Höna, vad döljer du för mig?

Inför påsk var jag och älsklingen på jakt efter äggkoppar då vi aldrig fick tag på några förra året. Därför var vi snabba i år när vi såg att "Karlsson" i Strängnäs skulle sälja äggkoppar föreställande hönor. Glada körde vi sedan hem med en stor höna, fyra äggkoppar samt ett salt- och ett pepparkar.

Höna

Glädjen förbyttes mot besvikelse och småirritation när jag väl stod och diskade våra små hönor. Kammens röda färg, och även all annan färg på fjäderfäna, visade sig vara ditsatt plast som försvann när man rörde vid dem. Jag kan säga så mycket som att hönorna numer är ... tilltufsade. Jag har testat att måla de röda och svarta områdena med röd och svart permanent färg. Får se om det håller. Måste finna en permanent orange färg också, för jag tänker inte acceptera att de ser ut som "Gud, kom och hjälp mig".

Den stora hönan tyckte jag i alla fall var lite rolig. Det är nämligen så att den är delad ungefär på mitten (kan man väl säga?) så att hönans underdel utgör en skål medan överdelen utgör lock. Om det inte hade varit för att jag inte litar på kisarna hade vi kunnat haft hönan framme under natten. Men med tanke på hur nyfikna och vilda de är finns risken att de börjar stryka sig mot hönan och följden kan bli att stackars hönans överdel går i tusen bitar. Det vill inte jag riskera. Hellre en hel höna på bordet än tusen bitar lite överallt.

Hönsaskål
Vår fina hönsaskål!



Dagens citat:

"Förändra sig kan ingen - men bättra sig kan alla."
(Ernst von Feuchtersleben)

Ha det så bra!
Hönsakramar
Jessie