Från doldis till (världs?)kändis

Jag kände inte till Åker eller Strängnäs innan älsklingen flyttade hit (vilket var några månader innan vi blev tillsammans) och några gånger i början efter att han flyttat hit blandade jag ihop det med Åkersberga. Och det var/är inte bara jag. När jag berättar för andra utanför Sörmland var jag bor, ser de flesta ut som frågetecken. Ett undantag var en tjej på min retorikkursen fast det visade sig att hon är född här i Åker. Det är egentligen konstigt att man inte känner till Strängnäs med omnejd bättre, för det var trots allt i Strängnäs som Gustav Vasa kröntes till kung den 6 juni 1523.

I måndags när älsklingen skjutsade mig till Läggesta på väg till sitt jobb, upptäckte vi att det fanns väldigt många människor längs vägen. Det fanns till och med utrustning som påminde om filminspelning. Vår första tanke var att de kanske höll på att filma "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", för jag minns fortfarande inte om de ska eller redan har filmatiserat boken (borde ta och kolla upp det). Det var först i fredags som vi kunde läsa i tidningen MÅSEN (som står för Mariefred, Åkers Styckebruk, Stallarholmen/Strängnäs, Enhörna, Nykvarn) vad det kan ha berott på, eftersom det inte stod specifikt att det vid vägen hade samband med det som stod i MÅSEN.

Vad var det då som stod där? Jo, på måndagsmorgonen hade de gjort om Folkets Hus här i Åker till en polisstation till det yttre. Anledningen var inspelningen av den amerikanska filmversionen av "Män som hatar kvinnor", som i USA har fått namnet "The girl with the dragon tattoo". Här i Åkers Styckebruk! Lite spännande är det allt. Nu blir man sugen på att se resultatet när det är klart.

Tidningsartikeln

Bilden


Dagens citat:

"Några av mina bästa manliga motspelare har varit hästar och hundar."
(Elizabeth Taylor)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie