Jag fattar fortfarande inte!

Då har jag sett på den amerikanska "One Missed Call". Det gjorde jag med min sambo igår. Den var i stort sett samma som den japanska, med förändringen att de hade anpassat det till just USA. De hade gjort någon förändring vid något av dödsfallen också, men det är inget som jag ska avslöja här ifall du har tänkt att se filmen. Då är det ju inte särskilt kul om jag avslöjar allt. Eller hur?

Var den bättre än den japanska då? Jo, här förklarade de bättre vad som hände i filmen, så man slapp sitta som ett dumt fån och försöka komma underfund med vad regissören egentligen ville ha sagt. Men jag förstår fortfarande inte slutet! Även om det var en viss förändring jämfört med den japanska, var det fortfarande förvirrande. Både jag och min sambo satt och undrade vad det var som hände. Är det bara jag som är väldigt korkad eller är slutet väldigt konstigt? Om du är smartare och förstår slutet (vilket förutsätter att du har sett filmen såklart!) skulle du ju kunna upplysa mig, ifall du har lust? Men känn inget tvång. Jag överlever nog ^^

Med tanke på att den var klart mer spännande än den japanska och mer tydlig (bortsett från slutet) får den en trea av mig på Filmtipset (man sätter mellan ett och fem som betyg på filmer där ett är dåligt och fem är väldigt bra). Om slutet hade varit mer tydligt skulle den kanske ha fått ett högre betyg. Men det är oklart.

Jag skulle kunna upplysa dig om att soffan aldrig kom. Förvånad? Inte jag, men jag var bara trött när personen från Öhmans möbler sade att den kommer till dem på måndag, och då skickar de ut den så att vi eventuellt får den på måndag, men annars senast tisdag. Samtalet till Öhmans möbler ägde rum igår. Både jag och sambon började koka och tittade genast på nätet efter andra alternativ, för nu hade vi verkligen tröttnat på den här behandlingen att de hela tiden skjuter upp ankomsten. Vi hittade en i stort sett likadan soffa hos en annan möbelaffär i Eskilstuna för ungefär samma pris och åkte dit. De hade bara kvar visningsexemplaret, men om vi ville ha det så kunde vi får hem den på en gång. Innan vi bestämde oss helt och hållet ringde vi för att häva köpet då vi enligt Konsumentköplagen 9§ har rätt till det då säljaren nu har gjort sig skyldig till dröjsmål.

Han som jag tidigare hade talat med igår svarade och var inte alls glad över att jag ville häva köpet och förstod inte alls hur jag kunde komma på den tanken. Jag förklarade för honom och snäste en aning eftersom jag var ganska arg. Han svarade att han skulle tala med butikschefen och ringa upp mig när han hade gjort det. Vi väntade i nästan en timme, tills min sambo tröttnade på att vänta och ringde upp. Då började bråket! Enligt han på Öhmans möbler så tar det några dagar att häva ett köp av den här sorten och om vi nu skulle häva köpet skulle vi förlora den handpenning som sambon betalat vid beställningen! Kan tala om att den är på ungefär tvåtusen kronor! Så det är ju inte lite pengar. Vi hänvisade till lagen och menade att vi inte alls skulle behöva förlora handpenningen, men vi fick svaret att sex veckor inte alls är orimligt lång tid att vänta (trots att de från början sagt tre veckor...). I det här läget hade vi kunnat fortsätta att envisas, fast det hade säkert slutat med att de hade fått rätt. Han erbjöd att de eventuellt skulle kunna bjuda på fraktkostnaden som kompensation och jag lade fram erbjudandet till min sambo.

Gick vi med på att vänta och att strunta i att häva köpet? Ja, men på ett villkor: De skulle bjuda på frakten (alltså inget EVENTUELLT utan de SKA) och om soffan inte kommer på tisdag ska vi kunna häva köpet utan att förlora handpenningen. Vet du vad? Han godkände det! Så förutom att de ska bjuda på frakten så ska de ta med sig den gamla soffan (som är skittung och ganska svår att bära ut) eftersom att vi avtalat om det som en kompensation innan. Får se om de börjar bråka om det där när soffan nu kommer eller om de snällt och beskedligt accepterar. Den som lever får se.

Dagens citat:

"I've heard it all, I've seen it all, I've done it all, I just don't remember any of it."
(Abe Simpsons)


Ha det så bra!
Regniga kramar
Jessie