: Han såg inte dom blir Han såg inte oss, vilket innebär att Han såg inte dem

Det var väl inte så svårt? Med tiden och lite övning kommer man instinktivt känna och/eller höra när det ska vara vilket. Hoppas att det här var till lite hjälp i alla fall ^^

Dagens citat:

"Man hinner med nästan hur mycket som helst, om man bara inte gör sig någon brådska."


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Muffins från Mars

I onsdags skapade jag något som jag kallar för Marsian-muffins. Du kan nog förstå varför. För att de är gröna! BiggrinWink Först gjorde jag tigermuffins, där ena delen är brun och andra ska vara ljus (vill säga vit, men det är väl lite fel beskrivet?). Men istället för att ha den andra delen ljus testade jag att färga den grön. Dock blev det för ljust grönt, för det syntes inte alls. Därför gjorde jag en ny sats med vanliga muffins där jag färgade hela satsen grön, men den här gången gjorde jag det mörkare. Och kan du tänka dig, det blev gröna muffins Tunga Det ser faktiskt lite läskigt ut. Min sambo kom med förslaget igår att man borde ge dem till barn som ringer på under halloween för att skrämma bort dem. Nu tänkte jag inte direkt på att skrämma bort dem, men att kanske ha sådant till halloween är ingen dum idé, även om jag inte direkt firar det.

Gröna muffins

Så ser de ut på utsidan....

 

Gröna muffins

Så ser de ut på insidan...

 

Hur kom jag på idén att göra det här? Jo, vi behöver bli av med vår gröna hushållsfärg, och då har jag testat att göra lite gröna kakor. Hittills har det blivit marsianmuffins, en silverkaka med mintsmörkräm ovanpå och gröna luftläta småbröd (ser ut ungefär som vaniljdrömmar...). Idag ska jag testa att göra dammsugare. Får se om jag lyckas med det. Kan alltid hoppas Smile Kan hålla dig uppdaterad nästa gång om hur det gick.Dagens citat:

"With my body and soul, I want you more than you'll ever know."
(Bill Medley - (I've Had) The Time Of My Life)


Ha det så bra!
Gröna kramar
Jessie

Här ska det kämpas!

Jag har bestämt mig. Igen... Nu ska jag försöka att komma i form! Visst, jag har sagt så tidigare och varit duktig och påbörjat tränandet ett tag. Fast sen har jag tappat takten och fallit tillbaka till gamla vanor, vilket innebär att bara ta det lugnt och tänka att jag borde träna. För flera månader sen bestämde jag och min älskade sambo oss för att bli nyttiga. Med andra ord: onyttigheter skulle/ska bara förtäras under helgen (helst lördagar) och detta höll vi ganska länge. Dock har jag märkt att jag gärna ruckar på den där nyttighetsprincipen/-tanken och låter lite onyttigheter smita ned i magen. Jag börjar bli sockerberoende igen Ledsen smilis

Nu ska här alltså bli ändring. Dags att bryta det onyttiga mönstret och bli duktig igen. Sedan i måndags har jag tränat lite varje dag på crosstrainern som vi har (med undantag från igår när sambon var ledig) och i onsdags började jag också träna med Wii Fit Plus igen. Fiten (som jag kallar den) - den vita brädan som man tränar på - klagade på mig eftersom det hade gått över 60 dagar sedan jag tränade sist med den. Den kallade mig till och med för min sambos namn bara för att visa hur länge sedan det var! Blink Nu talar jag givetvis om den virtuella brädan som ska coacha en och motivera en att träna. Till och med jag vet att den vita verkliga brädan inte kan prata. Jag är inte hur galen som helst Wink

Cross

Crosstrainern

 

Wii

Mitt virtuella jag på Wii

 

Wii

Yeah, sure... Därför kallade den mig för min sambos namn!

 

När jag sedan har kommit igång lite funderar jag på att börja springa igen. Jag kom igång ganska bra förra sommaren när jag hade flyttat upp, men av olika anledningar tog jag en paus. Fast paus och paus... Jag kom ju aldrig igång igen. Kan man verkligen kalla det för paus då? Kanske om jag säher att den är "väldigt lång" eller döper det till "semester på obestämd tid". Det hade nog funkat Biggrin Hur som helst. Det är i och för sig ganska tråkigt att springa själv. Jag känner mig mer motiverad att göra det tillsammans med någon. Fast om jag börjar med att försöka få upp motivationen genom att träna här hemma, ska det nog gå bra.

 

Får se hur länge jag kan hålla det den här gången. Förhoppningsvis kan jag få det till att bli en sund och hållbar vana ^^

 Dagens citat:

"Gör aldrig samma misstag två gånger. Såvida det inte lönar sig."

Ha det så bra!
Strålande kramar
Jessie

Nu får alla chansen!

Ja, det är sant. Nu får alla chansen att testa Spotify om du inte visste det. Du vet väl vad Spotify är?

Det är ett program där man (om man är ansluten till internet) kan lyssna på väldigt mycket musik. Nu säger jag väldigt mycket eftersom alla låtar inte finns med. Dels beror det på att Spotify inte har lagt till dem ännu, men förhoppningsvis kommer det, och dels beror det på att artisten inte vill att man ska kunna höra på låten/låtarna genom Spotify. Fast nyligen lade de till att man ska kunna lägga in låtar på sin spelningslista, från sin dator. Men om man gör det kommer man bara kunna höra de låtarna från just den datorn, eller från datorer som har just den låten på hårddisken. Lite synd, men vad ska man göra?

Jag har själv använt Spotify i... tja, vad kan det bli nu... Ett och ett halvt år eller något. Minns inte så här på rak arm. Men jag är väldigt nöjd med det och tycker att det är bra att man inte längre behöver någon inbjudan för att kunna få ha gratisversionen! Så testa gärna att registrera dig. Du förlorar inget på det :-)

Dagens citat:

"Säg mig vad du skrattar åt och jag ska säga vem du är."

