Naturens lagar

Om du inte märkte det igår, uppdaterade jag inlägget med att lägga till ytterligare en julklapp som älsklingen gav mig; en kartongbit. Vad den innebär får du läsa om i förra inlägget. Jag tog heller inte upp alla tidiga julklappar som vi fått, t.ex. köksmaskinen och den nya upplagan av "Civilrätt" som mina föräldrar gav oss. Nu till det som jag planerade att skriva om!


Den 15e december släppte DuoDito det nya temat på deras skrivtävling. Den här gången blev det att skriva en novell på temat naturalismen.

Naturens lagar

Jag har inte kommit på något att skriva på det här temat, och förmodligen kommer jag inte heller att göra det. Från och med idag ska jag börja plugga till tentan i januari. Får försöka att skriva något sen, när tentan är klar. Vad skulle man kunna göra av ett sådant här tema? Ska man i så fall försöka skriva något åt skräck-hållet, eller ska man hålla sig på en neutral nivå och bara låta själva berättelsen få komma? Ja, jag får ta de funderingarna sen. Först och främst måste tentan bli klar, så jag är glad över att jag har pluggat juridik både på gymnasiet och en termin på LU. Har inte behövt slita allt för mycket eftersom jag redan har bakgrundskunskaperna, och egentligen behöver jag inte känna skuldkänslor och smått panik över att inte ha börjat plugga än. Om jag däremot hade varit helt ny inför juridiken, då skulle jag ha behövt oroa mig ... Åh, jag som hellre vill skriva!


Dagens citat:

"500 000 svenskar lider av dylexi."
(Helsingborgs Dagblad)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie