Farlig mark

(Jag skulle ha skrivit ett litet inlägg igår, men tyvärr räckte tiden aldrig till för det. Men idag kommer inlägget!)

För ett tag sedan (minns inte hur pass länge sen) läste jag klart Justine Dares bok "Farlig mark" som jag här ska kommentera. Men först baksidan:

"Någonstans mellan en mördares tankars skugglika djup ...

För tio år sedan dog Beths man Ian under ett hemligt anti-terroristuppdrag. Nu har hennes femtonårige son försvunnit. Myndigheterna tror att han har rymt, men Beth misstänker något mycket mer ohyggligt. Kanske en person kan hjälpa henne. Det är Jess Harper, Ians bäste vän - och Beths älskare från ett aldrig glömt förflutet.

... ligger den förödande sanningen.

Men även Jess är maktlös mot en skugglik fiende som har nyckeln till en mans suspekta död ... till en pojkes försvinnande ... och till en skräckinjagande komplott som sträcker sig till landets mest makthungriga terroristledare. För att rädda sonen, måste Beth och Jess först rädda sig själva genom att överlista en galning som bär på en hemlighet som är lika farlig - och oundviklig - som döden själv.

Och snabbt löper tiden ut."


Farlig mark



Om du minns, skrev jag om "Farlig lek". Redan på namnet hör man samhörigheten och ja, "Farlig lek" är boken som utspelar sig efter den här, "Farlig mark". Redan när jag läste den andra tyckte jag att det borde ha funnits en bok innan som förklarade just den händelse som utspelar sig i den här. Visst, man kunde läsa den andra fristående, men nyfiken som jag är ville jag gärna veta mer. Då visste jag inte att "Farlig mark" fanns och i den här får man lite mer bakgrund till händelserna i "Farlig lek". Nu förstår man lite mer. Om det är författaren eller förlaget som valt att låta den här komma efter "Farlig lek" vet jag inte, men hur som helst var det ett ganska dåligt val. Jag visste redan hur det här skulle sluta och det förstör ju lite av tjusningen.

Bortsett från det (eller det påverkade kanske?) tyckte jag att boken var ... Tråkig Ledsen smilis Jag kände inte alls den spänning som funnits i de andra. "Kanske kommer det senare" tänkte jag, men det där senare kom aldrig. Den var välskriven som de andra (om man bortser från alla stavfel och andra språkfel som funnits i alla de här pocket -böckerna som jag har läst), men spänningen saknades. Det var den stora förlusten med boken.

Vet inte vad jag mer ska säga? Kan jag rekommendera den? Ja, om du vill läsa "Farlig lek" anser jag att du först ska läsa den här. Annars tjänar du inte direkt något på att läsa den. Fast vem vet, du tycker kanske att den är mer spännande än vad jag tyckte att den var.


Dagens citat:

"I bring you pain, the kind you can’t suffer quietly."
(Neil Patrick Harris - Slipping)

Ha det så bra!
Besvikna kramar
Jessie