Ha det så bra!
Varma kramar
Jessie

Sagan om soffan som... slutligen kom

"Efter det hemska bråket mellan säljaren på det onda möbelhuset och det unga paret fick paret vänta under den långa helg som kom och gick. När den var slut väntade kvinnan otåligt på att möbelhuset skulle ringa på måndagen, men något samtal kom aldrig. Då tisdagen kom väntade hon intensivt tills klockan blev lite efter tre på eftermiddagen och hon beslöt sig för att ringa. Hon visste att möbelhuset stängde klockan sex. Endast upptaget-tonerna gick fram på båda numren till möbelhuset och kvinnan fick tala om det för mannen i förhållandet. Då ringde han med arg stämma och hans samtal kom fram...

De på möbelhuset talade om att lasten med soffan precis hade kommit och de höll på att lasta av och på för fullt. Fast de verkade inte riktigt veta först att paret hade blivit lovade att få soffan senast på tisdagen. Hur som helst lovade säljaren att ringa så fort lastbilen med deras soffa lämnade möbelhuset och nytt hopp väcktes hos paret.

Timmarna gick men inget samtal kom. Det nyväckta hoppet släcktes bit för bit och när klockan hade passerat sex ringde kvinnan för att fråga om soffan aldrig skulle komma, trots att de lovat att den skulle det. Hon fick låna sin sambos telefon eftersom de på något sätt hade blockat hennes. Säljaren svarade och talade om att inom en halvtimme skulle lastbilen lämna möbelhuset. Förväntan var på topp och inom en halvtimme hade lastbilen och deras nya soffa kommit.

De två unga killar som kom med soffan slet som djur för att få upp den i lägenheten. När allt var betalt och klart fick de slita för att få ned den gamla och ytterst tunga soffan. Kvinnan var på väg att fråga om de ville ha hjälp, men beslöt sig för att inte göra det då hon fortfarande hade agg gentemot möbelhuset. När killarna hade åkt iväg fick paret sätta ihop soffan, men divanen var felvänd så mannen fick kämpa med att få allt rätt. Men det gick och soffan var till slut ihopsatt.

Snipp, snapp, snut så var denna saga slut."


Ja, soffan kom alltså till slut! Jippi! Och den är skön att sitta/ligga i. Kände igårkväll att jag höll på att somna. Nu gäller det bara att lära de två små lejonen som bor här att soffan inte är någon klösbräda... Min sambo fick spruta vatten på honkatten som tänkte testa hur det var att slipa klorna på soffan. Men det ska gå. Värst är ju på nätterna, för då vet vi ju inte vad de gör. Men så fort vi är vakna så ska vi vara på vakt. Haha, nu slipper vi Öhmans möbler och de slipper oss! Alla levde lyckliga i sina dagar ;-D

Vår divansoffa
Vår divansoffa

Dagens citat:

"I'm not afraid of dying. But I am afraid of losing you."
(Enrique Iglesias – Addicted)


Ha det så bra!
Nöjda kramar
Jessie

Snart är det dags

Om ungefär en vecka, d.v.s. onsdagen den 9 juni, ska jag åka in till Stockholm för att göra ett kunskapstest för utbildningen som jag har sökt. Känns riktigt läskigt! När jag sökte in till Paralegal (Juristassistent) på Påhlmans Handelsinstitut stod det inget om något prov, utan man skulle bli antagen efter behörighet och intervju. På en väns inrådan mejlade jag till skolan för att höra vad det är för ett prov och fick svaret att de ska testa något eller några av de förkunskapskrav som finns för utbildningen, d.v.s. svenska, engelska, matematik och/eller samhällskunskap. Får hoppas att jag lyckas göra bra ifrån mig på det. Skulle väldigt gärna vilja läsa det!

För även om det inte direkt är juristprogrammet, så kommer jag att få jobba med juridik efteråt och det är ju viktigast. Nackdelen är att jag kommer syssla med engelska under utbildningen, men jag får helt enkelt stå ut. Är som min mamma brukade säga när jag klagade på att hon drog för mycket i håret när hon borstade mig:"Vill man vara fin får man lida pin". Det stämmer ju in ganska bra, för om jag verkligen vill läsa det får jag lida pin. Och det är ju trots allt bara under två år.

Men när jag var inne på deras hemsida i morse för att kolla vad som har förändrats med utbildningen (tidigare var det bara 1,5 år) står det att nästa kursstart är i augusti 2011! Jag får hoppas att de med "nästa kursstart" menar nästa chans att kunna anmäla sig. Annars har de allt bra snurrat till det...

Hur som helst, nästa onsdag ska jag vara i Stockholm klockan 9! Men jag måste åka så att jag är där lite tidigare för att kunna hitta. Ska skriva ut en karta så att jag kan följa den och hålla tummarna för att jag hittar. Sist jag var där inne och snurrade för att hitta till en restaurang som jag sökt jobb på, gick jag först helt fel och fick gå tillbaka. Till slut fick jag fråga en småbarnspappa om vägen, för jag hittade verkligen inte! Men nu ska jag försöka att klara det lite bättre, för jag antar att det knappast finns någon småbarnspappa som kan förklara vägen för mig. Ska försöka att inte tänka så mycket på varken prov eller hur jag ska hitta dit, för blotta tanken gör mig nervös. Igen...

Nej, jag tror att jag ska vara en duktig flicka nu och söka lite jobb så att min jobbcoach blir glad när jag ska träffa henne i nästa vecka.

Dagens citat:

"En vän är en människa i vars sällskap man törs vara sig själv."

Ha det så bra!
Soliga kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!