Ett försök

Igår skickade jag in ett bidrag till DuoDito's nya skrivtävling. Alla som var med i deras förra skrivtävling fick ett mejl för ett tag sedan om att de har startat någon ny som heter "Nutidsnovellen". Först tänkte jag inte vara med, men igår ångrade jag mig och skickade in en novell.

DuoDito
DuoDito

Eftersom jag inte hade någon direkt inspiration till att skriva en ny novell på temat barocken, blev det en novell som jag skrev i trean på gymnasiet. Den novellen ingick i den allra sista uppgiften för Svenska B (vi läste Svenska B i två och en halv termin, nästan tre. Sedan resten av läsåret läste vi Svenska C), där vi i klassen hade att välja bland olika uppgifter. Har för mig att temat för alla uppgifter var "Den moderna människan". Givetvis valde jag uppgiften där man skulle skriva en novell, men jag missuppfattade först uppgiften.

Det var en a)- och b)-uppgift, men jag trodde först att jag kunde välja mellan a) och b) och valde b). Min lärare kom sedan och sade att jag var tvungen att göra om hela uppgiften eftersom jag även skulle göra a). Nu tänker du kanske att "Varför kunde du inte bara ha lagt till a)?" Det skulle ha varit ganska lätt, men a) gick ut på att man skulle välja en konstnär och en av dennes målningar. Sedan skulle man beskriva konstnären och målningen. I b) skulle man utgå från bilden och skriva en novell. Eftersom jag valt en bild från internet på måfå fanns det ingen konstnär (och det var dessutom ingen målning). Men det var inte så stora problem för mig. Jag letade lite snabbt på nätet och hittade Van Gogh's "A Fisherman in his Boat". Sedan var det faktiskt inga problem att skriva den där novellen. Efter den uppgiften valde jag fler bilder (mest vykort eftersom jag samlade på dem) och försökte skriva noveller utifrån dem.

Först och främst ska min bästa vän ha ett tack för att hon tipsade mig om DuoDito's förra tävling, för annars hade jag inte haft möjlighet att kunna delta Smile Förstår inte hur hon lyckas få reda på allt sådant här. Fast det är ju klart, om man har den skrivtalang som hon har är det inte så konstigt.

Nej, nu ska jag ta och plugga. Måste plugga in vad jag ska säga imorgon på seminariet, då jag och en tjej i klassen ska redovisa ett rättsfall (NJA 1978 s. 432). Sedan måste jag försöka bli klar med mitt första rättsfallskoncentrat som ska vara inskickad på fredag.


Dagens citat:

"Antingen är man en del av lösningen eller en del av problemet."
(E Cleaver)

Ha det så bra!
Skrivande kramar
Jessie