Introduktion

Då var det dags för en sedvanlig presentation, där jag säger något litet om mig, vad bloggen ska handla om etc. Fast var ska jag börja?

Vem är jag? Jag är en tjugoett-årig tjej som ursprungligen kommer från Skåne och uppvuxen i Malmö. Bodde där med min familj och husdjuren fram till den 13 juni 2009. Därefter bar det upp till Åkers Styckebruk där min underbara make bodde/bor med sina två vilda lejon. Fast det var först till hösten som det blev officiellt - då jag bytte adress. Och våra husdjur har utökats med en liten hermelinkanin som blev en i vår familj 1 augusti 2011.

För tillfället studerar jag till paralegal (juridisk handläggare) vid Påhlmans Handelsinstitut i Stockholm. Utbildningen beräknas vara klar i juni 2012. Har en annan blogg (Livet som paralegal) där jag skriver om hur det är att studera och att sedan även arbeta som paralegal. Kika gärna in där om du har lust.

En karta som visar var Åkers Styckebruk ligger.

Djur är något som jag tycker mycket om och har alltid varit omringad av dem (bortsett från fyra dagar). Det tänker jag fortsätta att vara, så jag har väldig stor tur att min älskling tycker precis som jag! Han älskar också djur, och det är bara en av anledningarna till att vi passar så bra ihop. ^^

 

På fritiden läser och skriver jag en hel del och det pennan skapar är skönlitterära texter. Kan givetvis inte svära på att jag ALLTID har tyckt om den här sysselsättningen, men jag kan i alla fall säga att jag har gjort det så länge som jag kan minnas tillbaka. Till och med innan jag kunde läsa, läste jag. Hur gick det till? Jo, jag tog min systers böcker, öppnade dem och hittade på egna berättelser (baserat på titel och omslag). Under min gymnasietid lade jag upp mina noveller på Färdlektyr.nu men eftersom den sidan trist nog har lagts ned, har jag börjat lägga upp dem på Kapitel1. (Länk finner ni till höger där nere under rubriken "Länk"). Fast med tanke på att jag vill förbättra språket i mina tidigare noveller, går jag igenom dem en efter en och därför tar det tid innan de hamnar på Kapitel1.

 

I musikväg lyssnar jag på det allra mesta, och är öppen för allt. Fast ett par sångare som jag tycker litte bättre om är Josh Groban och Ronan Keating. Film är också varierat och även där ser jag på det mesta. Min absoluta favoritfilm är "Titanic". En oväntad favorit är "Avatar", för den trodde jag inte att jag skulle tycka om efter att ha sett den på reklamen. Varför gick jag och såg den då? För att min älskling ville det och jag gör vad som helst för honom <3 Filmen började precis som förväntat; det är ingen film för mig. Men när vi lämnade biosalongen var åsikten en helt annan.

 

Hmm, vad finns det mer att berätta? Jag har varit blodgivare i snart tre år, med början i Malmö och efter flytten upp fick jag börja om på nytt i Eskilstuna. Att ge blod är faktiskt inte hemskt, bara jag slipper titta på det när det pumpas ut ur kroppen för jag har alltid varit känslig för sådant. Om du är intresserad av att göra en god gärning och samtidigt göra dig lite friskare, kan du kika in på GeBlod. Det behövs alltid nya blodgivare!

 

Varför skriver jag blogg? Jag har faktiskt gått och tänkt på det ganska länge och det som hindrade mig var att det känns som i stort sett alla skriver blogg. Det var lääänge sen som jag slutade försöka vara och göra som alla andra. Folk får helt enkelt ta mig som jag är. Å andra sidan har jag ett behov av att skriva av mig och det är inte alltid som dagboken och novellerna räcker till för det. Med uppmuntran från min underbara älskling blev valet att starta en blogg i alla fall.

 

Vad ska bloggen handla om? Det jag känner för att skriva. Precis som jag nyss talade om så är bloggen till för att jag ska kunna skriva av mig tankar och känslor. Alltså tänker jag inte utlova teman, så som "Mitt liv som student" eller "Jakten på drömjobbet". Nej, det du får läsa här beror på vad som för tillfället kretsar i huvudet på mig. Av samma anledning kommer jag kanske inte alltid att uppdatera bloggen varje dag eller flera gånger om dagen. Men jag kommer försöka att lägga upp ett inlägg varje dag.

 

Kommer jag att lägga upp bilder på mig själv? Som det ser ut nu är svaret ja och nej. Av princip lägger jag inte upp bilder på mig själv av två skäl; dels betyder inte utseendet allt, vilket innebär att mitt utseende inte påverkar det jag skriver, och dels för att man aldrig kan veta vad folk gör med ens bilder (om nu någon skulle få för sig att göra något). De bilder på mig som kommer upp är bilder där jag inte kan identifieras och kommer ha med inlägget att göra. Annars kommer jag inte själv förekomma på bild i bloggen.

 

Varför är utseendet på bloggen så här simpel? Den blir kanske snyggare med tiden. Men för tillfället är den som redan sagts till för mitt skrivintresses skull. Då behövs inget mer komplicerat än dagens utseende.


Uppdaterad: 2011-08-28

 

Dagens citat:

 

"Den högsta lyckan i livet är vetskapen att man blir älskad för den man är, eller rättare sagt, blir älskad trots den man är."


Ha en fortsatt bra dag!

Kramar

Jessie

#1 - - hanan :):

gillar dagens citat

fin blogg. ska försöka läsa så ofta jag kan :)

kram