Grönsakslasagne

Som jag har nämnt (tror jag?!) vid något tidigare tillfälle tycker jag om lasagne och testar därför gärna olika former av lasagne.

Grönsakslasagne
Tillagningstid cirka 45 minuter


Ugn
Sätt ugnen på 225°C.


Skala och hacka 2 gula lökar och 4 vitlöksklyftor. Fräs sedan löken i olivolja.



Tillsätt därefter 1000 g krossade tomater (två förpackningar) och 2 tsk strösocker. Låt det koka ihop mellan 5 och 10 minuter.



Skär 1 zucchini i grova bitar.



Låt den koka med 4 dl crème fraiche cirka 5 minuter. Smaksätt sedan med salt och peppar.



Lägg lite av tomatsåsen i botten på en smord ungssäker form (och ja, att det ser lite ut i formen beror på att det var för lite, men duktiga jag följde ju dumt nog receptet. Därför har jag dubblat mängderna till tomatsåsen i mitt inlägg).



Varva lasagneplattorna med tomatsås, crème fraichesås och 150 g smulad fetaost. Spara lite av crème fraichesåsen och bred över det sist.



Strö på riven ost och sätt sedan in formen mitt i ugnen cirka 20 minuter.

SMAKLIG MÅLTID!



Dagens citat:

"Om jag ska tro på något som jag inte ser, då föredrar jag under framför baciller."
(George Bernard Shaw)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie