Skymningsfolk och LiA

Igår var det fullt upp för mig. Först hade jag ett prov i Excel som flyttades från kl 9 – 12 till 10 – 13 eftersom det hade skett en dubbelbokning i vår datorsal. Det medförde att vi dessutom fick byta sal, till Påhlmans Gymnasiums datorsal. Provet gick i alla fall hyfsat smidigt och därefter åkte jag hem för att koppla av lite och titta till lejonen. Efter en timme var jag på vift igen och begav mig till Läggesta för att ta tåget tillbaka till Stockholm. Varför beror helt enkelt på att klassen hade någon LiA-fika kl 18 och då hade kvinnan som är ansvarig för oss bjudit in P4-studenter (= Paralegal 4-studenter, d.v.s. de som studerar en klass över oss. Jag går i P5) för att de skulle prata om sina LiA-perioder. Just nu är de ute på sin sista.

 

Men först vill jag bara påpeka; man ska inte vara inne i Stockholm City vid skymningstid. Om man tycker att det är mycket folk i vanliga fall, kommer man vid skymningstid att kunna konstatera att det är ännu mer! Kändes som att alla i stan var ute just då. Jag höll på att bli nedtrampad både på stationen och även ute i själva stan. Kan det vara så att stockholmare är ett skymningsfolk som är ute då?

 

Tillbaka till LiA-fikat. Vad innebär LiA? Jo, LiA är helt enkelt vår praktik. Under termin tre och fyra ska vi vara ute och praktisera på ställen där juridik är involverat och helst jobbmöjligheter efter avslutad utbildning. Det kom inte särskilt många från P4, men de som kom berättade om sina nuvarande ställen och även om sina första LiA-platser. Det var faktiskt intressant att veta. En tjej som hade sökt till runt tvåhundra ställen innan hon fick sin första plats och en annan tjej sökte bara femton. Visst blir man nervös? Efter jul kommer vi att få mer information om LiA-tiden och även listor på vilka ställen som tidigare elever har varit på. Redan nu tänker jag sondera fältet och höra mig för var jag skulle kunna vara. Med andra ord måste jag skriva ihop ett lockande personligt brev och kolla genom mitt CV. Nu har jag lite tur att jag har skrivit en B-uppsats om personligt brev. ^^ Får hoppas att jag får napp och att det blir en trevlig upplevelse.



Dagens citat:

"Flyga bi bort i annans skog, och följer ägaren dem till stock och hål, märker samma träd, och giver det byamän tillkänna; have ingen våld honom dem förtaga."
(Byggningabalk [1736:0123 1] 21 kap. 1§)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie