Bröllop: Brudbuketten

Jag kan absolut ingenting om blommor och att i en sådan situation då tvingas ta ställning till hur ens brudbukett (!!!) ska utformas var en pina. Vad ska det vara för blommor? Vilken färg ska blommorna ha? Vad är lämpligt? Vad är olämpligt? Hur ska en brudbukett se ut?!

En studiekamrat till mig erbjöd sig att hjälpa mig med brudbuketten om jag ville eftersom hon tidigare har arbetat som florist. Jag funderade på det, men till sist kom jag och älsklingen fram till att det var bättre att använda oss av en blomsterbutik i Mora eftersom vi inte visste hur pass fräscha blommorna kunde hålla sig med tanke på att min studiekamrat bor i Västerås och vi skulle gifta oss i Mora.


Blå blommor


Men hur skulle jag lösa problemet med bukettens själva utformning? Hur jag fann sidan vet jag inte riktigt, men när jag i bröllopsplaneringen tittade på nätet hittade jag en sida där man förklarade betydelsen till blommors antal och färg. Toppen! En bit på vägen i alla fall. Jag tänkte i det här inlägget dela med mig av mitt fynd. Jag börjar med färgerna.

Färgernas betydelse

När jag verkligen var tvungen att bestämma mig hur brudbuketten skulle se ut hade jag min klänning redan klar och efter att ha läst lite på nätet förstod jag att färgerna i buketten skulle passa ihop med klänningen. Måhända att det är en självklarhet, men särskilt bra på att kombinera passande färger är jag inte. Dock gjorde jag ett försök, fast jag var inte riktigt nöjd med de alternativ som jag funderade på. Alltså, jag var inte helt tillfreds med deras betydelse. Till slut valde jag och älsklingen tre färger utefter vilken innebörd de hade; röd, rosa och lila.

Därnäst stod antalet på tur.

Antalets betydelse

Det antal som med ens inte var aktuellt var tio eftersom vi redan hade bestämt oss för att vi skulle gifta oss. Inte heller var två särskilt aktuellt med tanke på att vi skulle resa bort på bröllopsresan. Älsklingen påpekade att fyra kunde tolkas på det sättet att en av oss är bättre än den andra och det menade han är en lögn, så även fyra ströks. Givetvis var sex inte heller något alternativ och inte heller åtta, eftersom jag kommer att vara älsklingens ännu längre än så. Då återstod ett, tre, fem, sju och nio och helst av allt skulle jag ha velat ha alla eftersom det är så jag känner, men vi valde att det skulle vara nio blommor i buketten.

Vid det här laget kvarstod bara vilken blomsterbutik som vi skulle använda oss av. Det fanns en som på nätet hade fått bra omdömen och av den anledningen förlitade vi oss på det som jag hade läst och valde "Blåklinten blommor och presenter i Mora" (som är en Interflora fresh-butik). Eftersom jag som sagt inte kan något om blommor, lät jag dem få ansvara för utformningen. Mina enda krav var vilka färger som skulle finnas, antalet blommor i buketten och att de röda blommorna skulle vara rosor. Med trevligt bemötande och utan några klagomål tog de emot min beställning och satte ihop en vacker bukett som jag var otroligt nöjd med. Så hjälpsamma och duktiga som de var, kan jag absolut rekommendera "Blåklinten blommor och presenter i Mora". Tack ska ni ha!


Brudbuketten
Min vackra brudbukett. Man kan inte vara annat än nöjd. ^^

Blåklinten Blommor & Presenter



Dagens citat:

"Lappad vänskap blir sällan hel."
(Svenskt ordspråk)

Ha det så bra!
Blomsterkramar
Jessie
#1 - - Jonesy:

Så underbart fin! Ser fram emot varje del av bröllopet ;)

#2 - - Hanan:

Den var så fin :)

#3 - - Mattias:

Grattis till det stundande giftemålet.

Halkade in här av en slump när jag googlade på bröllop.

Jag har nyligen startat en bröllopssajt som heter brollopslycka.se och undrar om inte ni skulle kunna tänka er att kolla in den och ge mig lite ärlig feedback på vad ni tycker om den?

Eftersom ni ska gifta er ser ni det ju liksom från "rätt vinkel" så alla tips på nytt eller saker som kan förbättras skulle uppskattas otroligt mycket.



Om ni orkar bemöda er får ni gärna maila mig era tankar och idéer till mig på: [email protected].



Tack på förhand ;-)

//Mattias Järnhäll